DEN STORE REJSEGUIDE TIL LONDON

London Eye
London
London

Rejsetid: Februar/Marts 2019 - uge 7 2013

Sted: London, Storbritannien

Med hvem: Søster og mor - familie

Formål: Oplevelse, shopping og hygge

Du kan sagtens finde pakkerejser, hvor alt er inkluderet - fly, hotel og transfer, men jeg vil virkelig anbefale at gøre det selv. På denne måde oplever du mest af London, og kan også gøres billigere.

Fly til London

Vi bestilte flybilletter gennem RyanAirs egen hjemmeside, og dette var enormt billigt. Ryanair er et lavprisflyselskab, hvilket sagtens kan mærkes, men vi gik efter det billigste fly.


Flybilletter kostede 192 kr pr person tur/retur fra Aalborg til Stansted. UDEN bagage vel og mærke. Dertil købte vi priority, så vi kunne have en kabinekuffert OG en håndtaske med i flyet - kostede 160 kr pr person.


Værd at vide: Normalvis når du rejser med Ryanair kan du kun medbringe rygsæk, hvis ikke andet er tilkøbt. Så hold altid øje med tilkøbspriser!

Du skal vide, at når du ankommer til i Stansted er er der forholdsvis langt ind til London Centrum.

Ryanair fly udefra

Transfer indtil London

Derfor er du nødt til at tage højde for samt undersøge, hvordan du bedst eller billigst kommer hen til dit hotel. Vi undersøgte ALT. Tog, bus, taxa, og Uber. Tip: ALTID sammenligne transport.


Hjemmefra sammenlignede vi selvfølgelig tog, bus og taxa. Vi bestilte ikke lufthavnstransport hjemmefra, men undersøgte mulighederne, da vi ankom til lufthavnen. Dette var muligt, da vi ankom formiddag. Hvis du ankommer sent aften, vil jeg anbefale, at du er klar over transfer til hotellet i forvejen.


Der er mange stande rundt i lufthavnen med transfer ind til London centrum. Vi endte med at købe returbilletter med NationalExpress, som er en bus, der stopper forskellige steder på vej ind mod centrum. Bussen kan lagt bedre anbefales end transfer med tog. Toget starter og stopper hele tiden og det myldrer med folk. I NationalExpress er der ro, gode sæder, kun enkelte stop og du kan holde øje med naturen og kulturen ud af vinduet. Prisen er 18 pund for en returbillet, hvilket svarer til 160 kr (absurd billigt i London).


LAV IKKE VORES FEJL!!!!

Vi fik at vide i lufthavnen, at vi på retur-turen bare skulle ankomme til stoppestedet på et givet tidspunkt, og så kunne vi blive samlet op for at blive kørt til Stansted Lufthavn. Da vi stod af bussen på turen ind til centrum spurgte vi, om det var "her" vi skulle stå og om det var det rigtige tidspunkt. "yes yes" det var det. Så dér vidste vi, at vi havde vores retur-transfer til lufthavnen klar. Da vi 3:45 stod nøjagtig samme sted og tidspunkt, som både lufthavnspersonale og buschauffør havde sagt, var der ikke mere plads i bussen. Vi havde købt en "open-ticket", som gjorde, at vi ikke kunne komme med bussen, fordi alle pladserne var booket i forvejen. Vi kom altså IKKE med bussen. Og så går man altså i PANIK! Sidste udkald til boarding var jo om mindre end 3 timer, og det tager 1,5 time at komme til lufthavnen.

TIP: Hvis du VED, at du SKAL med en bus 3:45, skal du booke billetter, og ikke købe open-ticket til nationalexpress, SELVOM lufthavnspersonalet siger, at du skal. Virkelig virkelig virkelig ikke køb open-ticket. For du er ikke sikker på, at du kan komme med bussen.


