Att Guimaras på Fiippinerna är känd för sina utsökt goda och söta mangoes, kan man förstå efter att man fått smaka en sådan. De som finns att köpa i Sverige kommer inte i närheten av frukterna här. Det kan nog alla Svenskar som varit här intyga. Vad är det då mer som gör Guimaras så speciellt.

Först och främst är det en väldigt vacker liten ö, i mellersta delarna av Filippinerna. Fina sandstränder runt hela ön. Små byar och samhällen omgivet med palmer. Största tätorten heter Jordan inte särskilt stor i sig, men vill man se en större stad tar man bara båten från Guimaras 30 minuter till Iloilo.

Guimaras är tämligen outforskat för europeér. Mestadels är det amerikaner och Filipinos från andra delar av landet som upptäckt denna pärla i stilla havet. Själv flyttade jag hit med min familj för sju månader sedan och har köpt mark och byggt oss ett hus här.

Hur tar man sig då fram på denna ö? - Ja antingen tar man en motorcykeltaxi från hamnen till sitt resmål. Men det blir en ganska dyr historia i längden om man tänker resa mycket. Ett annat alternativ är att ta jeepney eller liten buss, det är billigt men tar tid. Det jag själv rekommenderar är att hyra eller köpa sig en motorcykel och själv resa runt och utforska ön. En fördel är att du som utlänning inte behöver körkort för detta utan ett godkänt pass räcker gott. Jag kommer fortsätta att skriva om mina erfarenheter från denna lilla ö, så för dig som tycker det är intressant att veta mer, prenumerera gärna på min blogg.


Testa gärna!

E Juice Mango, E Juice Mango

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

För många människor är resandet i sig en livstil, där man besöker många platser och skapar minnen för livet. Man jobbar och sliter på ett 7-4 jobb för att sedan när semestern kommer ta en restresa till något turistmål.. Sedan spenderar man 90% av tiden på sandstranden innan man åker hem igen.

Det är inte den typen av resande jag kommer skriva om här, själv tycker jag att det verkar ganska tråkigt och meningslöst, men det är ju givetvis en smaksak.

När det gäller mitt eget resande så har det mest blivit Asien, närmare bestämt Indien, israel och Filippinerna. Jag älskar att se nya platser och träffa nya härliga människor. Och det som är fördelen idag är att du kan flyga väldigt billigt till i stort sett hela världen..

Likes

Comments