Instagram rebfreInstagram rebfreInstagram rebfreInstagram rebfreInstagram rebfreInstagram rebfreInstagram rebfreInstagram rebfre

GRAVID VECKA FÖR VECKA - VECKA 19

| GRAVID VECKA FÖR VECKA

VECKA 19

47,3% % avklarat. Har varit gravid i 147 dagar. Det är 155 dagar kvar till BF.

MITT MÅENDE:

Jag mår ju fortfarande illa vilket är sinnesjukt haha. Trodde jag aldrig. Trodde det var något som var i början sen förstod jag såklart att det är olika för alla men trodde inte jag skulle må så illa eftersom jag mådde så bra de allra första veckorna men sen så. Hoppas det ger mig snart. Något som är så skönt är att migränen är så mycket bättre, var ju på massage förra veckan med nacken och det verkar verkligen ha hjälpt.

MIN KROPP:

Kroppen mår bra tycker jag, händer ju väldigt mycket nu och nu är jag nästan halvvägs. Vilket är så sjukt. Alltså jag trodde ju att jag skulle ha gått upp ganska mycket vid det här laget men har inte gått upp något alls sen jag var sist hos barnmorskan vilket ändå nästan var 7 veckor sen? Så konstigt. Men kanske har med att göra att jag mått så illa och inte riktigt ätit mat som vanligt. Har ju dessutom inte alls varit sugen på så mycket onödigt, verkligen inte sött eller eller chips. Har ju ätit det men inte alls som innan? Har väl också med illamåendet att göra haha.

BEBISEN:

Bebis är nu ca 20 cm och väger ca 220 gram. Mjölktänderna är färdigbildade men syns inte. vecka 19 är armar och ben är i rätt proportioner till varandra och till resten av barnets kropp. Barnets njurar producera urin redan nu och på barnets hårbotten börjar nu hår att gro. Alltså hur coolt?

VECKANS CRAVING:

Det är helt klart satsumas, jag kan inte ens räkna hur många satsumas jag ätit haha. Vattnas i munnen jag bara pratar om det haha 🍊🍊 Bästa verkligen, perfekt att ha det som craving den här perioden, bra tajming ändå haha.

VECKANS FRUKTJÄMFÖRELSE:

Min bebis är nu lika stor som en mango, sjukt ju. Tänk en mango!! Stort ju✨

with love Rebecca 

Gillar

Kommentarer

Helen
Helen,
Grattis till graviditeten! Jag tror du måste äta regelbundet för att få bukt på illamåendet. Jag har varit gravid två gånger och aldrig mått illa. vet inte om jag bara hade tur eller om det jag gjorde förebyggde illamåendet. Från dag ett som jag plussa var jag skitnoga med maten. Jag åt direkt när jag vaknade, för det hade jag läst att det kunde motverka illamående. Å sen tänkte jag på att den lilla i magen behövde näring så jag såg till att det gick max ca 3-4h mellan måltiderna. Jag var nog nästan lite galen för jag tog inte så långa sovmorgnar heller utan jag kände typ att jag behövde gå upp och mata bebisen i magen. Så prova att i alla fall äta det första du gör när du vaknar. ❤️
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229