Header

När vi nu kliver in i vår allra sista termin på gymnasiet känner man hur stressen väller över. Inte menat att denna termin inte kommer bli toppen, för det kommer den.

Ibland tar dock stressen över lite. Det är inlämningar, redovisningar, prov, och inte får vi glömma gymnasiearbetet.

Tre saker som får mig att lätta på det hela är att motionera och umgås.

Oavsett om det är handboll, innebandy, gym, yoga, löpning eller promenader med hunden så kommer din kropp igång och du skapar dig ett lugn.

Ett hett tips istället för att ligga och såsa i sängen, där tankarna kommer ikapp och hjärnan småruttnar är att få lite frisk luft i lungorna. Då ska du se att du har extra energi och krut att sedan lägga på skolan.

Umgås med vänner och familj. Vad får dig att känna dig mer trygg och lugn än att umgås med nära om kära? Koppla av lite. Skratta och ät gott så ska du se att allt som har med skolan att göra, det löser sig.

CHILL VI SKA TA STUDENTEN 🎓😃

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Förutom min stora fobi för grodor och sniglar (SOM ÄR DET ÄCKLIGASTE SOM FINNS) så har jag otroligt svårt för människor som varje dag kämpar med att passa in i en mall. Dessa människor som tror att de är lite finare och bättre än andra när de efter stor ansträngning äntligen kommit någorlunda in i mallen. Jag ogillar de som sätter ett värde på andra och sig själva utifrån utseende, accessoarer, kläder och livsstil. Dessa, egentligen världsliga saker gör inte en människa bättre eller sämre. Ingen har någonsin rätt till att döma ut en annan. Om hundra år är vi alla lika döda och fram tills dess kan vi väl ta hand om, vara snälla och stötta varandra. Dela med oss av leenden och vänliga kommentarer istället för att vara elaka och osköna. Sverige behöver en skönare attityd. Vi måste chilla lide och börja uppskatta personligheter. Främlingen mitt emot dig på tunnelbanan kanske är din själsfrände. Peace vänner 😄

Likes

Comments

Det senaste året har det hänt otroligt mycket, både bra och dåliga saker. Alla dessa roliga fester, resor med klassen, ledsna minner, glada miner och ja allt mellan himmel och gjord.
Kan ju säga att alla dessa fina minnen kommer sitta kvar väldigt länge. Och om jag ska vara ärlig mot mig själv har jag vuxit som person. Känns så töntigt att säga så men det är faktiskt sant. Lite mognare kan man säga. För när jag kollar tillbaka i tiden vet jag faktiskt inte hur jag tänkte. Fast jag tro ändå alla har kollat tillbaka och tänkt; "Hur fan tänkte jag där?!?"

Vet egentligen inte vad mer jag kan skriva för det finns så mycket men jag vet inte hur jag ska sätta ord på det. Men det jag vill säga är att vilket minne det än är, dåligt eller bra, så har det alltid en anledning till något. Man förändras som person och man lär sig mer om sig själv.

Så 2014, jag är tacksam för alla dessa otroliga lärorika stunder. Jag är nu redo för 2015 :)


  • Tove
  • 88 Readers

Likes

Comments

Vi alla har något vi är svaga för. Antingen är det en person eller något som gör oss svaga. Men det behöver inte vara något negativt tycker jag. Det visar egentligen bara att man är en människa och känner något väldigt starkt för just den personen, eller vad det nu kan vara.

Jag vet att jag har många svagheter men jag kan inte riktigt sätta ord på vad det är. Kanske för att jag inte vill erkänna att jag har just dem svagheterna. Eller jo en svaghet vet jag att jag har och som jag erkänner till mig själv. Det är att om något stoppar mig för något som jag älskar att göra bryter jag ihop och "nästan" ger upp om man säger så. Jag vill vara stark och bara säga "haha det här klarar jag av ändå". Men konstigt nog gör jag inte det, och varför vet jag inte. Kanske för att jag är så rädd att misslyckas med att jag försöker och att jag intalar mig själv att det inte går. Jag är som en berg-och dalbana. Ibland intalar jag mig själv att jag kan och ibland att jag inte kan.