Jeg gik hurtig på maps - for hvad gør man lige, når man står i London, 3 timer til sidste boarding og uden transport? Maps er svaret. Maps har været den vildeste hjælp og løsning til alt transport i London. Du skriver blot "Stansted lufthavn" ind, og den finder mulige løsninger. Det endte med, at vi tog underground til Stratford, og derefter skulle med en bus A21, til lufthavnen. Den skulle gå 4:46 som sidste bus, og vi stod af underground 4:40. Vi havde altså da 6 minutter til at finde bussen på en KÆMPE station, vi aldrig havdet været før. Der er jo ingen net i undergrunden, så der var ingen hjælp at hente. Jeg LØBER gennem hele stationen for at nå bussen, spørger fremmede om vej, ender med at se folk med kufferter, spørg om vej. Her holder så en Nationalexpress bus og IKKE en A21-bus. Til vores held var der ikke booket helt op i bussen, og vores returbilletter til Nationalexpress bussen virkede altså her. Konklusion: Vi nåede lige nøjagtig flyet.

Hotel i London

Vi bestilte hotel gennem booking.com. Vi havde selvfølgelig læst anmeldelser samt sammenlignet både hoteller og priser, og endte derfor med Linden House Hotel, som kan ses her . Hotellet havde blandede anmeldelser (læs også mit indlæg om bestilling af hotel her), dårlige anmeldelser for morgenmaden- og området. Dette var vi derfor forberedte på.

Hotellet ligger i området, Westminister Borough, som er et stille og roligt kvarter. Hotellet ligger et stykke fra centrum, men rigtig tæt på en metrostation. Hotellet ligger meget tæt på Hyde Park og kun 1 km fra Oxford Street (shopping).


Prisen for 3 personer på et værelse er 2.900 kr., inkl morgenmad., hvilket er billigt.


Fordele

 • God belliggenhed
 • 200 meter fra Paddington Station (underground), 300 meter til Lancaster Gate Station
 • 500 meter fra Hyde Park
 • Trådløs internet
 • Oxford Street ligger kun 1 km væk
 • Ok morgenmad til prisen
 • Elkedel på værelset
 • Ok værelse hvis man havde været 2 (og ikke 3 personer)
 • Ok badeværelse
 • Utrolig venlig personale
 • Rent og pænt
 • Pæn reception

Ulemper

 • Langt fra lufthavnen (Stansted) - dyrt at komme til og fra. Altså, at det ikke kun er fly og hotel, du skal tage højde for, men ligeledes transfer
 • Meget lille værelse
 • Du får kun et tæppe at sove med
 • Ingen adapter (spørg dog i reception)
 • Dårlig bruser
 • Vand smager af klor
 • Morgenmadsområde er aaaaalt for lille

Kan alt i alt anbefale hotellet til de, som intet problem har med, at det er en smule primitiv. Hvis du er til luksus, så kan du godt læse videre fra dette hotel.

For vores vedkommende er hotellet blot et sted at overnatte, og til dette formål passede den perfekt! .

OBS: Vær opmærksom på Brexit d. 29 marts. Skynd dig en smut til London inden det får konsekvenser for priser, pas og alle mulige andre ting.

Seværdigheder i London

London er en af de storbyer, hvor der er flest attraktioner at opleve. Og mange oplevelser er endda gratis


Big Ben

En klassiker at se i London er Big Ben. Londons varetegn. Det er klokken på tårnet, der bliver kaldt Big Ben og ikke selve tårnet. Tårnet hedder Elisabeth Tower. Første gang uret ringede var i 1859. Big Ben er oprindeligt opkaldt efter en af klokkerne i tårnet, som vejer 13 ton.

Lige i øjeblikket og frem til 2021 vil Big Ben være under renovation og derfor kan tårnet ikke ses optimalt.

 • Pris: GRATIS
 • Underground: Westminister, 2 min fra Big Ben
 • Nice to know: Uret er under renovation og kan derfor ikke ses optimalt, som på billederne.
Big Ben London

London Eye

London Eye er også et af de mest populære attraktioner i London. Du går ind i en "bås", hvor der kan sidde 10 mennesker ad gangen. Turen tager lige omkring 30 minutter og kører en fast runde; altså stopper ikke og går igang igen


Der er en fantastisk udsigt oppe fra toppen og er god oplevelse. Hvis du køber billet online, sparer du 10% af prisen. Fast Track er lidt dyrere, men kan være godt, hvis du ønsker at komme hurtig frem i kø, da der kan opstå laaang kø.


Vi var heldige, at der ingen mennesker var, og derfor ikke behøvede fast track. Derudover havde vi forvejen bestilt billetter gennem Ryanair med rabat på, og derfor kun kom af med 166 kr. pr. billet.

