Omia fiiliksiä proteiinipatukoista

Fitnessbuumin myötä ovat kauppojen hyllyt täyttyneet erilaisista proteiinipatukoista ja toki kaikista muistakin proteiinivalmisteista. Tässä postauksessa haluan kuitenkin keskittyä juurikin noihin proteiinipatukoihin, jotka ajatuksen tasolla ovat oikein kätevä välipala ja siltä kannalta ymmärränkin niiden suosion.

Toiset taas tuntuvat ajattelevan, että kun syön suklaapatukan sijaan proteiinipatukan niin laihdun. Kun niitä patukoiden hiilari + kalorimääriä tutkii niin monet eivät jää kauaksi suklaapatukasta. Naposteluksi en ainakaan itse koskaan syö proteiinipatukoita - kyllä kasvikset ja hedelmät ovat paljon terveellisempi vaihtoehto.

Kun proteiinipatukoita alkoi jokunen vuosi sitten näkymään joka paikassa ja monet niitä kehuivat niin ajattelin, että hankin niitä töihin siltä varalta, että jos en ehdikään hakea vaikkapa lounasta niin on sitten ainakin jotain syötävää. Ne markkinoiden ensimmäiset, jättimäisen kokoiset proteiinipatukat, maistuivat kuitenkin mielestäni niin karmivilta, että monet patukat ovat lentäneet kaaressa roskikseen yhden haukun jälkeen. Myös se patukoiden rakenne oli niin kamala, että vaikka joi litran vettä sitä syödessä niin tuntui silti, että ei saa sitä patukkaa alas.

Toki yksi proteiinipatukka + litra vettä takasi todella täysnäisen fiiliksen. Että siinä mielessä tämä helppo välipala toimi. Maistettuani lukuisia patukoita muiden suosituksia kuunnelleena ja kerta toisensa jälkeen petyttyäni, tulin siihen tulokseen, että ei enää ikinä. Vaikka suunta muuttuikin koko ajan siedettävämpään, niin en vaan uskaltanut maistaa enää yhtäkään proteiinipatukkaa. Nappasin käteväksi evääksi vaikkapa bussimatkoille skyrin tai banaanin.


Viime syksynä törmäsin proteiinipatukan uuteen softbar muotoon ja päätin uskaltautua testaamaan sellaista marjanmakuisena. Yllätyin todella positiivisesti tästä rakenteen muutoksesta, mutta mitään valtavaa rakkaussuhdetta ei kuitenkaan välillemme syntynyt. Tuntui, että mulla meni ikuisuus sitä patukkaa syödessä, koska siinä riitti sitä pureskeltavaa jotenkin ihan liikaa. Softbar patukan kanssa ei kuitenkaan tuntunut siltä, että tukehtuisin siihen jauhoiseen rakenteeseen.

Matka jatkuu tähän vuoteen. Alkuvuodesta kuulin radiossa pyörivän Fastin Nix ja Nax proteiinipatukoiden mainoksen. Näin niitä kauppojen hyllyillä ja ihastelin kerrankin tyylillä toteutettuja pakkauksia. En kuitenkaan siltikään uskaltanut niitä maistaa, vaikka pakkaus houkuttelikin niin tekemään. Käyn Helsingissä usein ennen töihin menoa Kampin Alepassa, jossa näitä Nix ja Nax patukoita on ollut kassojen edessä olevassa hyllyssä alusta asti. Siinä jonottaessa on aina aikaa katsella näitä hyllyjen sisältöjä ja aloin kiinnittämään huomiota siihen, että yhä useammin näiden patukoiden kohdalta oli hylly kokonaan tyhjä tai laatikoissa vain yksi tai kaksi patukkaa.

Se sai minut miettimään, että näissä taitaa todellakin olla jotain erilaista. Samassa hyllyssä kun on muitakin proteiinipatukoita ja ne boksit oli aina lähestulkoon täynnä. Sitten sattumalta sain Republicilta maisteltavaksi näitä Fastin uutuuksia. Kivan ulkonäön takia innostuin kuvaamaan patukat ja sitten päätin maistaakin. Nyt ymmärrän, että miksi se Alepan kassalla oleva laatikko on melkein aina tyhjä. Nimittäin se Crispy White Choco Protein NAX on jotain niin hyvää. Vihdoin proteiinipatukka ilman sitä proteiinimössöä. Tähän patukkaan on proteiini tuotu proteiinimuroilla. Patukka maistuu semisti riisisuklaalta valkosuklaa versiona.Menihän siinä monta vuotta, mutta nyt on olemassa proteiinipatukka, jonka voin sanoa olevan sellainen kätevä välipala. Yritän pitää ruokailuvälit suht säännöllisinä, mutta aina se ei vaan onnistu. Nälkäisenä alan himoitsemaan kaikkea epäterveellistä ihan älyttömästi. Uskon tämän proteiinipatukan olevan vähemmän epäterveellinen vaihtoehto kuin vaikkapa hampurilainen ja siksi kassin pohjallani kierii tälläkin hetkellä tuollainen Nax patukka.
Millainen suhde teillä on proteiinipatukoihin?
Oletteko jo maistaneet näitä Nix ja Nax proteiinipatukoita?
 Leppoisaa lauantaita kaikille! ♥


SEURAA BLOGIANI: BLOGLOVIN | FACEBOOK | INSTAGRAM

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Sirkku
,
Maistoin eilen kaupungilla tuota valkosuklaapatukkaa, hyvää oli, kuin karkkia konsanaan. Jätin kuitenkin ostamatta sokerimäärät huomattuani... karkkiahan se tosiaan olikin.
Henna V,
Inhoan kanssa proteiinipatukoiden sitä jauhoista tuntua/makua. Ostin kanssa yhden Nixin Kampin Alepasta, mutta vieläei ole tullut maistettua. Ehkä joku pitkä työpäivä retkahdan.
oneofbeautysdaughters.purkkimafia.fi
Reetta Ekström,
Jep, monissa proteiinipatukoissa on hiilarit aika korkealla, ei pelkästään tässä. Mutta koska tässä patukassa on muutakin kuin pelkkää suklaata, niin on se arvoiltaan parempi vaihtoehto kuin valkosuklaapatukka. 😊
lifeisbeautiful.bellablogit.fi/
Reetta Ekström,
Joo, se on jotain niin järkkyä! Mä en tolle Nixille niin paljon lämmennyt, koska siinä oli niiden proteiinimurojen lisäksi vähän sitä proteiinipatukka mömmöä, vaikka ei toki mikään niin jauhoinen ollut yllätyksekseni.

Ehdottomasti paras on se valkosuklaa Nax, koska siinä on vaan niitä muroja.

Joko oot sortunut maistamaan? 😊
lifeisbeautiful.bellablogit.fi/