Jeg barberte av meg håret!

Personal, Body-Health, Mental-Health

Ja du leste faktisk riktig! Jeg har barbert av meg alt håret!

Siden november 2018, har jeg følt at kroppen min var i ubalanse uten helt å vite hvorfor. Selv om medisinene mine virker, så ville liksom ikke kroppen noen ting. Så jeg begynte å tenke. Tenkte mye også.

Jeg satte p-sprøyten i november/desember og bestemte meg for at dette var siste gang. Nå skulle den ut av kroppen i løpet av 2019. Dette fordi jeg tror det er grunnen til at jeg ikke går ned i vekt. Når man har hypothyreose, så vil alt man putter i kroppen påvirke alt. Og når jeg tenker etter så stoppet vektnedgangen etter gastric bypassen når jeg begynte på p-sprøyten i august 2012. Så får vi se om jeg går ned i vekt igjen, når p-sprøyte hormonene er ute av kroppen, noe som sannsynlig vil være i august eller mot høsten (brukte ca 9 mnd sist, da jeg prøvde å bytte fra p-sprøyte til p-stav, noe som ikke fungerte). Jeg har jo også lyst på barn (noe jeg har også tenkt masse på siste året), så da er det kanskje lurt å starte å planlegge før jeg blir for gammel. Det vil uansett bli rart å få mensen (om den kommer tilbake i det hele tatt) etter 7 år på sprøyten.

Men det som var den største avgjørelsen om forandring var nok at jeg bestemte meg for at når jeg kom hjem igjen fra USA (jeg skulle egentlig ha ett 6 ukers internship der, men slik ble det ikke, innlegg kommer kanskje om dette senere) så skulle håret mitt få en re-start.

Helt siden jeg var 11 år har jeg gjort noe med håret. Enten farget det helt eller halvt. Jeg hadde langt mørkebrunt/svart hår til jeg var ca 23 og så klippet jeg av meg mesteparten og bleket det siden jeg ville bli blond. Det har jeg angret på siden. Selv om jeg hadde farget det fra 11 år til 23 år, så var håret mitt fint. Det fliset seg ikke og var faktisk sterkt. Dette forandret seg med en gang jeg bleket det. Tror aldri jeg har hatt så flisete hår som etter det. Så hold deg unna bleking!

2019 blir året for forandring hos meg. Jeg valgte å barbere håret av før jeg fyller 32 år i juni, fordi jeg ønsker en ny start. Håret mitt har vært igjennom masse, like mye som alt annet på kroppen min og jeg følte det var på tide og omfavne min naturlige hårfarge, som jeg ikke engang husker hvordan ser ut. Når man har farget håret så lenge og både utsatt hode og kropp for kjemikalier, så bgynner det å tære på alt. Håret mitt begynte å falle av mer og mer. Bare jeg greide det en gang, var hårbørsten full av hår. Jeg barberte håret slik at det skulle få en helt ny start, uten kjemikalier eller farging og slik at kroppen kunne kvitte seg med restene etterhvert.

Det vil bli rart å ha kort hår for en lengre periode, men har kjøpt meg noen parykker som jeg kan bruke imellomtiden. Men er litt kult å være som G.I. Jane og jeg har fått mange kommentarer at jeg burde skippe parykkene fordi jeg faktisk passer kort hår! Det blir veldig spennende fremover, det skal være sikkert. Nå begynner jakten på produkter som er både vennlige mot kropp og hud, samt miljøvennlige.

#hypothyreose #gastricbypass #nedivekt #p-sprøyte #kosthold #trening #sykdom #farging #hår #hårpleie #barbering #nystart #2019 #forandringfryder #forandring #sommer #livsstilsendring #blogg #vår #kroppshelse #mentalhelse #helse

Likes

Comments

Write a comment...
IP: 82.99.3.229