 • Prisen: 26 pund pr pers. (220 kr). Fast Track koster 37 pund (ca 314 kr.)
 • Underground: Waterloo
London Eye
London Eye
London Eye
London Eye
London Eye
London Eye

Tower of London

Tower of London er endnu en populær attraktion. Det er et gammelt, historisk slot. I dag er det et museum, som faktisk opbevarer kronjuvelerne, hvilket du kan komme ind at se. Vil du gerne være kulturel i London, så er dette klart en anbefaling.


Der er fortællinger om Storbritaniens dronninger og konger gennem tiden. Borgen har været et fængsel, og nedenunder borgen har der været torturkammer. Dette kan opleves helt tæt på.

 • Pris: 28 pund (cirka 230 kr)
 • Underground: Tower Hill
Tower of London

Tower Bridge

Lige i nærheden af Tower of London, ligger Tower Bridge. Dette er endnu en turistattraktion, der er meget populær. Det er en bro, som går over Themsen. At se og gå over broen er gratis, men hvis du vil op på selve broen, er der en entre pris.

 • Pris: Gratis eller 8,7£
 • Underground: samme som Tower of London.
 • Tip: besøg Tower Bridge og Tower of London på samme dag, da det ligger i samme område.
Tower Brdige London
Tower Brdige London

Udsigt fra Skygarden

Hvis du ikke er færdig med udsigten fra London Eye, kan du tage et besøg hos Skygarden, hvor der er udsigt over dele af byen. Du kan få et gratis besøg, men du kan også tage en drink eller spise på restauranten deroppe.

Kan helt klart anbefales.


Tip: Bestil billetter til "free visit" hjemmefra, kan gøres 3 uger inden. Disse billetter er ofte booket, medmindre du bestiller i god tid hjemmefra. Anbefaling er at besøge om aftenen


Du kan bestille her: https://skygarden.london/plan-your-visit

 • Pris: gratis
 • Underground: Monument
Skygarden udsigt London
Skygarden udsigt London viet viewpoint

Se en musical

London er kendt for sine musicals, så derfor er et must naturligvis også at se en musical i London. Dette har jeg dog ikke selv afprøvet endnu, da det viste sig at være en lidt dyrere omgang. Jeg har set musical i Danmark, som var fuldstændig fantastisk, og derfor formoder jeg, at det er endnu vildere i London.


Der er utallige teatre og musicals rundt omkring i London centrum. Det betyder også, at der er rigtig mange steder i London, hvor du kan købe billetter til musicals. Små stande eller boder rundt omkring.

 • Pris: Fra 500 og op
 • Underground: Afhængigt af hvilket sted, du vælger

Trafalgar Square

Trafalgar Square er Londons centrum. Navnet er til minde om Slaget ved Trafalgar i 1805 - under Napoleionskrigene. På pladsen er der forskellige ting at se. Blandt andet den store søjle midt på pladsen, som er monomumentet af admiralen, Horatio Nelson. Han var leder under slaget ved Trafalgar. Der ligger de store løver, et stort springvand, og National Gallery på pladsen. Mange mennesker. Gaderne dertil er der lidt butikker og shopping

 • Pris: Gratis
 • Underground: Charings Cross

Piccadilly Cirkus

Piccadilly Cirkus er hjertet i London - Londons version af New Yorks Time Square. Det er samlingspunktet i London - med lysreklamer, neonskilte, meget trafik og endnu flere mennesker. Jeg synes helt klart, at det er et besøg værd

 • Pris: Gratis
 • Underground: Piccadilly Circus
Piccadilly circus London
Piccadilly circus London

Emirates Air Lines Cable Car

Kan helt klart anbefales. Dette er en anderledes oplevelse, men det ligger forholdsvis langt ude fra London centrum, så hvis du ikke har uendelig mængde tid, så er dette ikke er MUST, men jeg synes, at det var en rigtig god oplevelse. Der er udsigt til en anden del af London, høje bygninger, flyvertur over Themsen. Turen tager omkring 10 minutter og man kan tage en returbillet, så du kommer hele vejen rundt.

