Hejsan alla läsare. Läste i tidning idag att våran finansminister tycker det är rätt att låna pengar för att hjälpa alla  flyktingar som kommer hit men när det behövs pengar att hjälpa våra gamla och dom svagaste i samhället så låter det alltid att det inte finns pengar till det. Vore kanske bättre att använda pengarna till vård av gamla och hjälpa dom sjuka i samhället.en finansminister som tycker så anser jag bör avgå eller avsättas  med omedelbar verkan.t En annan grej  som tänkt på är att om man  får ett avvisningsbeslut från Sverige så kan du gömma dig i Sverige och har då har dom rätt till gratis sjukvård och om jag förstod allt rätt även tandvård vilken vi vanliga svenskar inte ens har. Tycker det är helt fel och anser att sjukvården borde ha skyldighet att anmäla till polisen om man misstänker att det är en gömd flykting som kommer in och söker vård så att polisen kan hämta och ta hand om den misstänkte till avvisningsbeslut kan verkställas. Och polisen bör även ha rätt att kolla efter "gömda" personer genom att be folk att visa legimation i tunnelbanan och liknade ställen. Samtidigt behövs mer poliser till det och att personer som gömmer personer som ska utvisas  ska dömas för skyddade av brottsling och även straffet för det bör höjas till en antal år i fängelse för att avskräcka folk från att ge dessa brottslingar skydd. Kommentarer mottages som alltid med gläjde.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Börjar bli dags att skriva några rader igen ​och än en gång lova att bättra mig och skriva oftare. Vad ska jag skriva om denna gång då det finns så mycket att skriva om. Får bli lite om den flyktingkris som Sverige står inför. När man tar emot fler än man klara av så kommer man snart till en punkt då allt bara spricker och vi är ganska snart vid den punkten. Just nu har vi inte ens bostäder till alla som redan bor I Sverige då ta emot så mycket flyktingar som vi gör är oansvarigt mot både som redan bor här och även mot dom som kommer hit. För det första skapar det motsättningar mellan dom som redan bor här då dom blir förbisedda när det gäller bostäder och jobb. Ett exempel är var en kille som stått i kö över tre år i väntan på en bostad. Han var 27år och bodde fortfarande hem trots jobb och inkomst så hade han hitta en bra lägenhet som han skulle få men bara någon dag innan han skulle och skriva kontrakt så ringde dom och sa att han inte kunde få den eftersom dom hade blivit tillsagt av sina ägare  nämligen kommunen att dom inte fick hyra ut lägenheterna till hyresgäster eftersom dom behövdes  till personer som fått uppehållstillstånd i Sverige och då behöver man inte stå i någon bostadskö tydligen Utan då kan man säga till vilken kommun man vill till och då får man genast en lägenhet där genom socialen. Men om en vanlig svensk råkar ut för något och behöver hjälp med bostad så blir man istället anvisade till vandrarhem eller liknade eftersom socialen då helt plötsligt inte har några bostäder fast dom samtidigt kan ge dom till nyanlända"svenskar". Fortsättning följer och kommentarer mottagits med gj 

Likes

Comments

Hej igen alla läsare idag kommer del 2 som jag lovade igår. Nu har vi kommit till vad som händer när dom kommer hit. En uppfattning som jag har och som visar sig nu är att Sverige är fullt. Den mottagningen som dom kan få när dom kommer hit är inte värdig heller. Vi har varken bostäder eller jobb åt alla svenskar och nysvenskar som redan finns. Så man undrar ju vart alla som kommer ska bo och hur dom ska försörja sig när jobb som finns inte ens räcker till oss som redan bor här.​

Hörde på radion idag om hur det är i Göteborg. Dom har inte alls få lika många som Stockholm men ändå är det fullt kaos och en del av dom som kommer blir tilldelade tält att bo i men för folk med små barn som kanske inte fått tillräckligt med mat under resan hit  och då bli placerad i ett tält betyder oftast att man blir sjuk och är man då lite undernärd och har nedsatt immunförsvar på grund av för lite mat så blir man oftast svårt sjuk. Och den enda hjälp många får är av vanligt folk men det borde var staten ansvar men våran regering duckar och låter volantärer  ta det stora ansvaret. Så vad man borde göra nu är att sätt upp skylten tillfälligt fullt välkommen senare. Vi kan ta emot dom när det finns bostäder och jobb så att dom kan försörja sig själva. Tar gärna emot kommentarer och frågor. En ny del kommer imorgon och då ska vi ta en titt på hur en del av våra nya medborgare beter sig och vad dom har för en  bakgrund.

