Ja idag så vakna jag efter en nästan sömnlös natt då jag hosta så mycket så det inte har gått att sova såbra.
Det var inge snö nr jag vakna men efter en timme så kom det. Jag skulle ha åkt till Ed idag för att hämta en ny häst. Men den gamla ägaren ville köpa tillbaka henne så det blev ingen resa och ingen ny häst. Tråkigt men gjorde mig inget då det inte hade varit så roligt att köra i detta väder.
Så istället har jag hunnit med massor här hemma. Har Klippt Pajazzo och sen red jag honom. Han fick nya gummi skor igår så får stå inne så limmet torkar ordentligt. Han var iallafall väldigt snäll att klippa och skötte sig mycket bra när jag red🌟
Sen var det Donnas tur och hon går från klarhet till klarhet och är helt underbar att rida 😍 nästan en ny favorit😃

Suchen ska tävla imorgon så han har jag flätat och sen gick Veronica med honom i ridhuset en stund. Han ska få sova inne inatt och få vila upp sig och nu håller jag tummen att vi kan rida såbra imorgon så vi sätter godkända poäng i årets sista tävling. Vi ska starta msvc2 och jag hoppas jag ska kunna få till en bra ritt.

Förra helgen så var jag i pålsboda på helgen och hade lektion. Hade fyra ponnys uthyrda.  Alltid roligt att komma iväg och ha lektioner😃 Det har varit lov på ridskolan v.44 men har haft massa privat och grupplektioner och sen hade vi även KM i hoppning på fredagen. Jag har med och lånade Sannas häst Cheri. Hon är en pärla att hoppa med. Vi kom 2 a och Sanna Vann🌟👍

Igår hade jag trevligt sällskap i stallet av Ellionor som ska bli fodervärd och få lära sig mer i stallet. Vi greja med det mesta och sen red vi varsin häst.

Ha en trevlig kväll och kör försiktigt om ni ska ut och åka

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Nu har jag inte skrivit på ett tag och det är för jag har haft så mycket att göra så det har prioteras före att skriva.

Jag  har hunnit med att starta Suchen i Gyttorp. Red en LA 4 och råkade rida fel en gång men blev precis utanför placering så jättenöjd. Red även Msvc med lite små missar och blev inte godkänd. Men snart så ska vi visa att vi kan. Suchen går från klarhet till klarhet.
Hemma har det rullat på ordentligt med lektioner, träningar och byggnation av lösdrift och nu har vi äntligen vatten i ridhuset🤗

28 OKT red jag KM och vi slutade på en 4 plats. Red LA 1 och om jag inte hade ridit fel så hade vi kommit på en 3 plats men är så glad för min medlems kompisar som placera sig. Nu helgen efter så har vi idag haft KM i hoppning och det var ganska många med och även jag tog modet i hand och tog en runda på Sannas Cheri 🙈 jag tränade i onsdags och då var det pirrigt men gick bra. Idag var jag inte nervös utan hornen växte ut och jag körde på och det kan man säga att Cheri gjorde också. Hon blev riktigt taggad och vi kom inte helt rätt på alla hinder men skapligt. Råkade få tyglar urryckt ur handen över hinder tre men tog dem igen och letade hinder. Felfri blev jag och skaplig tid. Sanna red lite högre och ändå red hon snabbare 🌟Så Sanna blev klubbmästare och jag kom på en andra plats.  Mest roligt tycker jag att två av mina elever som vågade ställa upp på din första tävling och gjorde såbra ifrån sig🌟🌟💪
Denna Lovvecka har jag haft många extra lektioner och har absolut inte hunnit med det som var tänkt. Men det tar jag en annan dag.

