Då var vi hemma igen efter ännu en mysig helg i Köpenhamn, Jag kan inte få nog av denna staden som är en perfekt blandning av allt. Vi brukar vara här på sommaren men hösten är mysig på ett annat sätt. Vi har gått flera mil och .rullat vagn....tog igen förra resan kan man säga haha. Det är ju just det som är en utav tjusningarna, att det är så enkelt att ta sig runt med cykel eller att promenera. Lite halva grejen med så att man kan hitta nya mysiga ställen i små gränder och bakgator.

Som vanligt spenderade vi mycket tid på Copenhagen street food market (Papirön) och i Torvehallerne. Man behöver tid så att man kan testa olika typer av maträtter. Tips är att dela med varandra så att man orkar testa det man vill. Favoriten denna gång blev risottobollar med karl-johansvamp och parmesan, rosmarinpommes med basilika och tryffelmajo från UN MERCATO i torvehallerne.. OCH Aperol spritz såklart!

Alltså alla vackra grönsaker, frukter och blommor på torvehallerne...kan liksom inte se mig mätt. Vill bara köpa med mig allt och laga en massa god mat. Lägg märke till brysselkålen som säljs som den växer, har aldrig sett det tidigare. Rosenkål har jag för mig att den kallades på danska. Det fanns massor av fina ranunkler, tulpaner och anemoner men jag vill hålla mig med dem ett tag till, de skall man ju ha hela våren sen med så vill inte tröttna. Men något var jag ju tvungen att köpa med mig, så det blev mini proteor och ett vackert gräs som jag inte vet namnet på.. Nu börjar det även klia i fingrarna på mig för jag vill frossa i kuddmossa, hyasinter, gran, amarillys och skapa julmys här hemma. Får hålla mig lite till med det med, lite....snart tjuvstartar jag!

På vägen hem gjorde vi några stopp på fina ställen och det skall jag visa er i veckan.

Ha en fortsatt härlig Söndagskväll!

Kram

Rebecca

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments