Jahapp.. det var ett tag sedan jag skrev nu, har varken haft lust eller ork till det men idag känner jag verkligen att jag behöver skriva av mig lite.. har sjukt mycket ångest idag, känner det i hela bröstkorgen, hur det trycker. När jag har såna här dagar eller tillfällen tar jag sjukt illa vid mig av allt, jag tror alla menar något illa.. Bara jag inte får den reaktionen jag kanske hoppats på när jag berättar eller gör något så tror jag typ den personen tycker illa om mig eller är sur på mig eller något.. så jävla jobbigt, har inte varit så tidigare. Nej, får nog jobba vidare på det..

Jag ser att det fortfarande kikar in läser ibland, känner mig dum som inte uppdaterar er på vad som händer. Så tänkte dela med mig lite av vad som har hänt dem senaste 4 månaderna.

Jag har flyttat, till min älskade lägenhet, jag stormtrivs!!! Den ligger sjukt centralt här i Malmö, vilket är skönt. Jag uppskattar att vara ensam, uppskattar min ensamtid och tar vara på den. Okej jag är fortfarande ute och ränner mycket men tycker det är skönt att få komma hem och bara få vara. Släppa allt och bara låta mig själv känna. Tror det var väldigt viktigt för min återhämtning osv att få bo ensam även om jag älskade bo med min mamma och är evigt tacksam för allt hon gjorde för mig under min sjukdomsperiod. Shit alltså, alla borde få ha någon som min mamma vid sin sida när man går igenom denna resa.

Igår gick jag upp och började jobba 50%, jag har ju jobbat 25% sedan 1 december så nu ökade vi det. Jag tycker det känns väldigt bra faktiskt, det är skönt att få komma tillbaka till dem gamla rutinerna och den gamla vardagen även om mycket är nytt. När jag ska göra "dem gamla vardagssakerna" för första gången så kan jag bli lite rädd och typ få tankar på att jag inte kommer klara det men än så länge har allt gått galant!

Jag har varit på min 1 årskontroll, den 21 december var det. Fan vad jag hatar det datumet!!!! Får en klump i magen varje gång jag tänker på det fruktansvärda datum.. Kontrollen gick väl bra men inte riktigt som jag hade tänkt mig. Jag hade hoppats på att få en remiss till plastisk för att göra min rekonstruktion men min läkare ville vänta med det tills det iallafall har gått 1 år, så ska träffa honom igen i Juni 2018 så kanske han skriver en remiss då. Snäääällla håll era tummar för mig! Anledningen till varför han ville vänta med rekonstruktionen var för att återfallsrisken är för hög, så det är bara till acceptera läget och stå ut tills iaf efter sommaren kanske..

Vad har mer hänt då... Jo! Jag har blivit gudmor till finaste Lovisa, bästa <3 Fan vad jag älskar henne, gudmors prinsessa!

Jag vet inte riktigt vad jag mer ska skriva.. Jag försöker liksom bara leva på mitt liv som vanligt men ni kanske har några funderingar eller tankar kring det. Ni får gärna höra av er till mig isåfall.

Jag och min älskade syster på julafton.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

​​

Livet flyter vidare och kampen att komma tillbaka till verkligheten fortsätter.. Jag har kommit en bit på vägen, jag har börjat arbetsträna 25%. Det går väldigt bra tycker jag och jag trivs på den arbetsplats jag fått chansen att arbetsträna på. Jag tar det väldigt lugnt, allt för att inte riskera att åka på någon baksmälla. 
Jag har naturligtvis haft lite otur med försäkringskassan, vem har inte det liksom. Fick väldigt otrevligt bemötande från en anställd där, hon sa till mig att jag inte hade kriterierna som krävdes för att arbetsträna utan skulle jobba 50% istället???? Försökte förklara att jag kom överens med min tidigare handläggare, läkare + arbetsgivare att jag skulle arbetsträna, vilket hon sa inte stämde, men hon var inte ens på mötet.. Hon sa väldigt opassande saker till mig som tex: "Livet är tufft men sen får man faktiskt gå vidare", "Du får inte arbetsträna för du har ingen funktionsnedsättning".. Jag förstår till 110% att dem har vissa kriterier dem måste gå efter samt följa men man kan verkligen välja sin ordval lite bättre.. Hon var iallafall väldigt otrevlig och opassande så nu har jag fått en ny handläggare som jag trivs med.
Från och med 4 december ska jag börja jobba 25%, känns bra med en mjukstart. 

Snart är det dags för mig för min ett års-kontroll, så nervös och spänd.. Många känslor på en och samma gång. 

Tänkte att jag behåller bloggen, var inne på att lägga ner den ett tag men samtidigt är det mycket till som ska hända, tex ett års-kontrollen samt min rekonstruktion. Också viktigt att dela med sig om livet tillbaka och vad som händer efter alla behandlingar är över osv. 

För varje dag som går blir jag faktiskt mer och mer stolt över mig själv, vilken jävla resa det har varit men fyfan så mycket jag har lärt mig om både mig själv och andra människor! ​​

Likes

Comments

OKTOBER - rosa månaden

Okej, vi är alltså redan inne i oktober månad, hur snabbt går inte tiden? Det är snart 10 månader (10!!!!) sedan jag fick mitt besked - bröstcancer. Det är redan 4 månader sedan jag opererade bort mitt vänstra bröst. Jag har så mycket jag vill skriva men jag vet inte hur jag ska skriva det. Just nu känns det mest som om jag bara står och stampar mitt i livet. Jag väntar på att min rekonstruktion ska få hända, förhoppningsvis till våren. Jag väntar på att min hjärna ska bli "normal" igen, känns som det aldrig kommer hända. Jag vill bara glömma, glömma ALLT jag har varit med om. Jag vill så gärna bara få vara en "normal" jävla 25-åring... Inte en 25-åring som redan haft cancer... Jag kan ju bara glömma det men ahhhhhhhh så ont det gör ibland. Tidigare i år ville jag hoppa ur min egen kropp för den svikit mig, för den innehöll cancer, nu vill jag hoppa ur den för det gör så ont i hjärtat, det gör så ont att jag bara vill skrika så högt som det känns att hela min själ gör. Jag kan verkligen inte förklara vilken smärta det är..

Jag tror inte det är många som egentligen vet att jag mår skit, jag visar det sällan, jag gråter oftast bara när jag är ensam. Jag försöker verkligen fortfarande vara den gamla Rebecca jag alltid har varit, Det är nästan bara här på bloggen jag verkligen vågar berätta hur jag känner och vilka tankar som snurrar runt i mitt huvud. Träffar ni på mig kommer ni förmodligen inte märka att jag gått igenom något så fruktansvärt. Men jag, jag märker det, framförallt finns det i mina tankar vad jag än gör.

Denna månaden känner jag kommer bli tuff, just för det är första gången rosa bandet är så personligt det bara kan bli för mig och ÖVERALLT är det reklam för cancer och rosa bandet, jag blir påmind vart jag än går. Missförstå mig inte, jag tycker det är så fint, att få se alla som bidrar till forskning med mera men fyfan vad känsligt det är..

Så vad har hänt den senaste månaden.. Jag har hunnit fylla 25 år, firade min födelsedag med att ha en maskeradfest här hemma med mina vänner, så roligt jag hade! Tack för att ni finns vid min sida.
Jag har varit i Grekland med min pappa och hans sambo, väldigt lugn och skön semester, välbehövlig! Hotellet vi bodde på hade hängt rosa bandet över en kruka i receptionen, tyckte det var ett lite sjukt sammanträffande.
Det roligaste av allt, JAG HAR FÅTT EN EGEN LÄGENHETEN så jag flyttar i December till ett eget!!!!!! Nu har jag fullt upp med att hitta inredning, sååååååååååååå roligt! Ska bli lite läskigt att bo ensam men jag tror jag behöver det, få vara lite ensam. Det är bara en liten 1a mitt i stan i Malmö, men den är så mysig och jag kommer göra den så mysig. Så kul det ska bli att få inreda exakt hur JAG vill ha det, ingen annan ska få lägga sig i!