Ha en trevlig helg

Likes

Comments

Lördag blev en lugn dag till en början. Jag och Liam var först ut och fodra hästarna och sen åkte vi till affären. Sambon och Sannas Sambo var redan igång med att gräva och koppla in vatten till ridhuset. Det blev en liten lätt fontän när de kapa slangen fast att vattnet var avstängt, men blir ju sådant tryck så det är inte konstigt. Men allt gick bra och de fick även ner avloppstanken och börja ca 8 och var klara 18.00. Sanna fick hjälpa mig att ta hand om våra barn när jag hade 2 st lektioner 1 st turridning och sen en lektion till. Det blev lite mycket inplanerat på min lediga dag🙃 är så tacksam för alla underbara människor som finns i mitt liv och hjälper till. Veronica hjälpte mig i stallet och fam Wäcklen var här och greja och luncha hästarna innan de åkte. Alla är så bäst. ❤ tack ❤ På kvällen så åt vi pizza med Sanna barnen och Alex innan de åkte hem. Sen kom John blund väldigt snabbt därefter. Larmet ställt och 9 h sömn🤗så välbehövligt idag är det 6 st lektioner innan dagen är gjord.💪

Ha en trevlig söndag

Likes

Comments

Jag tycker det är så tråkigt att det snart är säsongs uppehåll på tävlingar. Jag tycker jag har alltid haft bättre ridkänsla på höstens tävlingar. Antagligen för att man jobbat hela året med att komma till sina mål.
Jag har en tävling kvar i år och den är i november. Just nu är det fokus på att träna och ge bra vila.

Idag börja jag dagen med att Åse kom och djupvågs massera två hästar och vilken skillnad det blev på en behandling. Det får bli fler gånger, fick en trevlig pratstund med denna fantastiska människa också😃

Idag red jag igenom Suchen lite mjukgörande och mycket övergångar och i slutet tempo växling. Han skötte sig såbra och jag tycker det är så roligt att träna nu med honom då han själv är mer positiv till arbetet vi gör. Jag hade även galopp bom på stora volterna för att lägga in lite överraskningar till honom. Båda jag och Suchen var supernöjda åter igen efter ett toppen pass. Sanna hoppa med Cheri och jag fånga dem på bild. Sanna tur man har dig som gör livet roligare när man är trött vissa dagar❤
Idag har de även börjat gräva in vattnet till ridhuset och stolparna till den nya lösdriften är hemma och ska börjas bygga snart🤗

Imorgon ska jag ha tre privat lektioner hemma och en turridning 😃

Beställde i veckan nya ridstövlar från Mountain horse. Horze hade 25 procent och jag vet att jag älskar dessa stövlar.

Liam och Thilde har ridit och tränat hoppning idag. De är så söta.

Ha en trevlig kväll

Likes

Comments

Ja idag är det chefens dag 😊 hoppas ni har eller är bra chefer. Jag har haft både och i mina jobb jag haft. Men det jag försöker fokusera på är att vara en bra chef själv till min anställde och även till mina arbetskollegor (hästarna).
Som chef tycker jag att man ska kunna vara givmild och hörande till sina anställda men även vara den som tar kommando om det några problem som ska lösas. Man ska ge feedback och även ge det som man kan jobba med för att få företaget att kunna bli ännu bättre så alla trivs och älskar sitt jobb.

Har ni haft en väldigt bra chef?eller en dålig?

