Instagram rebfreInstagram rebfreInstagram rebfreInstagram rebfreInstagram rebfreInstagram rebfreInstagram rebfre

A N S W E R S

| OLD TRAVELS
. Hade du visum? Isf, kan du berätta lite om det, hur det fungerade, hur du sökte det osv?
- Vi hade inte fixat med visum innan, utan vi tog allting som de kom. Sen försökte vi alltid tajma in så vi slapp visum. För du får ju nästan alltid vara i ett land i 21-30 dagar utan visum, så då har vi högst varit där så länge sen lämnat landet. Men vissa länder kräver visum iaf såsom LAOS, KAMBODIA.

Hur mycket packning hade du med dig? För mycket/för lite?
- Jag tyckte att jag var ganska duktig, som sollade bort ganska mycket ändå. Men med tanke på hur mycket jag shoppade så hade jag med mig alldeles för mycket. Fick knappt med mig allt hem, men sen är jag sån som gärna vill ha lite alternativ vill kunna ha lite att välja på hehe.

Va det något du saknade att ta med dig hemifrån?
-
Min ipad, men den tog Henke med sig sen när han kom. Annars kan jag inte komma på nåt, sen saknar man mycket mat, godis just för stunden där nere när man är iväg så länge.

Vilken plats va den bästa som du va på?
- Jag måste nog säga Boracay i Filippinerna och Koh Kood i Thailand.

Växlade du alla pengar innan, eller tog du ut pengar allt eftersom?
- Nej det hade jag inte gjort, jag hade bara växlat lite pesos till Filippinerna eftersom vi skulle dit först.
Men att växla utomlands är inga problem. Bäst är att ha nästan alla pengar på kortet, fast på ett sparkonto alltså ett konto som inte är kopplat, så att de inte är någon fara om något skulle hända med kortet. :)

Något speciellt tips du skulle ge till någon som ska göra samma resa?
- Precis de jag skrev ovan, samt att lägga upp en budget, ungefär vad man ska göra av med per dag. Så att pengarna verkligen räcker.
- Att ha Backpackerväska är stor fördel, mycket lättare att ta sig runt hela tiden, samt att ha packningen i påsar, finns att köpa på Stadium, Intersport. Då har du flera påsar i olika färger, så kan du t.ex ha alla trosor i blå påse, och alla linnen i gult osv. Då blir allt så mycket lättare när man är på ställen en kort varsel, så man slipper packa upp hela väskan för att komma åt en sak.
- Jätteviktigt att ha med sig försäkringspapper, kopiera pass och försäkring.

Vad var det roligaste under hela resan som hände dig/er?
- Det är helt klart Laos VANG VIENG TUBINGEN! Det roligaste och galnaste jag varit med om. ÅK DIT!!


Kan du tipsa om nåt bra boende i bangkok de första nätterna efter att man har landat? är det svårt att hitta bra/billigt boende om man tar det under resans gång? vad är bäst, att ta buss/tåg/taxi från flygplatsen in till bangkok?
- Bäst är att ta taxi, det är inte alls dyrt. Det är bara att stå på sig och pruta ner till de pris man vill ha, får man inte det. Tar man nästa, och då ber ni taxichaffören åka till Khosan Road. Där alla Backpacker bor, Boenden jag kan rekomendera där är D&D där bor de flesta. Det är ett riktigt schysst hotell för ett bra pris. Har även pool på taket om man vill sola. Khosan Place är med bra.

Vilken var det godaste respektive äckligaste maten du testade på där nere?
- Godaste? Först ut är Ceasar salladen på Boracay, sen Nachotallriken på Unnis på phiphi & Panangen på Koh Chang. Det äckligaste är faktiskt flera stycken, har haft otur med mycket denna resa gällande mat. Men en utav de kan vara Fried rice with chicken i Laos som smakade cocos. BLÄÄ:

Vad gick slutsumman på efter allt?
- Fickpengar var det nog kring 25.000. ( mat, boende, transport, shopping)
sen kostade våra biljetter dit och hem sammanlagt 10.000 typ. Så kring 35.000 kr för allt i 2 månader.

Vilken ö, om du bara får välja en, i thailand skulle du rekommendera att åka till?
- Koh Kood utan tvekan! Men det är väl också för att jag har varit i Thailand så mycket. Hade jag bara varit där någon gång hade jag nog lätt sagt PHI PHI för där har man allt, det är galet fint som ett paradis, plus att de är riktigt bra fest men du kan även chilla om du vill.


Hur många städer var ni i? Och hur mycket shoppade du för?
- Oj? Det blev en hel del. Men de allra största är ju Bangkok, Manila, & Kuala Lumpur.
Jag vet inte exakt, för shoppade i så mycket olika omgångar men kanske runt 5.000?

Du reste med en tjej i början, vart försvann hon mot slutet?
- Hon och jag reste hela tiden tillsammans fast med alla andra också. Vi var totalt 9 stycken som reste. Sen när Henke & Dane kom ner reste jag ensam med dom, och då stack Linnéa till Bali med de andra. Sen när Henke & Dane åkte hem igen så träffades jag & Linni. Så vi har rest ihop hela resan förutom två veckor.

Jätteroligt med så många frågor, det är bara att ni frågar mer om ni undrar :)
Men jag rekomenderar verkligen er att göra en sånhär resa, det är helt klart det bästa och roligaste jag gjort, man växer så mycket som människa. Och man är med om så mycket, och upplever otroligt mycket. Samtidigt träffar helt underbara männsikor på vägen. SÅ UT & RES MED ER!!

with love Rebecca 

Gillar

Kommentarer

amanda johansson
amanda johansson,
EMELIECATRINE
EMELIECATRINE,
Hej finis. Självklart vill jag ha det vita örhänget. Blir jag den första som får en kopia? 😉 Kan jag möta upp och betala dig den 25:e när jag är hemma i Norrköping? =) emeliecatrine.se/
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229