På torsdag börjar jag arbetsträna 25%, jag kommer gå tillbaka till ett företag jag varit på tidigare och där många av dem vet vad jag gått igenom så det ska bli skönt. Känns som om det kommer bli lite känsligt dem första dagarna, hehe..

När som helst så är det dags BF för mina älskade vänners bebis, sooooom Faster har längtat efter diiiiiiigggg!!! Ska föralltid ge dig ALL kärlek jag har och ska föralltid skydda dig från allt ont jag kan.


Likes

Comments

Vet inte jag vad ska skriva, jag borde ha massor av positiva saker att skriva men allt som kommer upp i tanken är negativt.
Många tycker nog att jag borde vara lycklig och glad då jag är cancerfri men det är så svårt. Jag är helt förkrossad inombords, jag har varit så fokuserad på att bli frisk att jag inte riktigt hunnit känna efter. Det är så svårt på ett konstigt sätt att acceptera att jag är cancerfri, man vågar inte riktigt släppa det där sista taget. Det är så märkligt, när jag verkligen var sjuk så försökte jag hela tiden tänka att jag var frisk, för att bli frisk, men nu när jag väl är "frisk" så tänker jag fortfarande ibland att jag är sjuk. Jag vet inte hur jag ska förklara exakt hur allt känns för det är så blandat och vissa tankar är så knäppa.. Jag blir så ledsen så fort jag tänker på allt jag har gått igenom, samtidigt som jag är så stolt över att jag klarade det, samtidigt som jag är så rädd för återfall och behöva gå igenom allt en gång till.

Jag vill börja jobba igen men jag är så rädd, jag är så rädd för att misslyckas, för att min hjärna inte ska orka på samma sätt som innan. Inte riktigt redo än, försöker förbereda mig mentalt och tänka på att börja jobba men jag börjar gråta nästan varje gång. Nästa vecka ska jag träffa min onkolog igen, får se vad han säger..


Litet kollage från den senaste månaden. Jag är så otroligt tacksam för min fina underbara familj och mina älskade vänner. Hur skulle jag någonsin klarat detta utan er alla? Som ni kanske ser har jag gett upp mina peruker, föööör varmt, och vant mig vid att bara vara snaggad, dock är kepsen min trogna följeslagare och får nog vara det ett litet tag till.

På lördag fyller jag 25 år, mitt 25:e år ska fan bli så mycket bättre än det 24:e...Idag är det dessutom min systers födelsedag! Ett jätte stort grattis till henne <3 Hon är också en sann krigarprinsessa som krigar mot sin kroniska tarmsjukdom, Crohns. All cred till dig, min finaste, som fortsätter kriga dig igenom dagarna trots alla dina motgångar. Älskar dig över hela mitt hjärta, tillsammans är vi starka och tar oss igenom allt. ❤ ❤