Jag tror nog att jag inte är den ända som känner såhär ibland men det är okej att få känna så. Men bara det inte går för långt. Det är där man har sina närmsta vänner som har din rygg och hjälper dig när du som mest behöver det. Jag har den turen i livet och har dom vännerna i mitt liv. Det är även som dem är mina styrkor. För det är just dom, för det mesta , som står för hur jag är som person idag. Dina styrkor ska väga större än dina svagheter och du ska inte behöva möta svagheterna själv.

  • Tove
  • 91 Readers

Likes

Comments

Även fast du kanske är ganska egen, någon som inte skriker ut dina känslor eller kanske är du hon/han som som är helt tvärt om. Som vågar gråta, vågar prata, som vågar ta ställning, ibland svälja din stolthet och lyssna på vad andra har att säga.

Det finns två människor på denna jord som jag ser upp till, som jag vet alltid finns där för mig, som inte lämnar när något går snett. Utan som finns där och försöker ställa allt till rätta. Mina föräldrar. Det låter säkert väldigt mainstream att det är just min mamma och pappa som är de två personer som jag alltid ser upp till. Jag har nog en jävla massa tur. För jag har vänner som inte alls kan förlita sig på sina närmsta gener, och det tar i hjärtat på mig.

Jag är lyckligt lottad att jag kan dela glädje, sorg och gemenskap med dessa två. Det är en känsla jag aldrig kommer kunna beskriva för någon.

Det finns alltid någon. Kanske inte en mamma, pappa, syster eller bror. Ibland måste du öppna dina ögon och se, se när gamlingen i huset bredvid hälsar glatt varje morgon. Hon ser dig. Hur din allra bästa vän bakom dom sarkastiska skämten försöker lätta på stämningen när hon ser att du har något du vill säga men inte vågar. Hon/han finns där.

Våga visa uppskattning, det räcker med ett "tack så mycket". För när du vet, att det finns någon som ser dig, lyssnar på dig och vill ditt bästa, då blir allt lite enklare.

Likes

Comments

Att snart 3 år på gymnasiet ska bli bara några timmar på studenten är bara en sjuk känsla. En skön känsla att man kan göra exakt vad man vill med sitt liv, istället för att sitta i en grå och tråkig skola.

Skolan har aldrig riktigt varit min grej, att plugga till prov och komma ihåg olika metoder o teorier som man ska använda sig av osv. Det fastnar bara inte i mig, kanske för att jag tycker det är svårt också. Och sen så tycker jag att det är så sjukt att man redan som 15 åring ska bestämma sig vad man ska plugga med till sin framtid. Jag känner att jag har valt fel linje, men som tur är är den linjen jag har valt väldigt bred. Man åldras under åren och man börjar tänka annorlunda. När jag började mitt första år på gymnasiet ville jag faktiskt bli något inom media. Att skriva olika artiklar osv. Det har jag inte på hjärtat nu. Och om jag ska vara helt ärlig vet jag faktiskt inte vad jag vill bli nu. Lite suddigt men det stressar mig inte, konstigt nog.
Det ända jag vet är att jag vill börja leva mitt dröm liv som jag alltid har velat, att resa runt om i världen och skapa nya minnen med mina närmsta vänner. Tänk er att sitta vid den mest magiska stranden och bara få in all sol och värme med en drink i handen. Att få träffa nya människor, att få se naturens otroliga skapelser och att ha sina vänner runt omkring sig. Hur bra låter inte det?

Jag ska lova mig själv att det där dröm livet jag vill leva ska jag få göra. Jag behöver bara stå ut de 5 sista månaderna i gymnasiet sen är jag fri. Den känslan kommer vara underbar och värt den långa väntan.

Vad är era planer i framtiden? Hur ser ert drömliv ut? :)

// Tove

  • Tove
  • 109 Readers

Likes

Comments


  • 106 Readers

Likes

Comments