~ Åsikter, tankar & känslor, ~ Vänskap, kärlek & familj <3

Året var 2005 (eller var det 2006?). Jag ville vara anonym för en stund och skriva med folk jag ej kände. Valet föll på funplanet chatten. Tillslut så var vi ett "internet gang" som skrev i mainchatten. Vi hade det jätte kul. Slängde ut äckel som skrev privata mail/chattar. Skrev om allt och inget.

En av de klickade jag extra mycket med. En tjej som går under smeknamnet Wiicky <3

JA, det är korrekt, jag och Wiicky lärde känna varandra via en chatt, utan bilder :)

Tillslut så fortsatte snacket över MSN och helgon osv. alla hjärtans dag började närma sig så prata vi om hysterin som en del har runt den dagen. Det hela slutade med att vi kom fram till att vi skulle skicka alla hjärtans dag kort till varandra. Efter det så började vi även att skicka snigelpost :)

Och vet ni vad? 12-13 år senare, så skickar vi fortfarande alla hjärtans dag kort till varandra <3

Wiicky är en av de bästa som jag någonsin träffat.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

~ Inredning & kreativitet

Jag tok gillar att lägga 1000 bitars pussel och favorit motiven är såklart Disney. Då de är lagda så blir det dessutom fina tavlor och då behövs det ramar i rätt storlek eller pussel lim.

Det finns så sjukt många fina som jag hade velat ha. Tänkte dela med mig utav några favoriter som jag hittat på olika pussel webbshoppar.

💗

Likes

Comments

~ Psykisk ohälsa, ~ Allmänt & min vardag

Andra gången idag som jag sitter här i väntrummet på öppenpsykiatrin. Värsta stammisen, just idag.

Imorse så hade jag läkarsamtal och fyfan vad nervös och orolig jag var då jag satt i detta väntrum. Tusen tankar går genom skallen och ångesten flåsar en i nacken. Olika katastrof tankar kommer och de kanske börjar lindrigt, men sen så drar det iväg och tillslut så är det som att allt står på spel. Jag avskyr att inte kunna ha kontroll över mitt liv, att de behövs en annans (läkaren alltså, inte nån random idiot) åsikt för beslut som rör mitt liv.

Det gick bra, men fyfan vilken ångest och oro jag hade då jag satt i detta väntrum imorse. Jag avskyr att inte kunna ha kontroll över mitt liv, att de behövs en annans åsikt för mitt "öde".

Men som sagt, det gick bra, t om bättre än bra. Detta kom vi överens om

1. Jag vill inte behöva riskera att det ska gå så pass långt så att jag återigen hamnar i den sitsen då jag måste vara 100% sjukskriven länge. Det vi kom överens om är att jag kommer vara 100% sjukskriven till sista mars. Från och med första april så återgår jag till 75% sjukskrivning fram till sista september. Efter det blir det ett nytt utlåtande.


2. Det blev även en till medicin. Mirtazapin heter den. Det är ett antidepressiv preparat som tydligen brukar ge bra effekt tillsammans med Sertralin (på den har jag högsta dosen). Sertralin är samma som Zoloft och precis som Mirtazapin så hjälper den en med signalsubstansen serotonin. Serotoni är något som vi alla har och kortfattat så kan man förklara det såhär: mellan cellerna så skickas det "lyckosignaler" (signalsubstanser) och en del (ja, den kategorin tillhör jag) människor kan inte producera den rätta mängden och då skapas det en obalans. Obalanserad nivå av "lyckosignaler" = psykisk ohälsa. Och ibland behövs det då antidepressiva, och är tack vare den effekten som de i folkmun ibland kallas "lyckopiller".

Mirtazapin ökar även aktiviteten av signalsubstansen noradrenalin.


3. Vid ökad ångest så får jag ta upp till 2 st extra Lergigan/dag. Dvs högst fem stycken per dag, då min ordinarie dagsdos är tre stycken (morgon, dag och kväll).


4. Uppföljning om 1-2 månader.


5. Fortsätter att vara i kö för psykolog träff där en utredning angående terapi kommer att göras. Har varit i den kön i cirka ett halv år.