Likes

Comments

Det har nu gått mer än 7 månader sedan jag fick det otänkbara och overkliga beskedet - cancer.
Ibland kan jag kolla på gamla bilder av mig själv, till och med bilder från 1 vecka innan beskedet och bara börja storgråta, vad fan hände? Hur hände det? Varför hände det? Jag var ju lycklig, jag hade framtidsplaner. Allt bara gick åt skogen, verkligen allt, inte bara att jag fick cancer, allt annat försvann med det. Allt hände på en gång, jag hann knappt reagera. Jag fick beskedet, jag genomgick min första operation, jag genomgick en hormonbehandling för att sedan plocka ut ägg, jag blev dumpad av min sambo och fick flytta permanent hem till min mamma igen, jag började på cellgifter, allt inom loppet av 3 veckor. Försöker se allt från en positiv synvinkel och att allt som händer dig i livet har sin mening men kan inte riktigt hitta meningen med detta skitet mer än att jag fick se mitt ex rätta jag. Hur kan man sparka på någon som redan ligger ner?
​Jag får väldigt ofta höra hur stark jag är, hur positiv och glad jag verkar vara trots allt jag har gått igenom och ja jag håller med. Ibland undrar jag hur jag ens orkar hålla humöret uppe.. Jag försöker verkligen ha en positiv inställning, även om det ibland är riktigt svårt, det är då jag tror man blir frisk, din kropp hämtar sig snabbare och kämpar mer. Men under ytan mår min kropp inte riktigt så bra som allt verkar, den är i sönder, i tusen miljoner bitar. Jag kämpar verkligen för att bygga upp den igen, övervinna rädslan jag har för allt. Det känns väldigt ofta som om jag lever i en fantasibubbla och jag är så rädd för att återgå till verklighet.
​​Tanken för återfall är fruktansvärd, den gör att jag aldrig vill missa något, jag hittar så mycket saker som möjligt, vilar typ aldrig, för tänk om jag typ i morgon får ett nytt cancerbesked och denna gången finns det inget som kan rädda mig? Som ett jävla dödsbesked.
​Alla dessa negativa tankarna finns alltid med mig, längst längst längst där inne och jag kommer föralltid få kämpa med att få bort dem. Jag vill ju fortfarande vara den jag var förr men hur? Mitt liv tog, som sagt, en helt ny väg, en väg jag aldrig ens tänkt finns i min värld. Hur ska det någonsin bli bra igen? Kommer man alltid vara fast i rädslan? Hur tar man sig upp från detta mörka, mörka hål? Så många frågor, inga bra svar.. 

Nej asså FUCK CANCER, FUCK FUCK FUCK CANCER sååååååå jävla mycket!!!!!!!!!!!!!!!!! Bara förstör människors liv, både dem som blir drabbade och självklart alla anhöriga också. Aldrig hatat något så mycket som jag hatar den äckliga jävla sjukdomen. 

Likes

Comments

Biverkningarna från Zometan blev väldigt mycket kraftigare än vad jag både önskat och trott. Det började redan på kvällen i onsdags, började känna smärta över bröstkorgen, gjorde lite ont om jag drog djupa andetag. Värre blev det under natten, varken alvedon eller diklofenak funkade, på morgonen ringde vi till onkologen som gärna ville att jag skulle komma in för undersökning. Det mesta såg bra ut, jag hade tyvärr bara fått väldigt kraftig och lite ovanlig biverkning från medicinen. Jag fick morfin på sjukhuset och jag fick även ligga med syrgas i någon timme, sen fick jag gå hem och vila. Mot smärtan hemma fick jag ta Tramadol och Alvedon, det hjälpte jätte bra men blev väldigt dåsig av tramadolen så har bara legat och sovit i nästan 24 timmar. Idag mår jag bättre, smärtorna är borta men febern hade stigit imorse till 39 grader så det blev en hel vilodag idag också...
Tanken är ju att jag skulle denna medicinen 5 gånger till. Var sjätte månad i 3 år, men nu vet dem inte riktigt hur det blir nästa gång eftersom jag reagerade såhär första gången.

Likes

Comments

https://www.svt.se/nyheter/nyhetstecken/kaffe-kan-stoppa-brostcancer-aterfall-2

En forskningsstudie i Lund har visat att kaffe kan minska risken för återfall, speciellt för oss som har haft en hormonberoende bröstcancer. Så nu blir det att dricka minst 2 koppar kaffe om dagen, enkel match för mig :) Är med i en grupp på Facebook som heter "​Unga kvinnor med bröstcancer"​, det är en sluten grupp för oss som tyvärr drabbats. Det är både på gott och ont man är med där, alla fina kvinnor lägger upp bilder på lyckade samt misslyckade resultat av rekonstruktioner, lägger upp sina positiva och negativa besked, man får massor av bra tips för allt möjligt man går igenom. Men det absolut bösta av allt är all kärlek som finns i denna grupp, hur mycket styrka alla andra drabbade kvinnor skickar till dig om du ber om råd eller bara berättar din historia, du känner verkligen att du inte är ensam. Rekommenderar starkt att gå med i denna grupp om du drabbats av bröstcancern samt är under 40 år. Det var på denna sida jag hittade artikeln. 

