God kött och rotfruktsgryta tillagad i Crock Pot Express

Jag blir lika fascinerad varenda gång jag använder tryckkoksfunktionen på Croc Pot Expressen. Från att allt är hackat och skurit så tar det ca 35 minuter innan maten är klar.
Idag plockade jag ihop av det jag hade hemma och tänkte att det får bli som det blir. Men mums vad gott det blev.
Vi gjorde hemgjorda sötpotatisstrips igår så en halv sötpotatis hade jag i kylen och den fick också skäras ner i bitar och vara i grytan

Så enkelt när allt lagades i samma gryta och smakerna blev perfekta. Sen ett plus i kanten att disken blev minimal.

I vanlig Crock Pot så är tiden 7 timmar på låg.
I gryta så är tiden ca 2 timmar.

Ingredienser:

500 gram nötkött i bitar
4 potatisar
1/2 sötpotatis
2 morötter
1/2 purjolök
1 bit palsternacka
1 bit kålrot
1 vitlöksklyfta
1 buljongtärning
1 msk oxfond
4 dl vatten
1-2 dl grädde
Salt och peppar
Sammanlagt så är det ca 600 gram rotfrukter i grytan

Gör såhär:

1. Skär köttet i bitar ca 2x2 cm om det inte är färdiga grytbitar
2. Skala och skölj alla rotfrukter och skör i ungefär lika stora bitar.
3. Starta CPE:n och välj Brown/Sauté och ställ på 10 minuter.
4. Bryn köttet och krydda med salt och peppar
5. Tillsätt rotfrukterna, vitlöksklyftan, buljongtärningen och oxfonden och låt bryna en stund.
6. Tillsätt vattnet
7. Starta CPE:n på Meat/Stew i 35 minuter och lås locket.

Kom ihåg att stänga tryckventilen!

8. När tiden är klar så den ånga i ca 10 minuter innan du släpper trycket.
9. Starta på Brown/Sauté och låt koka upp och tillsätt grädde, redning och smaka av om det behöver kryddas mer.

Gillar

Kommentarer