​Att kunna köpa en dyr soffa när andan faller på är inte alla förunnat. Det finns väldigt många som har en strikt budget att hålla sig till, och för alla dem krävs det månader av sparande för att överhuvudtaget ha råd med en ny soffa. Då handlar det inte om den lyxigaste soffan i möbelbutiken, utan för det mesta handlar det om att försöka hitta billiga soffor som ändå uppfyller de krav man kan tänkas ha när det kommer till komfort och utseende. Ett exempel är i barnfamiljer, där det ofta finns många saker som behöver införskaffas och pengarna ska räcka till mycket. Om man ändå behöver köpa en ny soffa är det viktigt att den är prisvärd, inte alltför dyr och att den är ​barnvänlig på alla sätt. Den ska med andra ord ha gott om sittplatser, vara lätt att rengöra och tåla en hel del.

Soffa för studenten

Att inreda sitt första studentboende är en härlig upplevelse. Det är verkligen en känsla av frihet, när man får flytta in i sin första egna bostad. Ett problem som man dock ofta stöter på är pengaproblemet när bostaden ska inredas. Ofta har man inte speciellt stora inkomster, och pengarna ska räcka till mycket. En soffa är förstås närmast ett måste, men det gäller att hitta en billig soffa så att inköpet inte äter upp hela möbelbudgeten. ​Billigasoffor.net kan vara en bra sida att besöka för inspiration, och det finns faktiskt gott om butiker, främst på webben som har riktigt billiga möbler att erbjuda. Ett annat alternativ är naturligtvis att fynda begagnat, vilket kan göras både online men även i second hand-butiker och på loppmarknader. I bästa fall kan det gå att hitta en fin, begagnad soffa för under tusenlappen. Även om man vill köpa ny soffa finns det dock prisvärda, billiga soffor att få tag på för mellan 1000 och 3000 kronor.

Soffa till barnrummet

Förr eller senare brukar många äldre barn och tonåringar komma på att de vill ha en liten soffa på sitt rum. De vill kunna sitta i den och spela tv-spel eller titta på film när de har kompisar på besök. Om soffan är tillräckligt rymlig kan den även fungera som en extra sovplats när kompisarna vill sova över. Tanken är inte alls dum. Tvärtom är det en bra idé, förutsatt att utrymmet i rummet tillåter. Det är naturligtvis inte i alla rum som det får plats en soffa, men det är viktigt att komma ihåg att det inte behöver vara någon stor soffa. En tvåsitssoffa räcker vanligtvis bra.

De allra flesta känner nog ändå att de inte vill spendera alldeles för mycket pengar på en soffa till barnens rum. Det behöver dock inte alls innebära något problem. Det finns gott om billiga soffor som duger utmärkt till tonårsrummet. En soffa med avtagbart tyg som går att tvätta kan vara en utmärkt idé, eftersom risken är ganska stor att det spills läsk, godis och snacks i soffan ibland. Att ha en soffa som går att rengöra i barnrummet är därför A och O.