JUst nu sitter jag på onkologens medicinska mottagning i Malmö, jag ska få min första injektion med Zometa. Zometa är en medicin som ska hjälpa till att stärka mitt skelett eftersom den andra sprutan som stänger av mina äggstockar (Zoladex) kan ge benskörhet. Biverkningarna från Zometa kan vara influensaliknande symptom men de hoppas att jag slipper 💪🏼

Likes

Comments

Fan vad dålig jag blivit på att uppdatera er med vad som sker, har inte alls haft lust att blogga..

Jag slipper som sagt strålningen (tacka gud för det) men dem ville inte släppa mig helt utan jag får gå på cytostatika lite till i form av tabletter. Jag går på tabletterna i 2 veckor och sedan har jag uppehåll i 1 vecka sen börjar jag på dem igen i 2 veckor osv, detta kommer jag göra fram till mitten av oktober ungefär. Dem påverkar inte kroppen lika starkt som förra gången jag fick cytostatika, men man känner ändå av dem, bästa av allt - dem påverkar inte håret!!! Jag är lite illamående, inte hela dagarna men då och då, vissa dagar har jag svårt att somna fast jag är sjukt trött. Dock är det 1 miljon gånger bättre än sist.

Mitt psyke har blivit värre. Har haft några dagar på senaste tiden som har varit väldigt mörka och mina tankar har verkligen inte varit positiva. Jag skäms över att ens berätta vad jag har tänkt men tror ni själv kan föreställa er vad det är för slags tankar. Jag har en bokat tid på enheten för cancerrehabilitering där jag ska gå på ett vägledande samtal och bedöma vad jag behöver hjälp med. Dem sa att det är viktigt att jag försöker hitta på roliga saker och njuta av sommaren, men hur mycket sommar har vi här i Sverige... därför har jag bokat in 2 resor, en i augusti och en i september. I augusti ska jag till Kroatien med mina tjejkompisar och i september till Grekland med min far och hans sambo. Ska bli helt underbart.
Sen försöker jag träna och röra på mig, gå ner lite i vikt, man lägger på sig lite kilo av att vara sjuk faktiskt... eller jag gör... har tröstätit dessutom..

Jag har genomgått en "operation" till, där dem opererade bort en leverfläck. En leverfläck jag hade på mitt friska bröst, jag har tagit bort den tidigare men den har växt tillbaka och dem hade inget provsvar från förra gången så dem vågade inte chansa på att den skulle vara godartad även om dem misstänker att den är det. Det slutade iallafall med 6 stygn till och hade dem gjort det ca 2 cm längre hade det gått ihop med ärret från mastektomin (bröstoperationen) .. Jaja snart är väl hela min bröstkorg ett stort jävla ärr... Längtar sååååååå till min rekonstruktion, redan gått 1 månad yeeyyyy!!!


Min vän har äntligen fött en underbar liten prinsessa som är sååå mysig att mysa med!
Sen måste jag ju få skryta lite hur duktig jag var en kväll när jag bestämde mig för att gå ut och promenera samt visa upp hur gullig jag var som liten, tänk så lite problem man hade då jämfört med nu.. helt omedveten om vad som väntar en här i livet.

Likes

Comments

Igår fick jag väldigt positiva besked, jag är med största sannolikhet nu cancerfriiiiii!!!!!!!!!!!!!! Alla 10 lymfkörtlar dem tog ut var friska, analysen och provsvaren på tumören visade sig vara bättre än förväntat, vilket betyder att cellgifterna har tagit hårdare på den än vad dem trodde. Så jävla underbart!! Kan inte ens beskriva min lycka, samtidigt som det känns lite läskigt. Ska jag helt plötsligt vara frisk nu? Jag kommer få slippa strålningen också, vilket är positivt och skönt men även där lite läskigt för tänk om där finns någon liten celljävel kvar men nej jag tror inte dem hade riskerat det..

