Smörsås, Beurre Blanc med citron

Idag till laxen gjorde jag en smörsås som blev perfekt till den pressade potatisen och laxen i smaken. Laxen hade jag färskost med vitlök och örter på.

Ingredienser:

1 schalottenlök
1 msk vitvinsvinäger
1 dl vitt matlagningsvin
5 vitpepparkorn
200 gram smör
2 tsk citronsaft
0.75 dl grädde
Salt och vitpeppar efter smak

Gör såhär:

1. Skala och finhacka löken, lägg den hackade löken i en kastrull tillsammans med vitvinsvinäger, vin och vitpepparkorn.
2. Koka ner till hälften och sila sedan ned reduceringen i en annan kastrull.
3. Tillsätt smöret i små klickar lite i taget och vispa kraftigt.
4. Tillsätt grädde och citron, smaka av med salt och vitpeppar.
5. Håll såsen varm och passa så den inte skär sig.


Gillar

Kommentarer