Sicilien

Sicilien är en italiensk ö och region i Medelhavet. Det är Medelhavets största ö med en yta på cirka 25 700 km². Öns största stad, tillika regionens huvudstad är Palermo.

På sommarlovet besökte jag och min familj östra delen av Sicilien. Vi skulle stanna i staden Catania så vi landade där med på Catania-Fontanarossas flygplats. Sedan hade vi hyrt en bil eftersom det inte fanns så många familjeaktiviteter i närheten av vårt hotell. Vi bodde på Hilton Giardini Naxos. Det var ett lyxigt hotell för att ligga på Sicilien. Rekommenderar det hotellet för att när vi gick runt lite i området fanns inga riktigt bra hotell för speciellt barnfamiljer. Hotellet hade en en fin stor utomhus pool och en innomhus pool. Det fanns även gym, en resturang, innomhus bar m.m.

Vi besökte Sicilien i mitten av juli. Just när vi var där var det väldigt varmt. Det var mellan 30-41° C varje dag

Vårt hotell låg vid stranden vilket var väldigt trevligt eftersom att man kunde gå till stranden när man ville eftersom vårt hotell satt "ihop" med stranden. Det passar extra bra med en barn familj eftersom om ett barn vill till stranden och den andra vill vara vid poolen så kan man enkelt ta sig till stranden.

Maten i Sicilien var mycket bra. Vi såg många restauranger i närheten av vårt hotell. Några dagar kände vi för att ta en kvälls promenad på stranden och då hittade vi ett mysigt ställe som låg på stranden. Den restaurangen hette Romantica och hade jättegod mat och en fin utsikt över havet.

Aktiviteter som man kan göra:

- Besöka vulkanen Etna. Det var en häftig upplevelse. Jag rekommenderar att köpa hela paketet som tar en så högt upp det går/ är tillåtet att komma upp. Även om det kostar lite mer så är det värt det. Etna låg ca 1 timme från vårt hotell.
- Besöka Etnaland vilket är en så kallad themepark. Det finns både vattenrutschkanor och pooler men även berg och dalbanor och åk attraktioner
- Besöka Sicilia outlet village vilket är en outlet med massa olika affärer t ex Nike, Ralph Lauren, italienska märken m.m. Man skulle kunna säga att det är som en outlet som finns i USA. Sicilia outlet village låg mitt ute bland en massa åkrar. Outleten är utomhus men affärerna har luftkonditionering och det fanns även någon slags vattenspridare överallt så man kunde bli avsvalkad.
- Om du gillar att bada så skulle parco fluviale dell'alcantara vara ett bra alternativ för just dig. OBS! Vattnet var kallt. parco fluviale dell'alcantara låg i provinsen Messina. Det var väldigt trevlig där. Om man ville så skulle man bl a kunna åka bodysurfing ner bland forsarna. parco fluviale dell'alcantara är ett ställe med massa små slags "forsar" vid bergen som man kunde bada i. Det som vi tyckte var lite jobbigt var att det var så varmt ute så vi kunde inte vara där så länge. Vattnet var också så kallt så det blev jättekallt om man skulle ta ett dopp efter man varit i solen ett längre tag.
- Om du ska stanna i Sicilien ett lite längre tag så skulle man kunna åka buss eller ta en hyrbil till Palermo vilken är huvudstaden i Sicilien. I Palermo kan man hitta på massa kul. Eftersom vi bara skulle stanna 7 dagar så besökte vi inte Palermo. Det låg dessutom ca 3h ifrån vårt hotell. Palermo ligger på västra delen av ön.

Detta var det jag tänkte dela med mig av för denna resa. Hoppas du tyckte att det var roligt och lite intressant att läsa och hoppas också du skulle vilja besöka Sicilien någon gång.
Har du frågor eller undrar något??
Kontakta mig genom att kommentera på inlägget eller maila mig på Resetipsaren@gmail.com
Ha det bra

Likes

Comments