Header

Kan ni förstå att jag, som är rädd för både hundar och katter, har varit hund- OCH kattvakt de närmsta dagarna?! För mig är det helt ofattbart hur man kan lämna sina djur med någon som mig, inte för att jag skulle göra något dumt, men det är ju inte så att jag älskar att dela mitt hem med två monster liksom... Skämt åsido! Dem bryr sig inte ett dugg om mig och sköter sig exemplariskt, jag kan dessutom göra vad jag vill när jag vill även om dem är här, så jag har egentligen inga problem med det.

Vilka intressanta morgonfunderingar jag har... känner att ni läsare aldrig kan vara riktigt säkra på hur jag ska öppna eller stänga ett inlägg, men det kanske blir roligare så?! För mig känns det kaotiskt, såhär blir det när jag inte har något vettigare att berätta om, när tankarna snurrar för snabbt i huvudet eller när jag är stressad som in i bomben. Just nu tror jag det är en mix av allt faktiskt!

Då kanske ni undrar hur tusan hon kan vara stressad när hon bara ligger sjuk i sängen eller chillar på stranden om dagarna? Det är ju i och för sig inte allt jag gör här borta men ändå är det när jag gör minst som jag blir mest stressad. Jag har stora problem med känslan av att ALLTID kunna göra något vettigare och bättre oavsett vad jag är upptagen med. Man måste låta sig koppla av ibland och ägna sig åt saker som får en att slappna av, oavsett vad det skulle kunna vara.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Detta blev min arbetsplats denna lediga söndag. Är så glad jag inte bara har pool utan området där jag bor har en privat strand också. Jag blir alltid lika förvånad över att ingen annan utnyttjar den? Är ALLTID ensam här, ibland ser man någon promenera förbi med sin hund men inte mer än så. Kanske är för att Egyptierna alltid jobbar eller för att dem kanske är trötta på sol när dem väl är lediga och har chansen...

Likes

Comments

Det är den första tanken som slår mig när jag vaknar på morgonen, drar upp gardinerna och det första jag ser är detta. Då har man riktigt svårt att förstå om man faktiskt vaknat eller fortfarande drömmer i sömnen. Jag tvekar på om det existerar några dåliga morgnar när man börjar dagarna såhär?

Lite skrytsamt för er svenska smak kanske... Men jag är ju trots allt inte i Sverige och jag har aldrig känt igen mig i den svenska mellanmjölks-mentaliteten. Jag har drömt om hur jag vill att min vardag ska se ut, kämpat röven av mig för att komma dit och tänker inte vara något annat än stolt över det heller. Jag förtjänar detta! Nu ska jag ta mig en kopp kaffe i morgonsolen innan jag tar itu med dagen.

Likes

Comments

Hallå där! Jag börjar tillfriskna en aning och snart känns det som jag är tillbaka på banan igen. Bara min jäkla snuva som måste ge upp nu innan det är full fart 110% igen. Inte nog med att jag inte är helt pigg fysiskt, när jag inte kan göra något som jag ska/vill så blir jag inte pigg psykiskt heller. Och det är tusen gånger jobbigare för min del! Hatar att känna mig begränsad. Idag ska jag spendera dagen på stranden i hopp om att få en liten bränna och möjligtvis kunna muntra upp mig själv litegrann.

Vilken negativ klang det här inlägget fick... Det är ju inte riktigt min stil eller hur jag vill att min blogg ska kännas. Så jag vill bara tillägga att förutom sjukan så har jag det faktiskt riktigt bra här borta och jag njuter till fullo av att bo i det här klimatet. Jag är en person som behöver sol, sol, sol... Massor av sol! Samtidigt vill jag inte behöva ursäkta mig för livet känns piss ibland, oavsett hur bra man än har det eller hur lyckligt lottad man än är. Mixade budskap men jag tror ni förstår grejen!

Likes

Comments

När jag ändå är sjuk och tvingas ha massor av dötid över till annat så tänkte jag göra nytta av dem och samla lite tankar och idéer inför jobbet med jämställdhetsutvecklingen på Senzo. Den här boken av Pia Sundhage har hjälpt mig och hjälper mig fortfarande så sjukt mycket i denna typen av jobb och andra ledaruppdrag. Tror det är tredje eller fjärde gången jag plöjer igenom den nu bara för att den fullspäckad med så nyttiga funderingar, och samtidigt får man läsa om en magisk historia när hon tar USA's landslag till OS-guld på bara några månader med sin speciella ledarfilosofi. Minst sagt inspirerande!