 • Pris: returbillet 6,8£, med Oystercard 5,1£, hvilket svarer til 43 kr.
 • Underground: North Greenwich


Det er ligeledes herude, hvor O2-arena, som afholder mange koncerter. Generelt er hele pladsen ude omkring areanen er der mange caféer, restauranter og parker. Det er et business-område, så der er mange folk i jakkesæt

Emirates Cable cars London
Emirates Cable cars London

Buckingham Palace

Buckingham Palace er det britiske kongehus. Det er dronning Elizabeth 2.s bopæl i London. Slottet blev bygget i 1703, og blev kongelig residens i 1837.

Slottet i sig selv er ikke en vild oplevelse, men vagtskiftet eller kongelige begivenheder, kan gøre det til en speciel turistoplevelse. Når der er vagtskifte, er det ligesom i Danmark på Amalienborg.


Vagtskiftet er om formiddagen - typisk mellem 10:45 og 11:00 Tip: Tjek det inden du besøger London og planlæg derudfra. Du kan tjekke det her


Tip: Flagstangen på toppen af slottet viser, om dronningen er hjemme.


 • Pris: gratis
 • Undergrund: Green Park, St James Park, Victoria. Der er gåafstand fra alle tre stationer
Buckingham Palace London
Buckingham Palace London

Westminister Abbey

En gotisk kirke, som ligger lige bag ved Big Ben. Den blev bygget i 1045, og er her, hvor de engelske monarker bliver begravet, gift, kronet og andet. Det er også her, hvor 38 engelske kroninger har fundet sted. Dronning Elizabeth 2. blev kronet i kirken i 1953.

 • Pris: gratis
 • Underground: Westminister
Westminister Abbey London

Shopping i London

Oxford Street

Oxford Street er kendt som shoppingGADEN; altså der, hvor alle butikker ligger. Det minder mest af alt om Københavns Strøget. Gaden starter ved Marble Arch lige ved Hyde Park og går så hele vejen op til Picadilly Circus.

Gaden er 2,4 km lang og rummer omkring 300 butikker og restauranter.


Historie om Oxford: Mange ved ikke dette, eller ønsker at have en viden om, da gaden blot er for shopping, MEN gaden blev faktisk brugt i sin tid af romerne, som den vigtigste vej gennem byen. Det er ligeledes kendt som den rute, hvor fangerne tog på sin sidste rejse fra Newgate Prison til galgerne ved Marble Arch. Efterfølgende blev gaden købt af Jarlen af Oxford (en adelig herre), som byggede disse kæmpe bygninger og butikker, som står der i dag. Han er altså skyld i, at du kan brænde alle dine penge af i Londons store shopping gade.


Trafikknudepunkt: I gaden er der stadig trafik; mange biler, busser og taxi overalt. Det kan være svært at krydse gaden på grund af mennesker og trafik.


Jeg vil helt sikkert mene, at hvis du er kommet for at shoppe, er det et must at besøge Oxford Street. De har alle butikker, som hjertet kan begære. Både luksusbutikker og budgetvenlig. En Primark i hver sin ende af gaden. Også mange andre kendte mærker, som fx Adidas, Nike, H&M, Tiger, Foot Locker, Forever 21, Body Shop, Urban Outfitters, Zara og mange flere.

 • Tip: kom om formiddagen, da der her er mindst mennesker. Eftermiddag og aften er et helved, hvis du bare har det mindste klaustrofobi.
 • Nærmeste undergrund: Oxford Circus
 • Åbningstider: 9-21, eller 9-22


Picadilly cirkus

Selve Picadilly Circus er en lille rundkørsel i hjertet af London. Picadilly Circus forbinder flere forskellige gader og der er meget trafik. En af gaderne er blandt andet Regent Street, som er kendt for at være en lidt dyrere del af London. Det kan være en oplevelse i sig selv at kigge i butiksvinduer her, da det både er Hugo Boss, Burberry, Michael Kors og Mulberry. Der er dog også priser man kan være med til, som fx Calvin Klein, Guess, H&M, Lacoste, Levi's, Mango, Tommy Hilfiger, Topshop, og Weekday.


På selve Picadilly er der flere kædebutikker, som fx Apple. Der er også den populære (og dyre) legetøjsbutik Hamleys, ligger her. En KÆMPE legetøjsbutikker - en hver forældres mareridt og ethvert barns største drøm. Der er propfyldt med mennesker og har flere etager kun med legetøj.

