~ Shopping & presenter, ~ Tips & listor

Nu tänkte jag passa på att tipsa er om en super bra sommarkampanj. Om du precis som jag föredrar tamponger från Ob, så är denna kampanj något för dig :) Jag fick min kod tidigare idag och har nu beställt mina salming trosor, det enda jag behövde betala var frakten på 29 kr :)

Jag valde ett par stringtrosor och föll för detta mönster :)

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

~ Tips & listor, ~ Åsikter, tankar & känslor

1. Stugan. Jag älskar våran stuga. Att få åka till lugnet och bara vara. Att omfamnas av nostalgin och påminnas om barndomens oskyldiga dagar. Att få minnas Sonny och le, alla Carpe Diem stunder som vi aldrig trodde skulle ta slut.


2. Tatueringar. Det är snyggt, personligt och vackert. Inpräntade minnen i form av bilder och texter.

3. Sverige. Trots brister så är Sverige världens bästa land. Det finns en hel del luckor i skyddsnätet osv, men vi har rättigheter som andra länder inte har och i de länderna så är bristerna desto högre. Det är ingen tillfällighet som gjort Sverige till ett attraktivt land för människor som flyr från sina länder. Det är ingen slump att Sverige är ett av världens rikaste länder. Det finns så mycket som vi är vana vid, som vi tar för givet. Vi betalar skatt, men utan det så skulle klyftorna mellan rika och fattiga vara enorma.

Istället för klyftor så har vi en sjukvård som alla har råd och rätt till. Ett modernt samhälle där rinnande vatten är en mänsklig rättighet. Hög levnadsstandard. Gratis skolmat. Skolplikt. Även om äldreomsorgen är under all kritik så har vi fortfarande en äldreomsorg, vilket inte är en självklarhet i alla delar av världen. Allemansrätten. Rösträtt till alla svenska medborgare över 18år och oavsett vem man är så är ens röst lika mycket värd som någon annans. Religionsfrihet. Föräldraledighet. Jag hade kunnat rabbla på i timmar om varför jag älskar Sverige, men det får räcka här, för denna gång i alla fall.

1. Drama. Jag har nog med kaos i mitt liv och bland mina känslor. Det är inget jag valt att ha, men dramaqueens och energitjuvar de är något jag kan styra över och radera från mitt liv. "Självvalt drama", de hör hemma i film och tv serier.


2. Idioter. Seriöst, behöver jag ens förklara?


3. Getingar. Jag är livrädd för dem, vilket jag alltid varit och har utvecklat en enorm fobi för de äckliga varelserna. Om det finns en djävul så är de garanterat h*ns påhitt!

Likes

Comments

~ Åsikter, tankar & känslor

Jag har och är i en liten off-period nu som man kan sammanfatta såhär: är inte den roligaste och framförallt inte den snabbaste smsaren och messengersvararen just nu.

Jag får såna här perioder mellan varven. Nu är den ju ändå sådär att jag faktiskt svarar, men kanske kort och att de tar tid innan jag öppnar meddelanden.

Sen har jag perioder då jag är så pass off så att jag inte ens öppnar mina meddelanden, utan de kan ta dagar innan jag gör det. Då är mobilen på ljudlöst eller flight/offline. Och jag använder den enbart till chromecast och surf. När pratbubblor på messenger kommer upp så drar jag bara bort dem och tänker att jag svarar sen.

Men ja, det är ändå nyttigt att inte alltid vara tillgänglig och update. Sånt kan lätt sätta press på en. Liksom, att man alltid ska vara några knapptryck ifrån.

Likes

Comments

~ Åsikter, tankar & känslor, ~ Tips & listor

1. Jag gör helt seriöst check-listor... ofta. Skriver ner punkter och grejer jag inte ska glömma. Sen checkar jag av dem en efter en.

2. Inte stannar jag vid check-listor, nej nej... om det är något jag inte kan bestämma mig för så gör jag en lista över fördelarna och en för nackdelarna. Sen väljer jag utifrån det, listan som är längst är den som "vinner". Och är det något som handlar om mitt mående, t ex en vänskap/bekantskap så är mitt tänk såhär: Landar den negativa listan på över 20%, ja då är det inte värt det. Inget ska vara svart eller vitt. Men såklart, när det gäller känslor så är det inte lika lätt som det låter och då är det sällan så att jag förhåller mig till mina egna regler.

3. Jag älskar att nypa pormaskar och plocka ögonbryn! Och inte nog med det: Jag är galet bra på det. :)

4. Om jag av någon anledning inte skulle få bo i Sverige, så skulle jag flytta till det otroligt vackra landet Island.

Likes

Comments

~ Shopping & presenter, ~ Åsikter, tankar & känslor

Idag då posten kom så fick jag värsta suprisen! Nämligen en försenad födelsedagspresent från Tess <3 Fatta snällt och oväntat :) @blondina


En gång i tiden så var vi riktigt nära vänner. Sen genom åren hände de ena och de andra, inget jag tänker rabbla upp här. Det hela resulterade i alla fall i att vi blev osams. Nu har vi rett ut det och det känns bra. Vi är vuxna människor och att gå runt och haka upp sig på det som varit, det skadar mer än det ger. Jag är inte den som vill vara ovän med någon som en gång i tiden betytt så otroligt mycket.


Sen så har jag fått några fler försenade födelsedagspresenter som jag glömt att visa, så jag gör det nu istället :)

Likes

Comments

~ Åsikter, tankar & känslor

Som jag har förstått det så är det visst någon/några som försöker lägga sig i sånt den/de absolut inte har något med att göra. Dvs det faktum att jag och @blondina löst det som varit. Jag personligen tycker att det är super skönt, jag är inte den som orkar med att vara trångsynt eller ältande. Vad vi kommit fram till, varför vi gjort som vi gjort, det är mellan oss. Även om det inte är något hemligt så är det fortfarande inget som andra behöver veta.

@blondina skickade en kopia på en kommentar hon fått och jag minns faktiskt inte vad det stod (så mycket bryr jag mig om folks skit) förutom att det var bullshit. Hon nämnde vem som skrivit det. Och helt ärligt, jag börjar undra ifall allt runt oss blåst upp pga andra.

Jag pallar inte mer drama och crap, min skalle har kaos så det räcker och blir över. Ni som söker och försöker skapa drama kan gärna få hyra min hjärna.... så får vi se hur många minuter ni skulle klara av att leva med det. Då skulle ni kanske förstå hur pass patetiskt ert dramasökande är.


Om ni vill ha drama och tjafs, skapa det då tillsammans med andra som delar ett sådant intresse. Fyll varandras liv med drama så ni känner er levande... men dra för fan inte in såna som helt uppenbart inte ids med ett sådant beteende.

Likes

Comments

~ Psykisk ohälsa

Jag verkligen avskyr ångest! Speciellt då den är så extrem som den är nu. Jag kan knappt koncentrera mig. Det gör ont i kroppen och det känns som att hjärtat ska hoppa ut. Hjärnan går på högvarv och allt är som en slags dimma runt mig, ett jävla mörker där jag inte kan se något ljus i slutet av tunneln. Ett hål utan botten där jag handlöst faller.

Jag försöker omvandla all stress och ångest till ett slags lugn, i alla fall så att allt dämpar sig tillräckligt mycket så att jag kan fungera.

Jag vill inte må såhär, jag har inte valt detta crap. Jag vill ha ett lugnt liv där jag kan vara spontan mellan varven, jag vill kunna ha bättre kontroll över mig själv, kunna avleda ångesten och ja... vinna över den!

Likes

Comments