Preikestolen

utforsk Norge, Vestlandet, Fjellturer

Om Preikestolen


Preikestolen ligger over Lysefjorden og er en av de mest besøkende turistmålene i Rogaland fylke. Det er en svær fjell stein som "stikker" ut av fjellet (derfor navnet) , noe som har gjort den til en Instagram vennlig plass. Uten tvil er Preikestolen en naturopplevelse som man må oppleve, tross for at jeg selv kjente på høydeskrekken når jeg stod på tuppen. Fra Preikestolen og ned til sjøen er det 604 meter, så om du har høydeskrekk vil du føle skrekken!


Hvordan komme seg til Preikestolen?


Jeg og samboeren var så heldig at vi fikk låne bil av familien. Dermed slapp vi å ta bussen. Selv om vi hadde bil er det utrolig lettvint å dra dit uten. Prislappen for å kjøre til Preikestolen fant vi ut er dyrere enn å ta buss, per person. Det som er utrolig greit er at fergekaien fiskepiren ligger midt i Sentrum. Fergen Norled fører deg fra Stavanger til Tau (Her kan du se ruten til 31.12.19). Fergen tar ca 40 minutter. (Prislisten for fergen finner du her).

Det finnes forskjellige busselskaper men bussene fra Tau korresponderer med fergen fra Mars-November. I følge Gofjords.com som er et busselskap, kjører de deg til Preikestolen parkering (April-Sep) for : Voksen 360,- og Barn (4 t.o.m 15) 180,- tur/retur.

Om du kjører bil er det bare å finne frem google maps og søke på "fra Stavanger til Preikestolen".


Prisen tilsammen for bil + 2 voksene : 748,- + bensin

Prisen tilsammen for buss (2 voksene) : 720,-


Selve Etappen!


Du starter ved Preikestolen parkeringsplass (Skal du parkere med bil koster det ca 250kr) som er 270 meter over havet og øker med ca 334 meter. Totalt 604 meter over havet. Til sammen er det 7, 6 km tur/retur om vi skal følge etter skiltene som er satt opp ved etappene. Jeg har sett at informasjonen er ganske sprett utover nettet, noen sier det er 8 km andre 8,4 km osv. Men jeg følger etter skilter som turistforeningen har satt opp.

På bildet ovenfor kan du se hvordan etappene er delt opp. Dette er en middels vanskelig tur ifølge ut.no, men jeg syns jeg så et skilt på et punkt hvor det var krevende. Turen er godt skiltet hele veien opp. Det er noen områder hvor det er mer krevende enn andre. Jeg synes selv at når vi nådde 1,5 km at det begynte å bli vanskelige med høye trappetrinn opp. Men turen passer til alle sorter. Når vi gikk var det både gamle, unge og barn som gikk.

Vi brukte 1,5 timer opp og 2 timer ned. Hvorfor lengre tid ned enn opp? Jeg hadde akkurat kjøpt meg nye fjellsko og fikk ikke tid til "å gå de ut". Det er ikke å anbefale!

Husk å starte tidlig på dagen for å ikke måtte gå ned i mørke. Turen kan ta opptil 4 timer tur/retur. Husk også å ha med rett utstyr til turen!


Foto: @Espuroffical

Liker

Kommentarer

LenaLykke
LenaLykke,
du har så fantastiske flotte bilder. Men Prekestolen ligger vel på Vestlandet?
www.lenalykke.blogg.no
reisetuppa
reisetuppa,
Helt riktig , Preikestolen ligger på vestlandet i Rogaland fylke. Var litt for rask på kategori trykkingen ! ahaha , takk som sier ifra !
nouw.com/reisetuppa
norsketankeridanmark
norsketankeridanmark,
Nydelige bilder og jeg vil så gjerne ta familien med hit 💜
nouw.com/norsketankeridanmark
reisetuppa
reisetuppa,
Tusen takk <3, er en flott familie tur tror jeg !
nouw.com/reisetuppa
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

Merk: steder og priser kan forandres over tid. Ser du noe feil? ta gjerne kontakt

Instagram @reisetuppa

Instagram reisetuppaInstagram reisetuppaInstagram reisetuppaInstagram reisetuppaInstagram reisetuppa