Likes

Comments

 Har tyvärr inte skrivit något på ett par veckor på grund av jobb men nu räknar jag med att hinna med det igen. 

Visst var det hemsk med den lilla döda pojken Alan. Men nu är det ju flera som åkte med båten som vittnar om att det var hans pappa som körde båten och är det verkligen så synd om pappa om det verkligen stämmer?​ Sen kommer vi till andra som också ger sig ut på Medelhavet i dåliga båtar med betydligt mer folk än vad båten är avsedd för. En sak som slår mig då är ju att det är ju inget man borde göra. 

Sen kommer vi till Ungern och då är det en annan sak som är ganska konstigt, Enligt alla man hör är det så synd om dom då dom inte har något och den stora frågan är då. Hur har dom råd med tågbiljetter mellan Budapest och Wien. Sen när dom väl får hjälp då passar det inte med att bara att komma till vilket land som helst utan då anser dom att dom kan ställa krav på vilket land dom ska hamna i. Varför ska vi hjälpa dom från Syrien när det är dom själva som orsakat att det har blivit som det är där nu. Dom  flest levde ett bra liv med jobb, familj och man kunde handla det man behövde i affären. Men så var man tvungen att börjar bråka med president och hans regeringen. Man har alltså skapat det som är där med IS och inbördeskrig nu. Samma sak med Libyen. Under Khadaffis styre hade även dom flest där det bra Och han höll ordning i landet men nu är det ett laglöst land med terror och krig. Men samma sak där. Det var ju folket som ville ha det så. I morgon kommer det mer om detta ämne men framför allt vad som händer i Sverige. Kommentar mottages alltid med glädje och även frågor mottages gärna då alla kommer att få svar.

Likes

Comments

Mordförsöken i Norrköping gjorde så att ett rån inte blev av och att polisen kunde med hjälp av insatsstyrkan gripa dom som planerad att utföra rånet. Även om dådet som utfördes av psyksjuk man med drogproblem är väldigt tragiskt och tyvärr inte borde ha inträffat. Den stor frågan nu är ju om rånet hade varit bättre får det kan ju ha blivit skadade och om man har otur även dödade personer

SD största partiet i Sverige efter en undersökning som fanns i Metro idag och även i kvällstidningarna idag. Ett resultat på runt 25% förvånar mig inte. SD är väl det enda partiet som inte har sviket något som dom lovade i valrörelse.Någon kanske undrar vad jag menar med det. Kan ta några exempel på det. Sossar lovade att inte ändra på ROT-avdrag vilket man nu gör. DÖ är något som är ett av dom största sveken mot sina väljare som alliansen någonsin har gjort. Sen ha en statsminister som säger en sak och sen gör tvärtemot. Först ska vi ha nyval och han kan absolut inte regera med en alliansbudget men när nyvalet ska utlysa så blir det inget och han ska nu regera med den budget som han tidigare sagt att det inte var möjlighet. Kommentarer emottags med mer än gärna.

Likes

Comments

 Tänkte skriva om min tankar och åsikter om morden i Västerås och mordförsöken i Norrköping.

Fast först lite info om mig själv.En man 41år med sambo och tre barn och ett bonusbarn. Är en lastbilschaufför som för tillfället är arbetslös men hoppas att jag kommer att ha tid att fortsätta och skriva även efter att jag har fått ett nytt jobb.

 Men nu tillbaka till dom  helt onödiga och meningslösa morden och mordförsöken. Morden berodde på att flykting fått avslag på sin ansökan att få stanna i Sverige.Efter morden och att han skada sig själv så kommer han ju att få stanna i Sverige. Först ett tag på sjukhus och sen ett trevligt rum och pengar på ett fängelse i bara många år. Min åsikt är i det fall är ju att avvisningen var ett rätt beslut för denna typ av personer vill vi ju inte ha. Nu borde man bara utvisa honom så fort han är frisk nog att lämna sjukhuset. Att sätta honom i fängelse kommer bara att uppmuntra flera med avvisningsbeslut att göra samma sak för att få stanna.

Mordförsöken i Norrköping verkar vara ett verk av en psyksjuk man med drogproblem. Vad man hör av folk som känner honom så verkar det som han borde ha varit på rättpsyk i Vadstena för ett bra tag sen. Kommer skriva mer om detta senare då jag fått veta mera. Kommentera  gärna det ni läser.

Likes

Comments