Det har hänt massor från förra veckan. Vi hade en lokal dressyr tävling här den 7 okt och den gick jättebra. Även om det var mycket att hålla koll på. Även fast vi är en liten klubb så var det många duktiga funktionärer här och hjälpte till 🌟 stort tack.
Det var ca 55 starter över dagen och de var även final i Senior cupen där ett av min lag vann totalen 👏så duktiga. Andra laget som jag var lagledare för slutade i totalen på en 4 plats så duktiga även dem.
På söndagen var det 5 lektioner och sen red vi våra hästar efteråt, så det blev en sen kväll. Måndag var det städning och ridning på schemat. Suchen gick jättebra och börjar nu släppa efter mer och mer. Han har sina idéer och åsikter men nu har jag hittat något  fungerar och han är mer avslappnad och gillar att arbeta mer och mer.👍
tisdag red jag ut en sväng och onsdag var vi på träning och då var han jättefin igen 😃 jag värmde upp och sen red jag igenom LA 4 programmet innan tränaren kom och det var ett program som passa oss. Sen blev det skritträning då han är lite långsam i steget. och vi avsluta med trav jobb och galopp på 10 m volter utan att han ska tänka piruett.
Funka bra även om det var lite svårt.
Torsdag var hovis här och fredag så trimma vi lite hemma. Då träna vi på att byta plats och ändå fortsätta träna. Så först red vi fram på ridbanan och efter 25 min skritta vi bort till ridhuset och fortsatte träna där över bommar och sen lite inslag av delar ur programmet LA och Msvc. Funka riktigt bra och jag var åter så nöjd med honom. Vill få honom att fråga vad som ska ske här näst och vänta på signal.
Lördag dags för tävling i Gyttorp. Första klassen LA 4 ref fram och han kändes fin och väntade på vad jag skulle ge för signal och jag var lite chockad att han var så fin. Red ner till tävlingsbanan och höll igång honom lite utanför innan vi skulle in. Väl inne på banan blev han taggad och jag blev ännu gladare. Vi red igenom programmet med en felridning vilket var helt mitt fel. Men Suchen var så duktig och belönades med flera 8 or och 7 blev precis utanför placering men var så lycklig över hur fin han var så det gjorde inget.
Vi pusta och vilade och sen ladda om för Msvc 2.
Han var lite trött nu men skötte sig super ändå och även inne på bana men nu var det en annan domare som var lite väl hård med poängen. Blev inge bra resultat men jag är så nöjd ändå. Ska starta en gång till 11 nov som blir årets sista tävling och nu ska vi träna hela vintern för att sätta bättre procent i Msv.

Redan innan vi kom till tävling kände jag att jag inte var helt okej och när vi kom hem så var jag sjuk och dagen efter tappa jag rösten. Tur så kunde Sanna ta 6 st lektioner och jag fick vara i stallet och hjälpa till. Har nu fått en till grupp på söndagar vilket är jätteskoj.
Idag är rösten redan lite bättre så jag testar att köra lektionerna ikväll så får vi se till imorgon hur det känns.

Ha en toppen dag

Likes

Comments

Denna vecka är det massor att stå i, för till helgen ska vi ha våran andra lokala dressyr tävling här på gården. Jag är lite som jag ät och vill att det ska vara perfekt och att alla ska få en underbar och trevlig tävlingsdag. Allt från hur parkeringen ska bli trevlig till att de duktig placerade ryttarna ska få bra och fina priser.
Men även att de som ridit på en godkänd ritt ska få ett minne av den dagen. Enligt TR så får man ge clear round rosett till alla som inte blir placerade men ridit på en godkänd procent 62 % så det är vi nog först med i Örebro län att göra. 😃 Vi har fantastisk fina priser och hoppas alla ryttare ska få en bra dag.
Jag har ju en del att fixa och jag känner att denna vecka är allt i fokus på tävlingen. Jag har ordnat med dekoration till domar bordet och hoppas det kan bli som planerat.
Har även handlat en del till cafeterian och man är alltid orolig att det ska ta slut.

Jag har också gjort en storstädning av mina häst saker men också bland mina ridkläder så ryttarna kan kika där mellan klasserna.

Jag får också tre nattgäster så nu återstår det att få ordning på sovplats till både ryttare och hästar. Men det ordnar sig.
Jag försöker jobba på och släppa tävlingen när jag har mina lektioner. Men det är alltid något som dyker upp att man ska göra.
Men på fredag kommer jag få hjälp att ordna det sista  och sen får det bli som det blir🙃
Listan från i måndags har iallafall blivit halva listan nu som är kvar att ordna.
Imorgon ska jag hämta lite bord och måste besikta bilen och släpet också. Så jag får ordna det sista på fredag.

