Header

Julloven här i Washington och USA och vanliga lov är oftast inte så långa. Så måndagen den 4e Januari var det dags att gå tillbaka till skolan. Tack vare snön som föll dagen innan och att washingtonians från västra delen av Washington inte kan köra i en halv centimeter snö så valde skolorna att ha late start. Min morgon träning med dansen blev också inställd så istället för att komma till skolan 7am så blev det 9.55am. Verkligen något nytt det där med snowdays och late start pga snö. Hemma rullar ju allt på som vanligt oavsett väder om det inte är ett träd eller liknande som fallit eller riskerar falla över skolgården och skada någon. Onsdagen följde vi med Michele till the Taco bus trots att det inte var taco tuesday så körde vi på tacos. The Taco Bus är lite häftig då det är en gammal school bus de gjort om så där finns ett litet kök, sittplatser och en tv.

Torsdagen var det äntligen dags för att se min första basket match! Varsity killarna mötte Rogers så det var fulla läktare eftersom Rogers är hyfsat nära. När jag och Irene kom dit mötte vi upp Matilda som inte cheerade denna gången så vi kunde stå i läktaren tillsammans. Som vanligt på alla sport event så började vi med att sjunga national sången och sedan var uppvärmningen igång. Det tar sin lilla stund innan matchen faktiskt börjar men det gör inget då det är kul att hinna vara social. Det blev så varmt inne i gymmet vilket var stor skillnad från the football games men jag förstod spelet mycket snabbare än vad jag gjorde med amerikanska fotbollen så man tänkte inte på värmen så mycket. Har sagt det innan och kommer nog säga det ifǵen men åh vad jag älskar school spiriten och alla matcher som drar folk. Är så go stämning och så amerikankst med alla deras skol cheers och cheerleaders samt band. Matchen slutade med att vi van 68-57 vilket var kul! Efteråt så träffade vi Jp (Mexico) och Lennart (Tyskland) som är utbytesstudenter på Rogers. Jp är i min och Irenes grupp med Pax medans Lennart är med Matilda i deras amerikanska organisation. Vi stod allihopa och snackade en stund efter matchen vilket var kul då det var i ett annat sammanhang än vanligtvis. Det blev en väldigt bra första match!

Lördagen var det sedan ytterligare ett work party med Stagecraften som jag behövde för att få in mina timmar i klassen. Resten av familjen var iväg till ett frukost ställe för att fira någons födelsedag. Detta inebar att jag inte kunde bli upplockad när min stagecraft var slut så jag gick till Anthem för att se om där fanns något gott. När jag stod i kön för att plocka upp min dricka så såg jag Sierra, Maria, Emma och några andra sitta vid ett utav borden lite längre in i cafet. Sierra kom och mötte mig och presenterade mig för de andra och det var Emmas syster, Caitlyn som var hemma från Universitetet då de har ett mycket längre lov och hade sin roomate med sig. De visade henne runt Puyallup och allt vad det finns att göra och Anthem är en rätt så viktig sak med deras "kända" Sunbursts/Starburst som är läsk och energi dricka i princip. Jag hängde sedan med dem till Taco Time där vi käda lite mer mat. Vi satt mest och snackade om allt möjligt. Random trivia, olika medicinska kunskaper då Caitlyn och hennes roomate pluggar till sjuksköterskor, Sierra vill bli sjuksköterska och Emma vet en massa pga hennes gluten allergi. Vi kom även in på ämnet Ikea och alla deras namn på möbler och ting. För mig har de ju alltid varit normala men här är det roligt att gå runt och försöka uttala alla namn eftersom det är annorlunda bokstäver och ord. Emma erbjöd sig sedan att köra mig hem eftersom vi bor rätt nära varandra och det är påvägen till deras hus vilket verkligen var så snällt av henne! Väl hemma så tänkte jag att det kanske var dags att ta tag i den där filten som jag påbörjade för ett tag sedan. Så jag la ut bitarna och började klippa alla fransar som skulle knytas ihop. Michele och Irene var snälla och började hjälpa mig också då det är mycket som ska knytas då filten är stor och allt ska vara dubbelknutar. Resultatet blev väldigt bra och att få krypa ner i soffan med min handgjorda filt runt mig var en bra avslutning på veckan.

Likes

Comments

Nyårsveckan var äntligen här! Veckan som skulle avsluta 2015 som för mig har varit ett år fyllt av upplevelser och äventyr och som startade mitt äventyr här i staterna. Måndagen så bestämde jag, Irene, Cece, Pen och Lola oss för att åka och bowla. Det gick inte jättebra för mig denna gång men att det var roligt vägde upp det! Vi fick in några strikar allihopa och Cece och Pen var på Decatur's bowling lag sär de går i skolan så de van överlägset. När våra två rundor var klara så blev vi upphämtade och åkte till Dairy Queen för att käka glass trots att det var 28e december. Denna gången körde jag på en Chocolate Xtreme Blizzard och jag tror jag fått en ny favorit!

