Gräddbullar eller skumrutor

Gräddbullar eller skumrutor det finns många olika namn så vilket som är det rätta vet jag inte. Men gott är det och väldigt sött. Jag kommer ihåg att när jag var liten så gjorde vi såna här i en långpanna och åt som godis.
Jag började att vispa med elvisp men det tog så lång tid så jag bytte till bakmaskinen efter ett tag.

Ingredienser till ca 20 gräddbullar

4 1/2 dl socker
3/4 dl florsocker
1 äggvita
1 1/2 dl kallt vatten
1 1/2 msk gelatinpulver
1 1/2 dl hett vatten

Garnering:

4 dl kokos
1 msk kakao eller oboy
1 tsk vaniljsocker

Gör såhär:

1. Blanda socker, florsocker, äggvitan och det kalla vattnet i en bunke.
2. Blanda gelatinpulvret och det heta vattnet i en kastrull.
3. Häll den heta gelatinblandningen i skålen med sockerblandningen och vispa kraftigt med elvisp eller bakmaskin ca 30 minuter.
4. Blanda kokos, kakao och vaniljsocker i en skål.
5. Strö ett tunt lager med kokosblandningen i en form med bakplåtspapper som är 20x30 cm och häll i smeten. Strö ett lager med kokosblandningen på toppen av smeten.
Spara kokos så du kan strö kokos på kanterna sen du skurit upp den i bitar.
6. Ställ in formen i kylskåp i minst tre timmar innan den ska skäras i bitar. Enklast är att lyfta över den på en skärbräda med bakplåtspappret och skära den i bitar.
7. Förvara gräddbullarna i kylskåpet, det går även att frysa om man vill.

Gillar

Kommentarer