Var i helgen och starta två lätt klass med Wille och Fabina. Wille fick följa med istället för Pajazzo då vi fick på honom Glu shoe så ville se att de funkade innan jag ville ge mig ut på tävling. Pajazzo gillade nog skorna då han äntligen kunde springa och busa igen.
Tävlingen gick väldigt bra och för att inte ridit Wille på 1.5 år ca så gjorde vi det som om jag satt på han igår, fast tror faktiskt att jag hade bättre känsla nu. Han kom 2 a i LC 2 på 73.83% i LB 1 fick vi 68.50% och blev delade 1 a där. Fabina red jag bara LB1 och hon tog då andra platsen som enligt TR blev en 3 e plats pga att det var likaplacerade 1 or.
Så himla glad över att ha så fina hästar.

Har så rara elever också. Tuva som hon heter hade gjort en fin skylt på träslöjden och även gjort en fin stor bild som hon skickade till mig via post❤så himla rart av dig.

sov gott nu

Likes

Comments

Det händer så mycket nu, det är roligt men hinner inte skriva ner allt 😅
Jag har nu tagit tag i att börja träna för tränare och en gång i veckan lastar jag Suchen och åker iväg. Cissi Brage heter min tränare och jag hoppas hon ska hjälp oss till en vinst i Msvc. Jag har även tränat flitigt hemma och Suchen har fått en helt annan energi i ridningen också nu har jag fullt upp med att lotsa oss till rätt ställe på rätt sätt utan att behöva driva och motivera honom att gå framåt.
Här inte starta honom på en månad nu ca och jag åkte idag till Karlskoga för att starta en Msvc 2. Jag hade mentalt ridit och tänkt igenom allt från att vi kom fram på plats. Hur framridningen skulle gå till och min plan på banan. Framridning var idag något som passa oss. Red fram på lång tygel för att sedan plocka upp den och börja arbeta. Suchen har aldrig gått såbra på framridning  som idag. Jag bara njöt 😊 sen var det dags för start då börja han redan utanför ridhuset att stanna och vill inte gå in😴 men jag försökte följa min plan och red på vi kom in i trav och han fick kika lite. Testa sen en öpnna undan vänster och poff så blev han sur på mig. Fick start signal och red upp i ganska fin galopp och fick en fin halt. Sen skulle vi fram i trav och ja la på lite skänkel men då blev det samlad galopp🙃jaja tänkte jag nu sätter vi det andra. Jag red sen höger och skulle sen göra en mellantrav och precis när jag bad om fram så fatta han galopp har väl aldrig hänt förut😪 släppte det och red på. Flöt på en stund till ökadtraven och då tänkte jag sätter vi denna så det ökar poängen lite. Men så blev det galopp igen då höll jag på att ge upp🤣 Men red klart och fick lite över 57 procent idag😂inte vad jag hade planerat. Men äntligen har jag hittat lite energi i honom och det var jätteroligt.🤗 Nu vill jag iväg igen för att göra om och göra rätt🤗

Lektionerna på veckorna rullar på och allt fler vill börja så har skapat en ny grupp på söndagar. Får se om det blir en grupp.

I veckan hade jag ridsällskap av Linda L och hennes fina WV 😍det är ögongodis.

Måste bara tipsa er Paola Annis som målar sådana fantastiska målningar. Jag har fått äran att få pryda min cafeteria med fina målningar.
Nu ska vi börja bygga lite hemma igen så nu får ni ha lite överseende med det😊 vad vi ska bygga får ni veta längre fram🤗

Förra helgen var det Sanna och sin Cheri som var på tävling. 90 cm felfritt och 8 fel på hinder i 100 cm. De är så duktiga. Vi får se om de kommer ut på någon mer tävling i år.

Sanna och jag var på lunch date i fredags och planerade framtiden så nu ska Sanna få en chans att utbilda sig. Det är hon så värd.

