För lite mer än ett år sedan flyttade jag till mitt älskade Schweiz, landet jag föll för vid första anblick... Innerst inne ville jag stanna för alltid, det vill jag fortfarande. Men ska jag kunna komma vidare med det jag vill i livet idag, fortsätta utvecklas och ta ett steg framåt i rätt riktning så är det inte rätt just nu. Innerst inne har jag nog varit lite rädd att det ska se ut som ett misslyckande att lämna, för även om det egentligen bara innebär det där steget framåt för mig så KÄNNS det som två steg bakåt och det har varit en jobbig känsla jag fått brottats med ett tag nu.
Jag har flyttat tillbaka till Sverige, efter att ha fått leva min dröm som elitfotbollsspelare under det senaste året. För många av er kanske det låter som världens sämsta val att lämna det livet, men för mig är det smartaste valet. Helt ärligt talat, det håller inte längden att hoppa över alla delmål och komma direkt till slutmålet. Det kanske låter fantastiskt men den enkla vägen är aldrig den bästa. Vetskapen om att klubben älskar mig på riktigt och verkligen ville ha mig kvar där nere gjorde det inte lättare att åka men dem förstod åtminstone mitt val. Dem förstod att det som kommer härnäst för mig kanske ser sämre ut på papperet men kommer ta mig längre på resan till toppen.

Sanningen är den att jag sitter på ett 100% idrottsstipendium till college i USA med start nästa augusti. Det är en möjlighet jag absolut inte kan, får eller vill missa. Om jag ska få tillåtelse att spela college måste jag stå skriven i ett lag på lägre nivå än i Schweiz för att det inte ska räknas som 'fusk'. Om jag då inte kan göra det jag kom till Schweiz för, så kände jag att det bästa för mig blir om jag åker till Sverige ett år, så jag kan fokusera på att må bra i psyket och i knät inför college. Tack Schweiz för allt du låtit mig uppleva under detta år, alla fina människor jag fått träffa och för att du gjort mig starkare efter alla svårigheter du satt mig i. Vi ses snart igen 💘

Nu ska jag fortsätta jobba på att kunna vara stolt över mig själv, för det vet jag att jag hade varit om någon jag känner hade åstadkommit allt som jag själv kämpat fram.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments