Saftig god älgfärslimpa

Januari är en månad som det rotas lite extra i kyl och frys efter något att laga middag av. Idag blev det ett paket med älgfärs som blev fyndet i frysen. Till det så serverades det kokt potatis, en god gräddsås med en klick svartvinbärsgele i samt herrgårdsgrönsaker.

Ingredienser:

1 kilo älgfärs
2 ägg
1 gul lök
1 dl ströbröd
1.5 dl grädde
1 msk oxfond
1 msk viltkrydda
7 mortlade enbär
Salt, vitpeppar

Gör såhär:

Starta ugnen på 175 grader

1. Hacka löken och bryn den glansig utan att den tar färg
2. Blanda ströbröd, ägg, grädde och låt svälla i ca 10 minuter.
3. Blanda med älgfärsen, den brynta löken och resten av ingredienserna och rör om till en jämn smet.
4. Smörj en ugnsfast form med smör och forma en limpa av färsen.
5. Grädda i mitten av ugnen ca 35-50 minuter beroende på ugn.

Gillar

Kommentarer