Header

Nå er det under en uke til 1. desember. Julen er en fantastisk tid der venner og familie samles. Man baker julekaker, pepperkaker, drikker gløgg og bare koser seg. I dette innlegget ville jeg dele med dere hvordan man kan lage en adventskalender med en litt annen vri. Istedenfor sjokoladekalender, eller pakke kalender kan man lage noe mer personlig. På lappene kan man skrive quoets eller lime på bilder.

Du trenger : Ark, kort, ramme, blyant, svart pen, bånd, knappenål og treklyper

Start med og tegne opp kortene etter en malen. Malen jeg hadde var ikke dobbeltsidig, så jeg tegnet bare to ved siden av hverandre. Deretter klippet jeg dem ut og brettet dem på midten. Dette gjentar du helt til du har fått 24 kort. Når du er ferdig med og klippe, skriver du på hver lapp et tall fra 1 til 24. Jeg anbefaler og skrive med blyant først slik at du kan rette opp om du gjør en feil. Etter det kan du skrive over med en svart penn.

Når du er ferdig med kortene tar du frem rammen. Mål opp hvor lang bredden er og klipp båndet i 4 like lange deler. Sørg for at delene er litt lengre en bredden på rammen. For og måle hvor langt mellomrom det skal være fra hvert bånd, kan du bruke et av kortene som mal. Når du har målt opp fester du båndene med en knappenål i hver ende. Så fester du kortene med klypene.

Mer skal ikke til for og lage denne fine adventskalenderen. Du kan såklart velge om du vil pynte den mer, eller holde den like enkel. Som jeg har nevnt tidligere er det bare og bruke fantasien!

Jeg håper dere likte denne ideen og at dere fikk lyst til å lage denne til noen som står dere nært!

-Rexdiy

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - Klikk her

  • 34 Lesere

Likes

Comments

Dagene begynner å bli korte, det blir fortere mørkt og det varer mye lengre. Nå er høsten her. På denne tiden er det ekstra koselig med levende lys. Jeg vil fortelle dere hvordan man kan lage denne utrolig fine lykten som gir et spesielt preg om kvelden hjemme i stuen.

Du trenger : Kvister, gullmaling, gjennomsiktig lykt og superlim

Start med å klippe kvistene i riktig lengde i forhold til lykta. Når du har gjort det, maler du nederst på kvistene 2-3 cm i gull. Vent til malingen har tørket før du begynner å lime dem på lykta. Jeg anbefaler å bare lime superlim nederst på kvistene, dette gjør at det blir lettere for deg å feste dem. Samtidig gir det et naturlig preg på lykta. Gjenta dette helt til du har festet kvister rundt hele lykta.

Personlig syntes jeg denne passer veldig godt inn i den mørke tiden vi er i nå. Samtidig som den er veldig fin å se på både om kveden og om dagen. Du kan selv velge om du vil male over med gullmaling etter du er ferdig for å få linjen helt rett. Jeg lot mine være i forskjellige lengder noe jeg syntes passet veldig bra sammen med det naturlige. Jeg håper dere likte dette enkle DIY prosjektet!

-Rexdiy  • 79 Lesere

Likes

Comments

Chokers var ekstremt populærere på 90-tallet, og nå har de kommet tilbake til moten igjen. Det er så gøy å se at vi henter inspirasjonen tilbake. Du kan få kjøpt chokers i de aller fleste kles og smykkebutikker. Jeg tenkte å vise dere hvordan dere kunne lage deres egen personlige og gi dere noen andre tips!

Du trenger : Skinntråd og en ring

1. Start med å lage en løkke

2. Tred tråden i gjennom løkken

3. Stram løkken

4. Dette gjentar du på den andre siden

Det trenger ikke å koste   mye, og like vell kan man få det til å se veldig stilig ut. Et annet tips er at du kan bruke bare skinntråd som du tvinner rundt halsen og binner en knyte på slutten. Eksempelet er vist ovenfor med bilde av den brune sknintråden. Det er bare å bruke fantasien sin og hente inspirasjon fra andre.

Jeg håper dere likte dette innlegget og mine små tips!  

-Rexdiy

  • 59 Lesere

Likes

Comments