Falsk potatisbakelse

Idag snöar det inte, det är lite slaskigare snö som ligger på marken. Jag hoppas även fast jag vet att det kommer att komma mer snö att nu har det snöat klart för i vinter.
Tur att jag kan baka och fördriva tiden på så sätt.
Till middag ska jag göra spagetti och köttfärssås, så då kan det bli gott med en kakbit till kvällen. Jag gjorde en halv sats av receptet, men jag lägger ut recept på en hel sats Falsk potatisbakelse. Storleken på plåten jag använde är 20x30 cm.
Jag hade ingen mandelmassa hemma, för min egen skull spelar inte det någon roll då jag är allergisk mot mandel.

Ingredienser:

4 ägg
4.5 dl socker
200 gram smör
2 1/2 dl mjölk
6 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker

Smörkräm:

200 gram smör
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker

3 dl vaniljkräm eller marsansås

Topping:

Riven mandelmassa
Kakao

Gör såhär:

Starta ugnen på 200 grader

1. Vispa ägg och socker poröst
2. Smält smör och häll i mjölken, det får inte koka
3. Blanda ned smör/mjölken i öggvispet
4. Blanda med mjöl, bakpulver, vaniljsocker och rör ned i smeten.
5. Häll smeten i en smord eller bakplåtsklädd långpanna,
Grädda i mitten av ugnen i cirka 15-20 minuter.
6. Låt kakan svalna
7. Blanda ihop smörkrämen och blanda ned vaniljkrämen och bred ut över den kalla kakan.
8. Garnera med kakao och den rivna mandelmassan






Gillar

Kommentarer

Emiliaapetterssons
Emiliaapetterssons,

Åh vilka barndomsminnen som kommer upp av bilderna. Min mormor brukade baka den bästa potatisbakelsen när jag var liten. Det (och köttbullar) var det enda jag och min syster ville ha när vi besökte henne.

nouw.com/emiliaapetterssons