Long time no see

1) min nya hårsnodd som är sjukt fin men också väldigt bra på att fånga upp håret! / 2) ...och dagens frukost

Hej allihopa!

Nu var det ett tag sedan som jag uppdaterade någonting här. Mycket händer, som jag fortfarande gör mitt bästa för att hantera. Men på det stora hela så kan jag säga, att det i alla fall går åt rätt håll, och det är skönt. Äntligen lite medvind!

Jag har insett en sak som jag tänkte berätta för er. I en aning kortare lager än vad som var tänkt ifrån början (jag lyckades precis radera hela texten...).
Jag hade en laptop från början, men batteriet funkar inte längre, så den går inte att använda. Då letade jag efter en platta, för jag visste att jag skulle ha en, någonstans. Det visade sig att min brorsa hade den hemma hos sig, så jag hämtade den. 


Nu till "problemet" (värsta i-landsproblemet i och för sig, men ja, it is what it is): apple stödjer inte längre min platta, en iPad 2, som jag fick för ca sju år sedan (!). Eller ja, det är inte så att den inte går att använda, men många av apparna går inte längre att använda pga att min version inte är kompatibel med de senaste uppdateringarna som kommer (ni vet, alltid ska man behöva köpa nytt).
Till exempel, så kan jag inte streama netflix, viafree, viaplay och inte heller spela ett av mina favoritspel. Men som tur är så funkar fortfarande bland annat följande: svtplay, HBO, youtube och... Ja, det var väl ungefär det. (Inte ens nouw-appen fungerar, så jag skriver detta igenom safari, vilket känns lite risky - vem vet när det kraschar nästa gång...)

Så, min plan är, att på lite längre sikt, investera i något nytt. Jag tror att det får bli någon slags bärbar dator - dels behöver jag inte oroa mig för att kompatibiliteten med olika appar skulle gå ut i takt med att allt uppdateras och äldre versioner slängs åt sidan med sina icke-kompatibla nuvarande äldre programversioner, och så tror jag att jag skulle kunna hitta en okej laptop till ett billigare pris än en apple-produkt som till exempel en iPad.
Tänkte att jag ska prata med mamma någon dag och se om hon kan hjälpa mig och kolla lite på min ekonomi, för att lägga undan lite pengar då och då.

Vad har hänt annars då? Här kommer en liten uppdatering:
• Jag har beställt den senaste säsongsmuggen av muminmuggarna
• Mormor hämtade ut min senaste muminmugg vilket gick lite galet... (mer om det i ett annat inlägg, om någon skulle vara intresserad?)
• Jag har träffat en kompis för första gången i verkligheten efter att vi har skrivit med varandra och pratat i telefon i över fyra år (herregud, vad tiden går snabbt!)

Nu ska jag kila. Hoppas ni får en fin dag!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229