Helt klart et must at besøge gaden på grund af overstående, men ligeledes som beskrevet tidligere i indlægget, da det jo er Londons Centrum.

 • Nærmeste undergrund: Oxford Circus, Piccadilly Circus


Hvis du alligevel er taget ud til Picadilly cirkus vil jeg helt klart anbefale at gå gennem gaderne til Oxford Street. Så er der nemlig butikker og shopping hele vejen fra Picadilly til Oxford.


Westfield

Jeg kan HELT klart anbefale en tur i Westfield, som er et KÆMPE stort shoppingcenter i Vest London. Den består af 4 etager, 150.000 m2, og rummer omkring 400 butikker og restauranter.


Det store shoppingcenter indeholder alt, hvad du kan tænke. Der er dyre mærker, billige mærker, danske mærker, restauranter, caféer, kaffebarer og meget mere.


Butikkerne i centret minder meget om butikkerne på Oxford. Det er meget de samme kæder, så hvis du ikke har meget tid, kan du godt nøjes med at besøge én af tingene. Butikkerne, der er i centret er blandt andet Apple, Lego, Primark, Tiger, Urban Outfitters, Foot Locker, Monki, og Zara.


Centret har ligeledes et "high-end" område, hvor de dyre mærker er, som fx Burberry, Gucci og Louis Vuitton.


Caféerne er også noget vi kender til i Danmark, blandt andet Starbucks. Restauranterne har noget for enhver smag; der er kinesisk, engelsk, italiensk og meget mere.


Tid: Vi brugte omkring 5 timer kun i dette center. Det føltes overhovedet ikke som så lang tid, for tiden flyver afsted.

 • Underground: Shepherd's Bush. Når du kommer op fra undergrunden, gå da til højre og så kommer det store center lige forude
 • Åbningstider: man-lør: 10-22, søn: 12-18


Westfield shopping London
Westfield shopping London
Westfield shopping London
Westfield shopping London
Westfield shopping London

Flere seværdigheder i London

Gå en tur gennem Hyde Park

... Londons svar på Central Park. Hvis du har set 101 dalmatiner, så kender du med garanti denne park. Det er nemlig her nogle scener er optaget i denne park.


For mange mange år siden brugte Henry 8. Hyde park som sin private jagtgrund. I dag er der søer, fugle og egern i parken. Mange bruger parken til at løbe eller gå ture i, samt lufte hunden


Hvis du bor i området ved Westminister Borough eller generelt bor tæt på Hyde Park, vil jeg anbefale at gå en lille tur gennem parken. Hvis du bor i modsatte ende, er det ikke et must at gå en tur gennem parken. Det er gratis.

Egern i Hyde Park
Gåtur Hyde Park London

Naturhistorisk museum

Dette er ikke et must-museum, men det er også fordi jeg ikke går så meget op i naturhistorie. Der er udstilling af verdens begyndelse, jordskælv, dinosaur og meget mere.


Tip: Kom lige til museums åbning kl. 10:00, da der ofte vil være mindst sandsynlighed for kø her. Hvis du rejser til London fra torsdag til søn, vil jeg klart anbefale at besøge museet en hverdag - altså enten torsdag eller fredag, idet der er mindst mennesker her.


 • Gratis entre
 • Tube: South Kensington
 • Åbningstider 10:00-17:30
Naturhistorisk museum london

Bådtur på Themsen

Hvis vejret er til det, vil en bådtur på Themsen med en engelsktalende guide, helt klart være en god idé. De to gange jeg har været i London, har vejret været for koldt, og vi har ikke ville bruge penge på at sidde stille i så lang tid.


Hop-on-and-off bus

En tur i de røde dobbeltdækkere kan også være et godt alternativ, hvis du enten har børn med eller ikke kan holde til at gå rundt. I bussen er der en engelsktalende guide, som fortæller om seværdighederne, du kører forbi. Dette vil være en god mulighed for at høre historien om London og Storbritannien, og køre forbi steder, du måske ikke ville have set.

Busserne findes overalt i London, og har forskellige priser.