Igår var min syster hemma i Örebro och hälsa på och hon hade med sin nya kille som ville ha en privat lektion i ridning och det fick dem😚de var så duktiga och modiga och Sebbe hade aldrig ridit men efter stund kunde han både rida lätt och och  galoppera lite🤗en bra lärare antar jag😉 ska tillägga att båda hade hjälm under ridning 👍
Får härliga uppdateringar av Maria Som är Akilles ny ägare att han mår bra och får bli bortskämd med massa fina ytterkläder och pjaymas.😂

Denna vecka kommer säkert flyga förbi som vanligt och har massor att ordna inför nästa helg.

kram på er

Likes

Comments

Nu har jag fått lite tid till att sätta mig en stund och berätta om hela denna veckan för er.
Vi börjar med förra söndagen då vi var till Lindesberg och omg 2 av senior cupen. Alla ryttare gjorde bra ifrån sig och det var riktigt spännande. Mitt ena lag vann omg och det är så roligt. Sista omg anordnar vi på hemma plan. Mycket fina priser utlovas och även att har man ridit på 62% men ej blivit placerad så får man clear round rosett.😊
Sanna var hemma och var så duktig och hade fem lektioner helt själv👏hon är en klippa och älskar att vi kompletterar varandra såbra❤

Måndagen var relativt lugn jag jobbade på hemma som vanligt och byggde lite upphängning för bommarna se bild nedan. Det var enkelt och billigt.

Hann rida Suchen och longera Donna också. Klippte även två hästar så de blev snygga.

Onsdag var jag iväg på dressyr träning med Suchen som för dagen inte var riktigt med på att jobba. Det som han känner sig pressad när han ser en tränare stå i mitten så nästa gång ska vi testa att hon är utanför och så får vi se om det går bättre då.
Jag var inte nöjd riktigt med passet men så är det ibland.
Kan säga att jag var helt slut efteråt.

Hade iallafall tre bra lektioner på kvällen hemma.
Torsdag
Suchen fick ordning på sina tänder och han hade lite bitmärken på kinden och var vass långt bak och även längre fram så det var skönt att veta att nu är han okej där.
Hovis var här och skulle göra ett försök att slå på en tappsko på Pajazzo. Men vi får snällt vänta till den växt ut lite. Så nu har jag börjat ge honom ett nytt mineralfoder som ska hjälpa honom hoppas vi. Annars kommer vi nog bygga en ny hov så hans kan få växa och bli bra. Red även ut på Suchen och leta nya vägar innan veterinär kom men vi kom ingenstans 😂

Idag fredag har jag sladda både ridhus och ridbanan samt fyllt vatten till hästarna på bete. Donna fick jobba lite på linan över en cavaletti bom innan jag hoppa upp och red lite försiktigt. Hon var så duktig idag och jag kunde rida både skritt och trav idag. Sanna hjälpte till i början och även i slutet då vi testa att skritta iväg en bit i skogen. Så nu kanske jag vågar rida ut snart på henne😊

Har även vinkat av Eldas som flytta till sitt nya hem och vi önskar er all lycka till med honom Jenny med familj.

Blev en lugn kväll med familjen och imorgon ska vi iväg och ha ponnyridning i åsbro. Söndag ska Sanna tävla 😁och jag är med sålänge jag kan och sen hem och ha lektioner 😄

Trevlig helg

Idag fredag har jag

Likes

Comments

ordet bra är nog det ordet jag försöker använda så ofta som möjligt när jag tycker något är bra😄
Jag tycker det viktigare att tala om när någon gör rätt än när de gör fel.

Så jobbar jag även med hästarna. idag har jag klippt två hästar som tycker det börjat bli vinter redan😅jag vill ha en fin höst först.
Eldas har blivit besiktigad och gick igenom så om en vecka flyttar han till sin nya familj.

Jobbade med den nya hästen idag också, har longerat henne Mån och onsdag och idag så longera jag henne lite längre och satt sedan upp och skritta av henne. Utan några krav mer än att hon skulle gå och stanna när jag ville👏det gjorde hon mycket bra idag. Så nu får hon vila någon dag så jobbar vi sakta men säkert framåt en annan dag.

