Chokladmuffins toppad med Baileys frosting

Idag bakade jag enkla goda muffins som jag spritsade frosting med Baileys i på muffinsen, strössel som garnering. Jag använde Enchanted Cream som bas i frostingen.

Ingredienser till 12 muffins:

3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2-3 msk kakao
2 dl socker
100 gram smält smör
1 dl mjölk
2 ägg

Garnering:

150 gram Enchanted Cream
1 dl mjölk
2 msk Baileys
Strössel

Gör såhär:

1. Starta ugnen på 175 grader och placera ut muffinsformarna gärna i en muffinsplåt.
2. Smält smöret och häll i mjölken, låt inte koka.
3. Vispa ägg och socker vitt och poröst.
Blanda i mjölet, kakaon, vaniljsockret och bakpulvret, rör försiktigt till smeten är slät.
4. Blanda i smör/mjölken och rör om till allt blandats.
5. Klicka smeten i formarna och grädda ca 10-12 minuter eller tills provstickan inte är kladdig.

Ta ut muffinsen och låt svalna innan spritsningen

Frostingen:

150 gram Enchanted Cream och 1 dl mjölk vispas kraftigt tills det är en fast kräm. Tillsätt Baileys och smaka av, vill du ha frostingen lösare så tillsätt lite mer mjölk.

Har du inte Enchanted Cream hemma så gör en vanlig frosting.

Frosting:

100 gram philadelphiaost
50 gram smör
2 dl florsocker

Blanda ihop alla ingredienser och vispa till en slät smet.

Gillar

Kommentarer