China Town

China Town er en lang gade i London, som er meget turistet, lidt hipet og fuld af røde lamper i luften. Gaden startede i sin tid med, at det var kinesere, der boede i kvarteret. Siden er flere og flere kommet til, og gaden er nu kendt som China Town. Der er kinesiske kendetegn gennem gaden med røde lamper i loftet og dragelignende figurer. Londons Chinatown ligger i Soho-området.

Der er kinesiske restauranter, boder og butikker. Det kan måske et øjeblik føles en lille smule som at du er i Kina. Det vrimler også med asiater i gaden med lange selfiestænger og chinaboxe


 • Hvis du har tid, kan jeg anbefale at tage en smut derud, men hvis du har begrænset mængde tid, er det ikke et must see
 • Tip: Flottest om aftenen
 • Nærmeste undergrund: Leicester Square. Du kan dog også stå af ved Piccadilly Circus, opleve det, og gå hen til China Town derefter
China Town London

Madame Tussauds

Hvis du aldrig har været på et voksmuseum før, så kan jeg virkelig anbefale at prøve det. Jeg har været der i alt 3 gange i forskellige byer - og derved også forskellige hovedpersoner af voks.

Du kan fx se Barack Obama, Beyoncé, Ronaldo, Brad Pritt, Lady Gaga og mange flere. Det er en helt speciel oplevelse at komme så tæt på en figur, der ser virkelig ud, men blot er lavet af voks.

Billetterne vil jeg anbefale at købe hjemmefra, da du derved kommer før dem, der rent faktisk står i kø for at købe billetter. Selvom der ikke er reserveret en tid, er du sikker på at komme ind, når du ankommer. Der kan dog opstå kø og nogle vælger at købe fast track.

 • Pris: 26 pund (225 kr cirka)
 • Tube: Baker Street
 • Åbningstider: Ofte 10-16, ellers tjek deres hjemmeside


Science Museum

Et museum for teknologi gennem tiderne. En rundtur om teknologien for mange år siden og så til idag.

 • Pris: gratis
 • Undergrund: South Kensington
 • Åbningstider: 10-18


Forslag til andre attraktioner, men som jeg ikke har prøvet:

 • Borough Market
 • London Dungeon
 • Harry Potter
 • Brick Lane (hippie-kvarter)
 • The Shard (udkig over hele byen)
 • St Pauls Cathedral
 • Besøg Stadion
 • Se en fodboldkamp
 • Body World
 • Sherlock Holmes museum
 • Notting Hill

Forslag til dagsprogram

Dag 1 (oplevelser)

 • London Eye
 • Big Ben
 • Westminister Abbey
 • Westminister-området
 • Buckingham Palace
 • Undergrund til Tower Bridge
 • Rundt om Tower of London
 • Skygarden
 • Spiste tæt på hotel

Dag 2 - oplevelse + shopping (meget gå)

 • Gåtur gennem Hyde Park
 • Naturhistorisk museum (til åbningstid)
 • Emirates Cable Cars
 • Undergrund til Tower Bridge
 • Gåtur over Tower Bridge
 • Rundt om Tower of London (igen)
 • Gåtur indtil Trafalqar Sqaure
 • Piccadilly Circus
 • Hard Rock Café (nær Oxford)
 • Shopping i Primark på Oxford

Dag 3 - shopping (meget gå)

 • Shopping i Westfield i 5 timer
 • Regent Street
 • Oxford Street
 • China Town
 • M&M's butik
 • Små butikker hele vejen hjem til hotel
 • Spiste tæt på hotel

Restauranter i London

Hard Rock Cafe

 • Utrolig god mad
 • Meget venligt personale
 • Gratis dessert
 • Beliggenhed er ved Piccadilly
 • Tæt på undergrund: Hyde Park Corner

Tip: bestil bord i forvejen (gøres på deres hjemmeside)


Pubs

Rundt om nærmest hver gadehjørne findes en pub

Vi besøgte blandt andet denne, som hedder The Swan. Meget standard priser for en pub

 • Pub-priser
 • Du kan spise her: mest snacks/apetizers/pommes frites
 • Ligger lige ved Hyde Park
 • Hyggeligt


Angus Steak House

Minder meget om det danske Hereford Beefstouw

 • Lidt mere pricy
 • Mega godt kød
 • Kvalitet og pris hænger sammen
 • Ligger flere forskellige steder i London

Tip: bestil bord i forvejen (gøres på egen hjemmeside)


Spagettihouse (ude i Westfield)

 • Pricy restaurant i Westfield for en frokostmenu at være
 • Italiensk restaurant
 • Mega godt (elsker italiensk)
 • Meget venligt og sjov personale
Oyster kort
Underground St James Park

Transport i London - Travelcard eller Oystercard?

