Den fotogene landsbyen Manarola

Backpacking, Italia


Etter en tur på nettsiden pinterest, fant vi ut at vi bare måtte en tur til Italia sin berømte kyst Cinque Terre. Cinque Terre ligger langs kysten mellom Genova og La Spezia i Italia. Kysten består av de 5 vakre landsbyene Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola og Riomaggiore som alle er fulle av turister i turistsesongen. Hele Cinque Terre området har status som nasjonalpark og har vært oppført på Unescos liste over Verdensarven siden 1997.


Reisen Hit: For å komme til Manarola med fly, flyr man Oslo til Milano. Deretter toget Pisa­-Riomaggiore for å så bytte tog i La Spezia som ligger et stykke unna de 5 landsbyene. Når vi skulle til Manarola tok vi ikke fly. Da dro vi til Genova (tog) for å så komme oss videre til La Spezia (tog). Vi overnattet i La Spezia siden det var billigere og ikke så langt unna de 5 landsbyene.


Vi valgte dessverre å ikke gå noen vandringsturer i de 5 landsbyene ettersom vi var utrolig slitene etter togturene. Istedenfor var vi mest i byene Manarola, Monterosso og La Spezia å koste oss. Dagene besto av bading, opplevelser og å spise fra den italienske kulturen. Senere fant jeg ut at det er mulig med turpass i Cinque Terre området (trykk HER for mer informasjon), noe som er ukjent for meg angående denne turen. Her er mulighet å bade fra en klippe som ligger nesten inntil byen, denne benyttet vi oss ikke av ettersom nabobyen Monterosso er en bedre "badeby".


Foto: @Espuroffical


Prisnivå: De 5 Landsbyene i Cinque Terre er slettens ikke billige i forhold til nabobyen La Spezia. Dette gjelder både ved boplass og ved restauranter. Spesielt ved turistsesongen kan prisene være høye, dette fikk vi oppleve ettersom maten i Manarola var tydelig dyrere enn maten vi kunne få i La Spezia. Dersom dere skal bo utenfor (ved La Spezia osv) anbefaler jeg og ta med noe snacks/mat før dere kommer til de 5 landsbyene ettersom en kan spare litt på matbudsjettet.


NYTTIGE LENKER

Hotel/leiligheter/hostel: Booking.com / hostelworld.com

Togtider: trenitalia.it


#italia #reisetuppa #fotografi #manarola #reiseblogg #reise #travelblog


Liker

Kommentarer

LoneBruKjaer
LoneBruKjaer,
Gode tips 👌🏻😊
nouw.com/lonebrukjaer
reisetuppa
reisetuppa,
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

Merk: steder og priser kan forandres over tid. Ser du noe feil? ta gjerne kontakt

Instagram @reisetuppa

Instagram reisetuppaInstagram reisetuppaInstagram reisetuppaInstagram reisetuppaInstagram reisetuppa