Header

Det finns något vackert i alla stegen man tar i graviditeten. Visst, jag får inte bära barnet. Men jag får se allt på ett annat sätt. När vi kommer till Ultraljud så började man inse så otroligt tydligt att det snart är dags. När vi stiger in i ultraljudsalen (eller vad man nu ska kalla det för) så hade vi dagen innan beslutat att vi vill veta könet. Vi började därefter gissa på vilket kön. Flickvännen hade då valt att det är en kille vi skulle få. Men jag måste då självklart välja det andra alternativet bara för att någon måste få ett rätt. Så när vi kommer in i salen, möts vi av en bitter sjuksköterska som skulle hjälpa oss. Det var under semestertiderna vid sommaren. Så vi antar att hon skulle precis ta semester eller att hon har precis kommit hem från Mallis. Men när vi sitter där så säger vi att vi vill veta könet. Hon svarade med en nickning. Sedan började hon ta tag i min flickväns mage och börjar ruska om det. Då börjar tanken’’ VAD HÅLLER HON PÅ MED!’’ Men man vågar inte säga till då hon bör ha koll på detta. Hon förklarar tröttsamt att det ser bra ut, visar tydligt vart huvudet var och alla delar. Sedan börjar hon plocka ihop allt.

Könet? Undrade vi. Hon tog fram ultraljudverktyget och började visa att det inte fanns någon del som liknande pojke. Det vi skulle få var en flicka. Vi började då spåna på namn.

Vi längtar tills du kommer M.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments


Nu vet ni hur jag fick reda på att jag skulle bli pappa. Men hur är då känslorna inför detta? Det jag först började göra när jag kommer in i mitt arbetsrum var att försöka tänka på något annat. Jag ville inte avslöja något. Men den Euforiska känslan tog över, men det kom en osäkerhet smygandes. Vad kan jag om barn? Jag vet hur man bygger ett legotorn, byter blöja. Men hur är allt innan? Var jag redo? Jag började googla lätt om just’’ Gravid’’ Nu ville jag veta allt!

Det första jag blir nyfiken på är missfall, något som skrämmer mig. De första 12 veckorna är det störst chans att få ett missfall. Vilken vecka är då jag i? Eller ska jag säga vi? Det är ju inte jag som är gravid... men det är jag som är en del av det hela också. Allt som man trodde att man hade koll på ... började bli mer och mer oklart. Tankarna gjorde mig mer rädd än lycklig. Den euforiska känslan försvann lika snabbt som min Google sökning. Varför Googlade jag? Varför frågade jag inte bara min bästa coach mamma som ändå var på plats. Jag fick inte avslöja något...

När jag nu kommer innanför dörren möts jag av en lycklig flickvän. Hon omfamnar mig med en lugn känsla och berättar att hon är i vecka 7. Vi hade då fått klart att vi skulle till BM (Barnmorskan) i vecka 12. Känslan av orolighet försvann för mig. Jag började att tänka mer och mer på framtiden, hur allt kommer att se ut, vilken roll man skulle ha. Den Euforiska känslan kom tillbaka och den var magisk och njutbar.

Justja! Idag, 10 december firar jag och flickvännen 2 år tillsammans. Magiskt! Fler år blir det.

Likes

Comments


Den här bilden, den här dagen, den här tidpunkten kommer att ändra mitt liv. Jag ska bli pappa.

Jag visste inget. Vi hade prata om det några dagar innan om att det var dags. Vi kände oss redo, när vi funderade på det hela om att ta det stora klivet ut till den andra milstolpen. Vi hade för några månader innan precis flyttat ihop. Det klivet var så självklart att vi skulle ta. Vi ville spendera all tid vi kunde med varandra. Men det var svårt då vi båda jobbade mycket. Då fanns det en enkel lösning. Men det här, det här är något större. Vi båda älskar barn. Vi är de personerna som sätter sig direkt vid barn bordet och diskuterar vem som är bäst utav Batman och Superman. Så det här var ett självklart steg. Men ett mycket större steg. Det är nu vi skulle bilda familj.

När jag fick samtalet från min sambo så var jag precis vid jobbet med min mamma, vi båda är lärare på samma skola. Det är första gången min sambo ringer till mig, när jag jobbar. Min första tanke var att hon hade gjort illa sig. Jag tar upp min mobil och svarar i panik, samtidigt som jag går in i skolan med min mamma på vänster sida och rektorn (min chef) på höger sida.

’’ Okej, reagera normalt, säg ingenting och lyssna bara, jag är gravid’’

Jag vet inte hur jag ska svara, då jag känner ett lyckorus i kroppen. Samtidigt då jag inte vill avslöja glädjebeskeden, så allt jag fick ur mig var de simpla orden.

’’I love you, I love you , I love you’’

Jag lägger på luren och ska börja samla mig. Det är nu lyckoruset börja komma smygandes. Inser efter ett tag att det är nu jag kommer att bli kallad för pappa.


Mvh Richard J

Likes

Comments

Yello!

Då var det fredag ! Har haft nästan en veckas lov från jobbet. Nu sitter jag och avnjuter dagens frukost som är müsli, yoghurt och kaffe.
Känslan att vara ledig ångrar dagar har gjort att man har tappat kollen om vilken dag det är.

Likes

Comments

Hej

Idag unnar jag mig med att baka bröd ! Man måste unna sig någon gång !

Likes

Comments

Nu sitter jag här med min Älskling och kollar på idol. Har lyxat till det med en paj. Det kommer inte hända något mer ikväll , för här har vi parkerat oss!

Likes

Comments

Likes

Comments

Morgon

Börjar dagen tidigt på gymmet ! Kör lite lätta styrkevändningar blir nog lite rygg och biceps efter. Idag är det oklart hur dagen kommer bli , men det kommer iaf bli ett besök hos min mor och far.

Vi hörs mer sen haj !

Likes

Comments

Likes

Comments


Då har man varit och tränat ! Har hunnit med att träna , plugga och äta brunch med flickvännen ! Nu bär det av att ta en promenad!

Ha en bra fredag !!

Likes

Comments