Anledningen till att jag är här på öppenpsykiatrin (för andra gången idag) nu är för att jag ska på min första psykologiska sjukgymnastik (glömt vad den rätta benämningen är?). Kommer att testa detta fem gånger och sen blir det en utvärdering tillsammans med sjukgymnasten över hur det fortsatta arbetet ska ske.

Likes

Comments

~ Åsikter, tankar & känslor, ~ Tips & listor

Bada i en rosa sjö! :)
JA detta är på riktigt, det finns naturligt rosa sjöar som är ofarliga att bada i, de är oftast väldigt saltrika :) Den rosa färgen beror alltså inte på att de på något sätt är någon form av reflektion eller spegling av området runt omkring. Fyller man ett glas med vatten så är det fortfarande lika rosa. Dessa sjöar finns på några ställen runt om i världen. Bla i Australien och Spanien.


Jag har varit på valsafari då jag var på Island för några år sen. Hade även velat åka på en sådan i Nord Norge. Vad jag förstått så finns det större möjligheter till att få se fler arter och har man tur så kanske man t om får se en blåval och/eller späckhuggare.


Behöver jag säga mer än DISNEYLAND!? :)


Guidad tur i Tjernobyl.
Jag vill se mer än vad bilder visar, vill se med egna ögon vad och vilka konsekvenser vi människor ställs inför då något sånt här händer. Det är nu cirka 30 år sen som reaktorolyckan i kärnkraftverket ägde rum och naturen har fortfarande inte repat sig.


Dra på en riktig jävla solsemester med all inclucive. En resa som enbart går ut på att chilla, känna lugnet och ladda energi. Sola och bada. Zippa på "paraplydrinkar" under ett parasoll med en bok i handen.

Likes

Comments

~ Allmänt & min vardag, ~ Vänskap, kärlek & familj <3

Jag är så otroligt tacksam för all den vänskap och kärlek jag har i mitt liv.

Det är få förunnat att ha att rikt socialt liv tillsammans med människor som ger en energi och som finns där, precis som jag finns där för dem.

Såklart så har jag blivit sårad osv, men det är mötena med såna personer som får en att verkligen se vilka stjärnor som lyser klarast.

Jag påminns många gånger om min enorma tur jag haft och har som har äran att få ha så många fina människor i mitt liv.

Likes

Comments

~ Tips & listor, ~ Gott & Blandat

Det finns en tv-serie som jag ÄLSKAR! Älskade den från första stund.

Haha jag har säsong ett och två några gånger... och då är det bara typ 1-2 år sen som jag såg första avsnittet för första gången.

Karaktärerna är awesome, bra story, humor och allmänt knasig. Den bjuder på en hel del skratt dessutom. Låtarna är super bra, trall vänliga och om man verkligen lyssnar på lyricsen så är den många gånger helt skruvad. Och det älskar jag! :)

I vanliga fall så brukar jag inte vara något fan av musikaler... Glee t ex, har försökt se de, men blir bara less på alla sånger. När de kommer till filmer så är det nog bara Grease 1 & 2 som jag gillar.

Crazy ex girlfriend är verkligen bra och så värd att se!

Här kommer några av mina favorit låtar/videos från den :)

Likes

Comments

~ Åsikter, tankar & känslor

Jag är så otroligt less på folk som inte kan skilja på mitt och ditt.

För alltså... hur jävla svårt kan det vara?

Under loppet av cirka en vecka så har jag fått ringa Q-park 4-5 gånger! Varför? JO, för att folk som inte kan/vill skilja på mitt och ditt har valt att parkera på min bilplats som jag betalar för varje månad. Så Q-park har fått åka hit och lappa dem.

Jag har ingen bil, men majoriteten av mina vänner har det och då vill jag göra rätt för mig. Därför har jag en egen parkeringsplats så att mina vänner och min familj inte ska behöva begränsa sitt besök hos mig till 4 timmar (det är så länge som de är ok att stå på gästparkeringarna) och för att jag inte vill att de ska behöva riskera att få böter. Men inte fan hyr jag en bilplats för att folk jag inte känner ska stå där.

Det är t om en skylt där de klart och tydligt står att det är två (ena är grannens) förhyrda parkeringsplatser.

