Instagram rebfreInstagram rebfreInstagram rebfreInstagram rebfreInstagram rebfreInstagram rebfreInstagram rebfreInstagram rebfre

DIY - DEN PERFEKTA MIDSOMMARKRANSEN

| DIY, EVERYDAY, PHOTOS

Midsommar är snart här och som jag utlovat kommer här en liten guide. Jag vet ju att många utav er är pyssliga och hellre skapar en själv än att köpa. So here we go! Här kommer mina bästa tips för att få till den där perfekta och maffiga kransen.

Du behöver:

Tjock och tunn ståltråd, floratejp och sax. Och blommor å blad så klart!

Börja med att mäta ditt huvud med ett snöre. Tvinna sedan ihop två stycken tjocka ståltrådar till en stomme i rätt storlek, gör hellre kransen lite för stor än för liten.

Surra stommen med floratejp vilket gör så att blommorna fastnar och inte bara snurrar runt. Om du vill kan du göra små krokar i ändarna så att du kan reglera storleken eller knyta ett vackert band i. Det är verkligen mitt bästa tips, så mycket enklare att få kransen att hålla & sitta på plats. Så svårt att få till rätt storlek annars.

Gör små buketter som du surrar fast på stommen med tunn ståltråd. Börja i ena ändan, varje bukett täcker den föregående bukettens stjälkar. Jag brukar blanda färska snittblommor med blommor man kan hitta ute.

Alla dessa blommor är tåliga och kommer att hålla sig fina under dagen. Eller ett undantag är pionerna dom är ju tyvärr lite känsliga, men dom är ju så himla fina så man vill ju såklart ha med dom ändå.

Jag & Josefin med våra kransar som vi bundit själva. Visst blev dom fina?

Binder du kransen dagen innan så glöm inte att spraya den ordentligt med vatten, och förvara den svalt i plats i kylen . Så ska den hålla ända fram till midsommar. Lycka till finisar!

with love Rebecca 

Gillar

Kommentarer

Lucy
Lucy,
Nice pictures ! great your blog I really like good continuation
Frida
Frida,
Så fin klänning! Såg på din instagram att den är från Nelly, men vad heter den?:) Glad midsommar!
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229