Suchen har också fått jobba denna vecka och idag fick han gå med i min duktiga  grupp med elever som är så duktiga så man står bara och ler .. nu blir eleverna glada när de läser att jag berömmer dem lite extra. Men ni ska veta att jag ofta kan stå och le över hur fantastiskt duktiga alla är och lär sig så mycket.
Sanna här lagat och gjort om mitt pannband kolla på bilden längre ner hur fint det blev 😍tack min fina vän❤

I helgen går stapeln av för senior cupen omg 2. Nu ska mina lag rida ännu bättre denna gång👍🌟

Kollat på lyxfällan ikväll där en kille var med som jag vet vem det är. Tycker både herregud och samtidigt lider jag med honom.
Tur ändå att han fick hjälp att ta sig ur träsket och vad jag vet så håller ekonomin.

Nu ska jag sova så jag orkar upp imorgon och jobba😄

Likes

Comments

Hej på er alla läsare❤

Denna helg har det i vanlig ordning varit full fart.
I fredags så var det relativt en vanlig jobb dag hemma med lite allt möjligt pyssel. På kvällen så hade vi möte om vår lokala dressyr tävling som vi ska ha 7 okt här hos mig. Det kommer bli massa fina priser och jag längtar redan till den dagen. Vi kommer ha två ponny klasser och tre häst klasser.
Jag kommer vara överdomare denna dag så nu vill jag få ordning på allt gällande parkering och final i senior cupen. Så det blir en tävling att minnas. Med mig har jag ett fantastisk gäng i föreningen som hjälper till också.
Innan mötet så tog jag in Akilles för att snygga till honom inför lördagen flytt till sin nya ägare. Men upptäckte en smutsig klump mellan  frambenen och började kolla närmare på den och upptäcker då ett sår. Med lite närmare koll så var det ca 3 cm djupt mot huvudet håll om ni förstår mig och ca 6 cm långt. Skickade direkt till min fantastiska veterinär Caroline och på en timme var hon här. Vi tvätta rent och bestämde snart för att sy ihop det. Men det var inte helt enkelt att ha honom stående så vi fick söva honom och lägga ner honom. Allt gick så himla bra till och stygnen blev superfina. Uppvaket gick mycket bra till och Akilles blev snabbt pigg igen.
Nu var ju frågan om han kunde flytta och i samråd med nya ägaren så bestämde vi att han fick flytta på lördagen. Så snäll som han är denna fina 1 åring gick han på transporten lugnt och fint och fick sällskap av shettisen Lucky på sin resa till Eskilstuna.  De stod lugnt och fint och åt mat hela vägen. När vi kom fram gick han ur jättelungt och tog allt med ro. Fick stå i sin nya box en stund innan vi släppte ut i hagen. Där han även gick runt och kika en liten stund och sen börja han beta och det kände bra att han bara tog det lugnt. ❤ Han är en stjärna i mina ögon och hoppas han läker fint nu. Undrar sa flundra vad han har skada sig på??
När vi var klara där och sagt Hej då så åkte jag och Veronica och Lucky vidare för att möta min vän Johanna som varit och provridit en häst åt mig och tagit med sig den. Vi lastade om i Hedemora och allt gick mycket smidigt. Tusen tack för hjälpen👍🌟

Väl hemma kl 18.30 igen så lasta vi ut Donna och Lucky och sen förra alla hästar innan jag gick in för att möta min familj som lagat mat. Min syster mamma och pappa var här och sen blev det lite mys och fika innan de åkte hem. Jättetrött var jag men blev att kika på en film innan sängen ropa på mig.
Idag Söndag har jag varit med Sanna på tävling i Askersund de hoppa en 90 cm felfritt en stabil och trevlig runda att lägga in på kontot. 👏👍🥇
Liam var med och de hade små söta hinder som barnen kunde leka med så det blev även några skutt för mamma också🤗

När vi kom hem så fodra vi och Sanna börja hämta hem hästar till alla lektioner. Jag gick in och käka mat och sen gick jag ut igen. Tog in Donna och verkade henne då hon inte såg så fin ut om hovarna. Imorgon ska jag försöka jobba lite med henne från marken för att lära känna henne mer.

Sen hade jag fem lektioner med jätteduktiga elever som fick svettas lite extra idag😙😄
Nu är jag så där trött igen 😂
Inte börjar man bli gammal ???

Natti till er

Likes

Comments