Først og fremmest skal du finde ud af, hvor meget du skal køre rundt i London - og hvor mange dage skal du være i London? Der er nemlig fordele ved at købe et Oysterkort til transport istedet for at købe en heldags billet. Det vil jeg guider dig gennem nu:


Oystercard

Fungerer næsten på samme måde som det danske rejsekort -> Du bestiller kortet, du indsætter penge og du bruger kortet på gule standere ved indgangen til fx Tube. Hvis du vil tjekke balancen på kortet, kan du gå hen til en billetstander og scanne kortet

Du kan købe Oystercard på stationen, men du kan også købe det hjemmefra og få den tilsendt (og spare penge)


Fordele ved Oystercard

 • Ikke personligt, så hvis du har flere penge på kortet, når du skal hjem - og du kender nogle, der skal til London i nærmeste fremtid, kan du videregive kortet
 • Kan give rabat på restauranter og andet - også på Emirates Cable Cars
 • Er 50% billigere end enkeltbilletter. Hvis du skal med Tube fra Paddington til Oxford, skal du af med 4,8 pund, men med Oysterkort kommer du af med 2,4 pund
 • Kan bruges i både Tube, tog, overground
 • Betaler kun for de rejser, du skal
 • Daglig maximum er 7 pund, så hvis du rejser for mere end 7 pund (i zone 1 og 2), trækker den ikke pengene på kortet


Ulemper ved Oystercard

 • Hvis du skal køre meget - bor langt væk fra centrum, er det billigere med travelcard
 • Du kan ikke få dine penge udbetalt igen
 • Når først du har sat penge på kortet, kan du ikke få dem igen
 • Kortet kan ikke bruges af flere personer på samme tid


Travelcard

Fordele ved Travelcard

 • Du kan hoppe af og på, lige så tosset som du vil
 • Bedst til dig, der skal rejse mere end 4 dage
 • Uendelige rejser


Ulemper ved Travelcard

 • Dyrere om pr dag end Travelcard
 • Bruges kun hvis du skal gøre meget med Tube
 • Kan enten få for 1 eller 7 dage. Prisen for en weekend kan derved hurtig løbe op
 • Skal købes indenfor bestemte zoner

Transport i London - find vej i undergrunden

Det kan både svært og nemt at finde rundt i Tube-station (metro/undergrunden). Som du kan se på billedet, ser det fuldstændig uoverskueligt ud. Når først du bare kender rutinen, er det mega nemt at finde rundt i undergrunden, men hvis ikke du har sat dig 100% ind i det, kan det godt blive lidt svære. Hvis du er en af dem, så læs med her:


Når du skal med Tube skal du ALTID starte med at finde ud af, 1) hvor du skal hen. Derefter skal du finde ud af, 2) hvilken station der er nærmest attraktionen (der har jeg gjort det let for dig i guiderne ovenfor hver attraktion). Dernæst skal du finde ud af, 3) hvilken linje du skal med (i London; hvilken farve). Og herefter at 4) finde den korrekte undergrund, ved at finde ud af, hvad endestationen hedder, så du kører i den rigtige retning.

Opsummering:

 1. Hvilken station?
 2. Hvilken linje?
 3. Hvilken endestation?
 4. Stå af det rigtige sted

Der findes 11 linjer, som har forskellige farver i undergrunden


Her er de vigtigste (synes jeg):

Circle Line (gul)

 • Den mest populære
 • Har stoppesteder ved de store turistattraktioner
 • Endestation: Edgware Road og Hammersmith
 • Med disse endestationer kan du komme rundt i nærmest hele London centrum

District line (grøn)

 • Også populær
 • Endestation: Upminister. Når du kører mod Upminister, kan du komme ud mod Tower Bridge
 • Endestation: Richmond eller Ealing Roadway. Når du kører mod disse kan du komme ud mod Westminister-kvarteret

