Kycklingpaj med bacon och purjolök

Idag blev det kycklingpaj med bacon och purjolök till middag. Det är lite sting i pajen för det är creme fraiche med paprika och chili i, den går att byta ut till vanlig eller blanda ut den om man inte vill ha det så starkt.

Ingredienser:

3 dl vetemjöl
125 g Smör
2 msk kallt vatten

Fyllning:

2 kycklingbröstfiléer
1/2 paket bacon
300 g purjolök
½ tsk salt
1 gul paprika
2 dl crème fraiche paprika & chili
3 ägg
2 dl riven ost gratäng

Gör såhär:

Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en deg.
Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter Nagga pajskalet med en gaffel och låt vila i kyl ca 30 min.
Starta ugnen på 200°.
Skär kycklingen i mindre bitar. Strimla purjolöken och skär baconet smått. Salta och stek kycklingen i smör i en stekpanna, tillsätt purjolöken och baconet och låt det fräsa med.
Låt svalna något.
Kärna ur och tärna paprikan. Blanda kyckling, purjolök, bacon, paprika, crème fraiche, ägg och hälften av osten.
Förgrädda pajskalet ca 10 min.
Fördela blandningen i pajskalet och strö över resten av osten.
Grädda i nedre delen av ugnen 35-40 min.

Servera gärna med en god sallad


  • Paj

Gillar

Kommentarer