Header

​Efter ca 3 månader på resande fot är vi nu hemma i Sverige igen. Och vad kallt här är! Även fast det är skönt att komma hem var det lite konstigt med tanke på att mycket här hemma inte ser ut som när jag lämnade hemmet..

Vi landade på Kastrup igår kväll och har alltså sovit i min egna säng för första gånger på vad som känns som en hel evighet. Med mycket bilder att sortera, kläder att tvätta, mat att handla och annat att ta tag i efter hemkomsten kommer detta bli en dag med mycket på schemat.

Vi har haft en helt underbar resa och jag är så fruktansvärt glad över att vi flög iväg.

Puss och kram

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Nu var det tydligen min tur att bli sjuk (man bara kom igen, när Jalle äntligen börjar bli bättre..) Jag har iallafall varit vaken i 5 timmar redan (klockan är bara typ halv tio här) och har sååå mycket energi. Vi käkade frukost innan åtta och nu har Jalle gått och lagt sig igen..

Jag är sååå redo att åka hem nu.. Och jag har fått så mycket livsenergi, eller vad man kan kalla det, av denna resan och vill bara hem och "ta tag i mitt liv på riktigt". Åh, det ska bli såå kul!

Likes

Comments

Vi har nu lämnat Bali, Indonesien och resan börjar nå sitt slut. Men innan vi kommer hem till Sverige har vi tre nätter i Bangkok. Och vi bor på värsta lyxiga hotellet! Världen mysigaste säng och den största mest underbara dusch man kan tänka sig. Var och pool uppe på takt och en fruktansvärt fräsch byggnad. Klarar vi? Nä, inte ens lite. Men trots allt börjar vi bli lite redo att komma hem..
Puss och kram alla där hemma

Likes

Comments

Vi är iallafall tillbaka i Kuta nu, kom hit i lördags.. Efter en solig båttur som resulterade i en ganska ful bränna.. Tyvärr såg vi inga delfiner på vägen tillbaka, som vi gjorde på vägen till Gili.

Jalle har tyvärr varit sjuk de senaste dagarna, med feber och magkramper. Nu mår han lite bättre så vi kan börja göra saker igen. De två första dagarna efter att vi kom hit spenderade han i sägen, som btw är MYCKET bredare än vad den är lång och vi har världen största täcke!

Igår var första dagen då vi gjorde något sedan vi kom hit. Vi gick och surfade, på en hardboard och det gick asbra! Jalle tog värsta snygga greenwaven, han såg ut som ett riktigt proffs!

Jag har träffat alldeles för många människor hemifrån, den är nästan pinsamt! Men samtidigt kul att träffa någon man känner på så konstiga ställen på andra siden jorden..

Vi är väll inte riktigt redo att lämna, men blir man någonsin det? Iallafall så har vi två nätter kvar på Bali innan vi reser till Bangkok och därifrån beger oss hemmåt.

​ps. Vi är ganska dåliga på att ta bilder..

Likes

Comments

Igår hyrde vi cyklar och cyklade runt ön (vilket gick sååå mycket fortare än vad vi trodde att det skulle göra) för att kolla läget lite och stanna på lite olika ställen och bada, gunga lite här och ta en bintang där. Sen på kvällen blev det strandparty efter vi besökt lite olika barer och spelat några rundor beerpong med ett gäng smålänningar. Igår var en bra dag helt enkelt

Likes

Comments

Eftersom det är Nyepi på Bali imorgon, som är "balis' day of silence" då man tydligen inte får lämna sitt hotell och allt är stängt för balineserna får inte jobba under denna dagen då de enbart ska ägna sig åt att be för att driva bort onda andar och synder från föregående år (tror typ att de firar någon slags nyår nu, men är dock inte alls säker). De får inte ens äta för då uppfyller de ett behov vilket resulterar i njutning, vilket är strängt förbjudet!

Iallafall så kände vi att det var en ganska dålig idé att vara kvar på Bali så vi bokade en fastboat till Gili Trawangan!

Men att ta sig hit var inte enkelt!
Vi blev hämtade 7 imorse och efter ca 1h bilfärd var vi framme i pudong bai, vart båten skulle gå ifrån. Vi tänkte att det nog bara var att hoppa på båten och åka hit, mem icke sa nick. Nä, vi blev ombädda att vänta och om och om och om igen. Och runtslussade till olika ställen utan att få svar på vad som hände. Allt vi fick hör var att vi skulle vänta. Och idag har varit typ varmaste dagen vi haft, vilket inte alls var kul då man inte kunde gå någon stans för att svalka sig...
Först skulle vi nog med nio-båten, men den gick inte. Så de som varit där innan oss fick åka med 11-båten. Sen blev avgången ständigt uppskjuten. De sa alltid kanske, kanske en viss tid, men det kunde lika gärna vara 1,5h senare.
Men strax efter tre satt vi på båten och nu är vi äntligen här!

Likes

Comments

Japp 02:00 blev vi hämtade får att bege oss till Mt Batur. Det tog oss ca 2h att klättra upp, och kallt var det på toppen, men att se soluppgången var sååå värt det!

Om att ta sig upp inte var min grej (för jag trodde att jag skulle smådö lite hela tiden), så var att ta sig ner ännu mindre min grej. Jag vet inte hur många gånger jag trillade för att jag inte fick något grepp med skorna. Och alla, bokstavligt talat ALLA, gick bättre och fortare än mig. Jag vet inte hur många minipauser Jalle fick då han väntade på mig!

Sen på eftermiddagen tog vi moppen till the elephant cave, som är ett hindu/buddistisk tempel. Där fick vi tvätta oss i heligt vatten samt "välsignelse-ritual" typ där vi fick ris i pannan som symboliserar andlighet, vilket typ alla balineser har. Och jag som har gått och undrat varför man vill ha ris i pannan... Sen blev det en tidig kväll för vi var sååå trötta

Ja, sarong var ett måste!

Likes

Comments

Vi ställde klockan tidigt (om man jämför med de senaste dagarna här) och efter vars en balinesisk pannkaka (som btw var annorlunda men ganska jättegod) och fruktsallad till frukost satte vi oss på moppen.

Ps. Pannkakan var verkligen illgrön

Sen kom vi fram till risterrasserna i Tegalalang. Där var sååå vackert!

Efter det hamnade vi på ett ställe där man kunde smaka bajskaffe, jupp bajskaffe. Vi fick se hela processen hur det går från bajs till kaffe. Man matar djuren, som heter Luwak (tror det stavas så) med kaffebönor som de sedan bajsar ut, hela bönor alltså. Bönorna torkas sedan, skalet tas av och de mala söm vanligt. Det var ganska smaklöst om man jämför med vanligt kaffe men det var absolut inte äckligt!

Det fanns även andra kaffe- och tesorter att provsmaka.

Det var lite mysigt att vi inte hade hört om stället innan utan hamnade där bara av en ren slump...

Sen var det dags för lite poolhäng innan vi begav oss till Monkey forrest där aporna bara gick hej villt. Och många var dem!!

Vi fick sedan höra om ett vattenfall så vi tänkte besöka det med. Men först blev det marknaden i Ubud för vår del. Och sen mot vattenfallet Tegenungan

Likes

Comments