Jag var precis i kontakt med reproduktionsmedicin på Sahlgrenska. Jag fick veta av en bekant här om dagen att Sahlgrenska har en kort-varsel lista, vilket jag inte hade någon aning om innan. Visste ni det?

Jag skrev upp oss på den, så får vi se om vi har lite tur med oss. Då kan vi bli kallade på kort varsel om de exempelvis får in ett återbud.

Passade även på att fråga hur lång väntetid vi har kvar på ett ungefär, när vår remiss skickades var väntetiden 6-8 månader, nu är den nere på 6 månader. Så vi väntas bli kallade någonstans i april, har vi tur så kan vi bli kallade några veckor innan om de kontaktar oss på kort varsel.

Jag hade ju väntat mig att vi blir kallade i maj-juni någon gång, så för mig var detta en glad nyhet. Dock har jag alltid ett säkerhetstänk och tänker att vi nog blir kallade i maj ändå, för att inte bli besviken om det skulle vara så att det blev så.

Sen undrar jag om ni har en app där ni har koll er mens? Jag har en som heter "min kalender" men är intresserad om det finns någon som är bättre?!

💜💜💜

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Har inte skrivit så mycket här det senaste, finns inte så mycket att skriva. Vi går fortfarande i väntans tider, en dag droppar väl det där brevet ner i brevlådan, men ovissheten om när är jobbig.

Nu har vi väntat nästan exakt fyra månader, har vi otur kan det bli fyra till. 6-8 månaders väntan sa dom att det var när vår kallelse skickades iväg.

Idag känns det lite extra. Min allra bästa vän, min käraste vän.. idag fick hon veta att hon är gravid, oplanerat och otippat. Men för henne är jag glad, så glad. Hon är den mest ansvarsfulla och klokaste människa jag vet. Även om min längtan blir större, och jobbigare av detta, så är jag ändå så himla glad för henne.. och det är stort, jag har svårt att glädjas åt andras graviditeter. Men detta barn kommer jag göra allt för ❤

Med en vänskap på 21 av 30 år, är vi mer som systrar. Vår största önskan nu är att vi kanske kan lyckas få barn under samma år, det vore en dröm ❤

Längtan är enorm!
Kollar brevlådan skadligt mycket.
Tick, tack . . .

Likes

Comments

Lika bländade vitt som ett pappersark.
Inget nytt, inget ovanligt.

6 år.. och tiden fortsätter. Vilken väntan, en sådan enorm längtan.

Ibland undrar jag om det finns en mening med att det inte kommer till oss. Men jag kan inte se varför.

Oförklarligt barnlösa. Men ändå tror jag att felet ligger hos mig..

Flera långa tidigare förhållanden, men aldrig ett plus på stickan. Varför vill inte min kropp?

Vi tänker inte ge upp, så säkert!

Likes

Comments

Nu är det lite över två veckor sedan jag gjorde äggledarspolningen. Enligt min menskalender så skulle jag haft ägglossning någon gång 25-27 september. Dock har jag idag, för första gången i hela mitt liv fått en flytning likt äggvita, ganska mycket. Igår högg det i magen till och från hela dagen och kändes som svag mensvärk på höger sida.

Jag vet ju att blodproverna har visat att jag haft ägglossning förr, men jag börjar tänka att det på något vis ändå inte fungerat riktigt innan?! Är detta för första gången en ordentlig ägglossning? Har spolningen kanske rensat bort något som vart ett hinder innan?!

Jösses, vad hjärnan spelar en ett spratt när man går igenom sånt här och man ställer sig så konstiga frågor. Men här tar vi inga risker, det är ju full bebisverkstad så när mannen kommer hem blir det absolut att mysa till det!

Vad tror ni? Ni som har/haft äggvite liknande flytningar, vad har det inneburit för er? ❤

Likes

Comments

Då var vi igång igen, efter ett par års paus. En paus som varit så välbehövligt och nyttig men också jobbig såklart. Eftersom det är första inlägget här så tänkte jag skriva lite kort om vart vi pausa ochvart vi börja igen, det kommer väl mer detaljerade inlägg om allt som varit så småningom.

2014 - det var då vi hade gjort alla provtagningar och undersökningar, förutom kontrastundersökningen av äggledarna, alltså äggledarspolningen. Ja, det var då jag satt och ringde till gynmottagningen på sjukhuset varje månad när mensen kom och det var då jag fick till svars varje månad "det blir inget denna gången, det är förmånga i kön". Sista gången jag ringde fick jag prata med en fruktansvärt otrevlig kvinna, denna gången svarade hon med att "du får vänta som alla andra, det kan ta sex månader om så vill sig", då hade jag bara förklarat mitt ärende. Där och då bröt jag samman, slängde på luren i örat på henne och ringde aldrig mer dit igen. Jag var slut.. så slut. Jag fick kort där efter diagnosen utmattningssyndrom.

I juli i år fick jag nys om en specialistmottagning i gynekologi, jag kontaktade dom, berättade vår historia och situation, de sa till mig att de inte fanns några tider innan sommaren men att de skulle göra allt de kunde för att trolla fram en tid åt oss. Efter bara några dagar fick vi ett brev på posten med remisser till provtagningar samt en tid att få komma till kliniken.

I juni var det dags för första mötet, där vi fick till oss hur allt skulle gå till och provsvar på proverna vi lämnat veckan innan., allt såg normalt ut även denna gång. De vaginala ultraljudet likaså.

Nu i september blev det tid för kontrastundersökningen av äggledarna, rättare sagt igår. Jag har läst så många upplevelser om det och förväntade mig enorm smärta. Dock var jag inte nervös över huvudtaget och det tror jag var tack vare kliniken. Två alvedon och en iprén en timma innan och sen var det dags. Först gjorde de bara en vanlig kontroll, ett vaginalt ultraljud. Sen var det in med katetern i livmodershalsen och visst, en uns menvärk fick jag när de blåste upp ballongen men inte mer än så men när de sprutade in kontrastet var det som en kraftig mensvärk. Jag var rädd att det skulle göra minst lika ont som min endometriosvärk, så för mig var smärtan hanterbar, helt klart. Undersökningen visade fri passage i båda äggledarna.

Det är där vi står idag,, oförklarigt barnlösa. Remissen är skickad till Sahlgrenska så nu är det bara att vänta och hoppas på det bästa. Kötiden just nu är ca 6-8 månader.

Jag har läst så mycket om att många har blivit gravida kort efter en äggledarspolning, efter många års försök att skaffa barn. Är det någon av er som fått erat efterlängtade plus som har erfarenhet av detta? Det är såklart man önskar att det faktiskt kan vara så att de kan hjälpa att spola igenom äggledarna.

Kommentera gärna om du också har en blogg om ofrivillig barnlöshet, jag söker fler bloggar att läsa. Alla jag följt har idag fått sitt efterlängtade plus eller till och med fött sitt älskade barn, vilket självklart är helt fantastiskt. Men som ni i samma sits vet, kan vara jobbigt att se och läsa när man själv kämpar ❤

Likes

Comments