Central Line (rød)

 • Endestation: Ealing Broadway/West Ruislip, eller Epping/Woodford
 • Med denne kan du også komme de mest centrale steder hen i London; Oxford Circus

Jubilee Line (grå)

 • Endestation: Canning Town. Denne går mod Greenwich ude ved Emirates Cable Cars/ eller Stanmore, som er ind mod byen igen

Disse 4 Lines var dem vi brugte. Jubilee Line brugte vi kun for at komme ud til Emirates Cable Cars, ellers brugte vi både gul, rød og grøn ofte


Hvad er de hvide cirkler på kortet?

Der, hvor der er hvide cirkler på stationen betyder, at du kan skifte til et andet tog i undergrunden


Hvis du eksempelvis bor ved St Paul's (ved den røde Tube), og skal til Westminister (grøn eller gul), kan du se, at den ikke går direkte og du er nød til at lave et skift.


Følg med her, hvordan du gør:

 1. Du tager rød rute til Notting Hill Gate (endestation Ealing Broadway), når endestationen hedder dette, kører du med den rigtige retning
 2. På Notting Hill Gate mødes gul, grøn og rød, og derfor kan du skifte til en af de andre Lines her
 3. Du tager gul til Westminister (endestation Hammersmith)
 4. Du står af ved Westminister
Underground London

Når du sidder i toget i undergrunden er det meget nemt. De siger, hvilken station du er på, og du kan følge med i stoppestederne på Tube-kortet øverst i toget (som du kan se nedenfor).

Underground London

Som du kan se på billedet nedenfor, står endestationerne på det sorte skilt med orange digital skrift.

Der står følgende:

1: Dagenham East

 • At der ikke står et tal ud for navnet betyder, at det er toget, som holder der (til venstre i billedet)

2: Westminister 2 min

 • 2 min betyder, at toget mod Westminister ankommer til stationen om 2 min

= nemt og overskueligt

Du lærer selvfølgelig bedst ved at prøve det og bare springe ud i det. det kan være mega svært i starten, men det bliver hurtigt nemt. Så snart du har taget Tube en gang, burde det blive overskueligt efterfølgende

Underground London

Flere steder i undergrunden er der skilte med, hvilken vej du skal gå, når du står af.

Der står ALTID "way out" for at finde ud. Når du så bevæger dig op mod overgrunden, står der ofte skilte med de forskellige seværdigheder, som viser vej

Underground London

Værd at vide 

 • Hold dig opdateret på Brexit-aftalen (29 marts) og eventuelle konsekvenser
 • Valuta: Britiske pund
 • Adapter: Kommer an på hotel, men vil være godt for en sikkerheds skyld. Tip: Hvis der kun er 1 adapter på hotellet, kan du bruge den øverste end til at stikke ind i stikkontakten, imens du holder din egen oplader (med to stik) i stikkontakten. Så tager du adapteren ud, og voila, så har du strøm uden adapter
 • Transport fra Stansted Lufthavn til London centrum tager 1 - 1,5 time, afhængig af transporten og trafikken. OG det er dyrt. Bus er okay priser, men husk at tage højde for dette, når du lander i Standsted
 • De populære attraktioner er dyre, fx London Eye, Tower, Madame Tussauds og Harry Potter-turene
 • Mange gratis attraktioner
 • Det er okay dyrt at leve i London
 • Det er nemt at finde rundt i byen (skilte til de fleste seværdigheder)
 • Tube kan både være nemt og svært at finde rundt i

Budget

Vores dagbudget ligger cirka på 300 kr. om dagen inklusiv oplevelser, mad og transport rundt i London. Grunden til, at det er så billigt er grundet de mange gratis oplevelse, at vi næsten ikke spiste frokost og at vi fandt en billig løsning med transport rundt i London.

Turen har alt i alt kostet 2.381 kr., hvilket er billigt for en storbyrejse. Vi har forsøgt at gøre det så billigt som muligt, og føler også, at det er lykkedes. Dette er dog med forbehold for, at shopping ikke er medregnet

Frederikke Guld // Rejseguide af Guld // Instagram: @frederikkegulddd // Facebook: Rejseguideafguld

Synes godt om

Kommentarer