Smördegsinbakad fläskfilé med vitlök och örtost

Smördegsinbakad fläskfilé var det längesedan jag gjorde, men idag blev det av. Till fläskfilén gjorde jag en potatisgratäng, sallad och en kantarellsås.
Så mumsigt och gott.

Ingredienser:

Starta ugnen på 200 grader

600 gram fläskfilé
100 gram färskost med vitlök och örter
1 dl lagrad ost, jag tog samma ost som jag hade till potatisgratängen
1 tsk torkad persilja
1 tsk torkad timjan
Salt, vitpeppar
1 äggula
1 rulle 250 gram med kyld smördeg

Gör såhär;

1. Putsa filén fri från senor
2. Bryn filén i stekpannan och krydda med salt och peppar.
3. Placera ut smördegen på en plåt och lägg på fläskfilén och bred ut vitlöksosten på köttet.
4. Krydda med persilja och timjan och strössla över den rivna osten.
5. Rulla ihop smördegen till en rulle och se till att det inte glipar någonstans så fyllningen rinner ut.
6. Pensla på äggulan runt smördegen
7. Ställ in formen i mitten av ugnen och låt det stå inne tills köttet blivit 70 grader. Tiden är beroende på ugn men ca 30-40 minuter.

Tag ut och kolla gärna med en stektermometer att köttet är klart.

Gillar

Kommentarer