Så här vid poolen hänger jag och Pia idag... Försöker lapa lite sol på köpet men eftersom vi har en privat pool på vår lilla "innergård" så är det inte jätteofta solen letar sig hela vägen ner speciellt länge. Och jag vill bara tillägga att boken kan (och bör) läsas av alla! Vem som helst! Det spelar ingen roll alls om man är fotbollsintresserad eller ej för den kommer beröra och lära i vilket fall. Tips!

Likes

Comments

Alltså nej hörrni... Nu har jag legat helt utslagen och sjuk i sängen i mer än en vecka. Jag är dålig i magen, har en förkylning som jag aldrig någonsin upplevt förr och jag tappar massor i vikt. Massor! Varken jag eller vår fystränare är speciellt nöjd och glad över situationen men vad ska man göra liksom mer än att äta ordentligt, kurera mig och försöka bli frisk?

Jag ska äta min frukost, eller ja frukost skulle jag väl inte kalla det när man inte orkar slå upp ögonen förrän efter lunchtid om dagarna. Men mitt första mål för dagen iallafall! Fettrik yoghurt med nötgranola, en halv melon, en kopp kaffe, mina dagliga vitaminer OCH en powercaps som förhoppningsvis ska hjälpa mig tillbaka på banan inom kort. Det börjar bli bråttom nu så inte musklerna tynar bort och jag måste börja om på noll... Så nu vet ni också orsaken till den värdelösa uppdateringen. I'll be back soon!

Likes

Comments

Jag hinner liksom inte ens bli minsta lilla deppig över att vara ensam på alla hjärtans dag, eftersom jag snabbt inser att jag är i ett fantastiskt förhållande med fotboll. Och runt den här perioden varje år så drar Champions league igång igen, det är ju det bästa som kan hända så att tycka synd om sig själv går bara inte.

Jag som trodde jag skulle bli extra ensam det här året eftersom jag flyttat utomlands men jag blev faktiskt överraskad och uppvaktad med blommor idag när det knackade på dörren några gånger. Nu öppnar ju inte jag för främmande människor här borta efter allt som hänt så buden fick lämnas utanför. Men gånger som dessa kan jag känna att det är ganska mysigt och roligt att vara B-kändis i det här landet ändå ;-) Skämt åsido...

Nervositet och olidlig rastlöshet har i övrigt genomsyrat hela den här dagen! Inte nog med att just CL är igång igen så spelade faktiskt mitt älskade Real Madrid mot PSG. Jag drog iväg till The Nubian Restaurant med två killkompisar, drack kaffe och såg spänt på matchen. TACK till mitt livs kärlek Real Madrid för världens finaste Alla hjärtans dag-present. Tre poäng, vad mer kan man begära egentligen?! Gissa om jag somnar gott ikväll?

Likes

Comments

Nog för att jag rest ensam och bott ensam i andra länder förut, men att flytta som ensam tjej till ett arabland har varit en utmaning sedan jag klev av planet. Det låter kanske fördomsfullt men tro mig... jag är den sista personen med fördomar mot detta land och dessa människor. Vilket har varit på både gott och ont... Jag är tuff och orädd men också väldigt naiv och litar nog lite för mycket på folk ibland. Det är en fin egenskap jag har att bara försöka se det goda i alla människor jag möter, men verkligheten ser inte riktigt ut på det sättet och den insikten kommer som en käftsmäll lite då och då. Jag tänkte berätta om några konstiga/sjuka/annorlunda händelser som inträffat sedan jag flyttat hit. Detta har jag alltså varit med om inom loppet av en vecka här i Egypten:

BRÅK OM MIG - Jag gick på stan med en killkompis för att äta middag en av de första dagarna och när man är blåögd med skandinaviskt ursprung så finns det gott om uppmärksamhet att hämta här om jag säger så... vare sig man vill eller inte! Vi promenerade förbi några killar varav en ropar något till mig på arabiska, antagligen något flörtigt dömt utifrån hans ansiktsuttryck, men jag fortsatte vidare. Det gjorde dock inte min killkompis för sekunden senare när jag vände mig om hade han rykt ihop med den här killen totalt. Han hade tydligen sagt något som var respektlöst och min killkompis satte ned foten. Tackar för det men jag står gärna upp för mig själv istället för att andra ska bråka om mig på ett språk jag själv inte förstår...

STALKER - En kille som visat tydligt intresse sedan förra gången jag besökte Egypten har visat sig vara en äkta stalker. Jag har inte velat berätta för honom att jag flyttat hit eftersom jag inte är här av den anledningen, men via facebook har han ändå fått reda på att jag är här och på något konstigt sätt fått för sig att det hänt mig något. Han har alltså besökt varje sjukhus i hela staden för att leta efter mig, begärt information om mig från hotellet som jag bodde på i början OCH kontaktat både min bästa vän och mina föräldrar på facebook.