Aja, nu har jag återigen ringt Q-park som vart och lappat bilen. Innan så var det en bilägare som bestämt sig för att sno min plats under några dygn varav jag kontaktade Q-park varje dag och de lappa den varje dag.

Likes

Comments

~ Inredning & kreativitet

Igår så hittade jag en annons på en sekretär som jag velat ha och till väldigt bra pris :D

Förutom denna sekretär så har jag ett nytt köksbord + stolar som tar mindre plats och är väldigt stilrena :) Jag gillar det jag hade innan, men det tog upp för mycket plats... Speciellt med tanke på att jag bestämt mig för att ha mina två vitrinskåp (som just nu är i vardagsrummet) i köket.

Likes

Comments

~ Åsikter, tankar & känslor, ~ Tips & listor

~ Jag tycker om att "underhålla" min engelska. Ser ofta serier och filmer utan text, läser information på engelska, skriver mellan varven på fb och messenger till folk från andra länder, läst en och annan bok på engelska osv. Min UP för 2017 är att jag börjat brevväxla med en som bor i USA 👍

~ Finally så har jag fått tillbaks min extranyckel 😄

~ Jag har krigat mot min psykiska ohälsa och har vid ett flertal tillfällen vunnit över den! Trots att de antalen är färre än de gånger då den tagit över, så ser jag det som ett framsteg 💪

~ Mitt jobb. Alla är så underbara 💚

~ Påbörjat min efterlängtade cartoon nostalgi tatuering på höger arm. Det är tack vara alla fantastiska vänner och familj som gick ihop och gav mig ett presentkort på 5000:- då jag fyllde 30 år 💗


~ En stor fet jävla kram till alla underbara personer i mitt liv


~ Mitt 30 års firande. Middag med familjen på min födelsedag och stor fest med vänner och familj dagen efter 😍

~ Jag och @blondina har släppt det som varit och kan snacka utan barnsligheter. Hehe eller ja, okej nog blir det en del barnsligheter, men då är det bara sådär kul och knasigt, typ emoji-krig 😜🐮🌷💩 Och JA vi har rett ut allt för något år sen, men tycker att det är värt att nämna det ännu en gång 🌟

~ Göteborg resan med Nicklas 💜 Då vi hälsade på bästa Linn + familj 💚 Såg Messiah Hallbergs stand-up show 😁 Träffade Mia Skäringer på stan och tog en bild på oss 👌Shoppade en del 👌

~ Hade det bästa nyåret sen Sonny dog 💔 Och allt är tack vare Martina. Hon har ett hjärta av guld 💛

~ Pistvakt och hotell med bästa Nicklas 🌟

~ Tänker inte gå in i detalj i detta blogginlägg så sammanfattar det såhär: Psykisk Ohälsa


~ En som en gång i tiden varit en bra vän svek mig något så enormt. Det vi hade förut, det var äkta. Men i takt med att åren gick så har det blivit en spricka där, som jag nog inte velat se, men tillslut så kunde jag inte blunda något mer. Den som påstår att sånt inte gör ont, ljuger eller saknar empati. Detta är trots allt en person som jag känt i över 10 år. Vi har delat en massa, skrattat, gråtit, bråkat. Många av mina bra minnen är tillsammans med den personen. Alla förändras och ibland får man acceptera att personen inte är densamme, inte bryr sig eller värderar en lika mycket, som den man en gång lärde känna. Det går inte alltid att gå tillbaks och det . Men det är en del av livet och bara för att jag och h*n inte är vänner idag, så kommer jag alltid minnas den h*n var förut... Då det vi hade var äkta vänskap. Den finns inte kvar något mer, men det gör som sagt, inte så att det som en gång var inte var äkta 💔


​~ En fd bekant visade sig vara ett riktigt jävla svin. Tänker inte gå in i detalj, det får polisen och tingsrätten sköta.

​~ Har brutit med några och ett fåtal har lämnat, vilket nog framgår av ovanstående punkter. Det har iofs gjort så att mitt hjärta öppnats för fler och har lärt känna några fina människor.... så är både UP DOWN.

Likes

Comments


Better Blogging Nouw