FÖRRÄTTER

HÅLL I ALLA HATTAR nu släpper vi vårt recept på skagen!

Det är en av sveriges mest ätna och älskade röror, tror alla har något minne med en skagenröra i handen.

Det är busenkelt att slänga ihop själv och den GÅR INTE ATT JÄMFÖRA med den man köper på burk. JAG LOVAR!

Detta receptet är till antingen 2 baguetter eller 4 förrätter
Du behöver 10 minuter

1/2- 1dl majonnäs (se recept under såser)
200g handskalade räkor
1 msk hackad dill
1 st rödlök
1msk hackad gräslök
1 msk riven pepparrot
(det är olika vad alla tycker om så smaka dig fram, det kan vara mindre pepparrot och det kan vara mer)
Tänk också på att om röran ska stå och vila i kylen så smakar pepparroten mer efter ett tag
Citronjuice
Tabasco
Salt och peppar

Använder du dig av räkor i lake, krama ur räkorna ordentligt så de inte ligger och släpper mässor av vätska i röran,
då blir den lätt vattnig
Lägg räkorna i en bunke
Häll på majonnäs (känn efter hur såsig du vill ha röran därefter varierar du mängden majonnäs)
Finhacka löken
Finhacka örterna
(tänk på att när du hackar örter så gå bara över med kniven EN gång annars så mosar du örterna istället och smaken hamnar på skärbrädan istället för i såsen)
Häll ner löken och örterna
Rör runt med en sked
Smaka av med salt peppar, pepparrot, citron och tabasco

Använd direkt eller låt stå och gotta till sig i kylen fram till servering.


LYCKA TILL! GÖR SUCCE!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229