Jag gråter av lycka bara jag tänker på att det är borta från min kropp och nu kan återhämtningen börja på riktigt.. Äntligen ska jag få komma tillbaka till mitt gamla jag, nästan.. Helt overkligt, nästan lika overkligt som när jag fick beskedet att jag hade cancer.

Läkningen går bra, man är väldigt stel i armen så det är viktigt med sjukgymnastövningarna. Har hunnit gå och tömma såret på sårvätska 2 gånger.. Första gången 350ml och andra gången 550ml.. Nästan lite synd att tömma för det ser ju ut som om jag fortfarande har ett bröst när det är fyllt, till och med finare än det bröstet som är kvar, rundare och fastare 😜 Återhämtningen psykiskt går väl lite upp och ner, fortfarande väldigt svårt att vara ensam och mitt minne sviker mig fortfarande. Det får ta den tiden det tar men känner mig verkligen inte redo för att börja jobba än, får se vad läkaren säger nästa vecka, ska iallafall be om en psykolog.

Jag har iallafall hittat på lite saker nu under min läkning, har hunnit med en student, min bästa väns 25-årsfest, en heldag på Ullared, massa myskvällar!! Men man märker att kroppen inte riktigt orkar, nu börjar jag känna att den är trött och slö, nu börjar den säga ifrån att jag måste lugna mig.. Sover nästan 10-11 timmar varje natt..


Mitt hår växer på, dock mest på sidorna så ser ut som en gammal munk typ.. Men jag är glad ändå, har börjat bli så trött på min peruk! Det har börjat bli för varmt för den och det blir ju inte bättre när jag får värmevallningar 1 gång i halvtimmen.... Nu blir det mest keps..

Likes

Comments

Nu har det gått 3 hela dagar sedan operationsdagen, fortfarande ingen smärta men har blivit väldigt mycket mer spänd i armen men jag kämpar på med mina sjukgymnastik-övningar och tar armen ovanför huvudet några gånger om dagen även om det stramar emot, för att vara ärlig så tycker jag det är ganska skönt när det stramar emot. Det har börjat samla på sig ganska mycket sårvätska och vips så ser det ut som om jag fortfarande har ett litet bröst, det är ganska obehagligt med sårvätskan för det ligger liksom där och skvalpar runt, det ser ut som när man hoppar i en vattensäng, kanske lite konstig jämförelse men de var det första jag tänkte på..
Det är fortfarande väldigt svårt att förstå att det är min egen kropp jag tittar på i spegeln och det kommer nog verkligen dröja innan det har sjunkit in.. Men jag försöker verkligen acceptera att nu är det såhär, det finns ingenting jag kan göra åt det ändå, 1-2 år kommer gå snabbt, det har ju redan gått 3 dagar..........

Jag försöker komma ut och promenera minst 45 minuter per dag, eller ja jag har lyckats, ska bara fortsätta med det.. Jag är typ historiens latmask som hatar att träna.. Vet inte hur många gånger jag har intalat mig själv att börja träna, blir riktigt peppad, går och handlar massvis med träningskläder sen är det kul 2-3 gånger och sedan lägger jag av igen.. Så jag skrattar lite åt mig själv nu när jag peppar mig själv att börja träna, har till och med köpt hem massa nyttigheter... Fått för mig att jag ska sluta äta bröd till frukost, så idag åt jag gröt med bär på... imorgon har jag bestämt att med min vän att vi ska äta frukost tillsammans (massvis med bullar blir det alltid då), så gick de med det... Aja, får väl synda ibland (säger jag efter första dagen) det är ju trots allt tanken som räknas :D Heja mig, kakmonstret!

Likes

Comments