OINBJUDEN GÄST I LÄGENHETEN - Första kvällen i lägenheten när jag sitter i soffan hör jag helt plötsligt ett högt och tydligt mjauande. Katträdd som jag är både ryser och stelnar jag till där jag sitter och vet inte vad jag ska ta mig till. Visst att det är lyhört i byggnaden men jag var helt bergsäker på att katten befann sig i lägenheten för ljudet kunde bara inte kommit utifrån. (Ni som följer min story på snapchat vet exakt vad jag talar om...) Jag vågar inte röra mig ur fläcken men mycket riktigt så befann sig katten i lägenheten och jag fick hjälp att jaga ut den, efter denna händelse har den flertalet gånger smitit in när jag öppnat ytterdörren och jag får kalla kårar varenda gång.

TVINGAD ATT DELA SÄNG MED FRÄMMANDE MAN - Jag höll på att bli rejält lurad i början av min vistelse då vi skulle lösa det med boende. Några personer som utgett sig för att jobba inom samma klubb som mig meddelade att dem skulle hämta upp mig när jag checkat ut från hotellet och skjutsa mig och mina grejer till mitt nya boende. Eftersom dem fått tag i min WhatsApp (vilket inte är så enkelt då den är kopplad till mitt svenska nummer och jag inte gett ut det till någon här) så trodde jag verkligen på detta först. Men min magkänsla vände totalt när jag istället blev skjutsad till en restaurang och en kille började prata om att det bara finns ett boendealternativ för mig och det är i samma rum OCH SÄNG som honom. Då fattade jag att något inte stod rätt till, greps av panik men lyckades behålla lugnet och bad vänligt om att få bli tillbakaskjutsad till hotellet jag bodde på innan, vilket jag faktiskt blev som tur var. Men jag mår lite dåligt när jag tänker på vad det är för skit som dem förmodligen egentligen håller på med...

SEXUELLT TRAKASSERAD PÅ GATAN - Min vän som jag nämnt tidigare skulle ta en taxi och plocka upp mig på vägen då vi skulle äta sen middag inne i stan. Jag skulle gå cirka 100 meter från hotellet till köpcentrets parkering när jag passerade två män, en yngre och en äldre, men reflekterade inte så mycket över det. När jag stod och väntade var det deras tur att passera mig, vilket den yngre också gjorde men den äldre stannade vid mig och började säga massa obehagliga ord på engelska. Jag sa vänligt men bestämt ifrån vilket dock inte accepterades utan han började tafsa och ta i mitt hår. Då blev jag fruktansvärt förbannad, puttade bort honom och bad honom sluta. Inte heller detta accepterades utan nu tog han ett aggressivt tag runt mig och försökte slita av mig min tröja, jag blev så jävla rädd och började skrika det högsta jag kunde på hjälp. Då blev han rädd och sprang därifrån, förmodligen för att det finns både kameror och vakter där vi befann oss vid köpcentret. Efter detta går jag inte en meter i mörkret ensam och har faktiskt lite svårt att befinna mig ute ensam på dagen också, tyvärr... Men jag är medveten om min situatuon och betydligt mer uppmärksam nu!

Likes

Comments

Osäker på om ni ens minns att jag nämnt det nu för att det var så längesen, men för några månader sedan deltog jag i en intervju hos ungdomsmottagningen som nu har kommit att bli ett reportage i UMO-podden. Det handlar om kärlek på nätet och distansförhållanden, Eric deltar också en del i samma intervju och reportage. Vi pratar om allt man kan tänka sig gälla kärlek på distans... saknaden, tidsskillnaden, fördelar/nackdelar och hur man löser den sexuella och intima delen när man lever på två olika delar av jordklotet.

Det avslöjas en hel del som jag inte berättat om förut i några av mina sociala medier och för er som är intresserade av att höra finns avsnittet nu tillgängligt att lyssna på ute på ungdomsmottagningens webbsida. Lyssna kan ni göra HÄR, HÄR, eller HÄR!

Likes

Comments

Har ju käkat ute nu varje dag sedan jag flyttade in i lägenheten och inte haft chansen att handla mat. Min vän märkte igår hur kylskåpet ekade tomt här hemma så han kom förbi mig imorse innan sitt jobb med massor av frukostgrejer. Hur fint?! Tycker det är så fint att han verkligen ansträngt sig för att snappa upp vad jag gillar att äta till frukost och inte, eftersom dem har så annorlunda matvanor här. Han gjorde en fullträff! Nu ska jag göra mig en smoothie och sen bege mig... Tur jag tog med mig min smoothiemaker hit till Afrika!

Likes

Comments

INSTAGRAM@resantilltoppen