Biffstrognoff

Stroganoff är gott och kan varieras på många sätt, korv, kött, halloumi och kyckling för att nämna några varianter. Jag gjorde en biffstroganoff idag med färdigstrimlat nötkött. Det måste ligga och puttra någon timme för att inte bli segt, så bryn kött och lök och låt det småputtra i en gryta 1-2 timmar innan det reds av.
Till det hade jag hemgjort potatismos och majs, annars passar det med ris till.

Ingredienser:

400 gram kött
1 liten lök
200 gram champinjoner, valfritt
3 dl grädde
2-3 msk vitt vin, valfritt
1 tsk dijonsenap
1-2 tsk paprikakrydda
1 krm svartpeppar
1 tsk salt
1 msk chilipasta eller 1-2 msk tomatpuré
1 krm vitpeppar
1 tsk soya
1 msk oxfond

Gör såhär:

Bryn köttet och löken utan att löken blir bränd, låt småputtra i 1-2 timmar om du har tid.
Krydda så smakerna hinner dra till sig.
När köttet är tillräckligt mört så tillsätt övriga ingredienser och låt småputtra en stund till. Red av om det behövs och smaka av.

Servera med valfritt tillbehör!

  • Kött

Gillar

Kommentarer