Tisdagen valde vi sedan att åka till Snoqualmie falls, ett ställa jag hört mycket om. Vi åkte dock bara till vattenfallet och inte dit där man kan åka pulka och liknande vilket är det vanligaste man gör. Vattenfallet var riktigt fint dock och området runt omkring. Det blev en liten promenad och en massa bilder tagna. När vi kände oss klara med allt det fanns att se så åkte vi tillbaka mot Tacoma. Vi åkte genom byn nedanför fallet och den var hur mkysig som helst. Kändes verkligen som en gammadags by med dess gator och arkitekturen på husen. Den var pyntad för julen vilket ökade mysfaktorn. Det var eftermiddag när vi kom fram så vi käkade lunch på the Ram. Vi hade en fin utsikt över vattnet och solen var framme så efter maten gick vi runt en stund nere i den delen av Tacoma som är nybyggd. Både jag och Irene satt en lång stund vid en trappa som låg precis framför vattnet. Efter ett tag upptäkte vi att Barb, Cece och Pen inte var där längre så vi gick tillbaka mot bilen där vi mötte dem.

Onsdagen var det skridsko som stod på schemat. Från början var vi många som tänkte gå men några behövde ändra i sista minuten så det var jag, Irene, Cece, Pen, Lola (Tajikistan), Jacobo (Spanien) och Bemen (Egypten). Jacobos värdsyskon och en vän till dem följde också med, så vi var fortfarande många men inte så många som vi från början trodde vi skulle vara. Har upptäckt det att jag tycker om att åka skridskor väldigt mycket och ännu än gång så var det så roligt! Lola och Cece var dem som inte var så stabila så vi hjälpte dem väldigt mycket och de blev bra i slutet. Vi åkte flera varv runt och runt och efterhand s blev det mer och mer utrymme att åka på eftersom folk lämnade för lunch. Jag lyckades trilla en gång för att gjorde överläggning men en liten flicka var påväg rakt mot mig så jag försökte stanna men tappade balansen. Det var lite roligt ändå eftersom vi alla lyckades trilla någon gång. När rinken sedan stängde för att det skulle hållas träning så gick vi till McDonald's som bara låg ett par kvarter bort. Vi blev sedan upphämtade av Barb som körde oss till hennes hus för att hämta myskläder, spel och mat och körde oss sedan till Lola's värd hem. Vi satte igång The Fault in our Stars som jag faktiskt inte sett förrens då men det var verkligen en bra film! Det blev också en massa tårtätande, unospel och flumm dans och sång till olika låtar. Vi hade det så mysigt och det var en härlig myskväll! Lola är verkligen en härlig människa och vi flummade verkligen medans de andra mest skrattade och hade kul med att titta på vår fuldans.

Torsdag och Nyårsafton var sedan här! Våra planer för dagen var Secret Santa hemma hos Emma och sedan nyårs firande hos Sierra. Vi mötte upp Sierra vid the Mall där vi kollade runt i olika affärer och letade klänningar och köpte mat. Innan vi åkte till Emma så svängde vi inom Sierras mamma och lagade maten som vi skulle ta med, gjorde oss iordning och jag fixade mina paket som jag hade knåpat ihop till Sierra, Emma, Maria och Amy. Sedan var det bara att hoppa in i bilen och köra mot Emma. När vi kom dit upptäkte vi att Emmas föräldrar hade fixat en massa god mat och snacks till oss vilket var hur gulligt som helst. Hennes föräldrar är verligen underbara och älskar att ha oss hemma hos dem. När alla sedan var där var det dags för Secret Santa. Jag hade fått Jordan och jag köpte en massa godis för det kan ju alldrig bli fel. Tog hjälp av Maria och Emma och lyckades komma på hans favorit godis. Emma var min Secret Santa och hon gav mig halsduk och mössa från Disneyland för hon hade varit där tidigare och de var hur fina som helst! Alla blev glada över sina presenter vilket var skönt När alla paket sedan var utdelade så åkte vissa åt andra håll men jag, Irene, Emma och Amy stannade hos Emma och väntade in de andra för de skulle tillbaka till Emmas. Under tiden som de var borta passade vi på att smälla lite raketer. De hade en låda med massa som var över sedan 4th of July så vi tyckte det var dags för dem att smällas. Det var ju lite innan tolvslaget men vad gjorde väl det! Där fanns en massa roliga sorter och vi testade allihop. När vi hade smält en del kom Emmas pappa ut och unndrade om vi ville åka och köpa fler och det hängde vi på. Vi åkte till Indian reservatet där de säljer raketer och köpte några som vi tänkte vi kunde smälla senare på tolvslaget. Det blev ett lugnt nyår generellt. Vi var hemma hos Sierras pappa vid tolvslaget och såg the all drop från New York. Vi var alla för trötta för att orka gå ut och smälla raketer och det var så varmt och skönt innomhus att vi såg fyrverkerierna som andra smällde i stället. Det var dock inte alls så många som smällde raketer under nyår så som det är hemma. Trots att Puyallup är mycket större än lilla Svalöv och allt man kan se från vårt hus där så är det nog mer hemma i Sverige än var det var detta året. När det sedan blev för kallt för vår smak gick vi in igen och såg alla upträdanden som följde the ball drop på tv. Allihopa låg ohc halvsov i soffan tillslut och vi kom alla i säng innan 1.

Vi vaknade förhållandevis tidigt January 1st så vi kunde hitta på mycket under dagen. När alla var vakna och vi hade gjort frukost så sjutsade Sierra mig och Irene hem till Barb vilket var så snällt utav henne! 2016 började med frost vilket jag inte klagade på så det var bara att hitta en isskrapa i bilen, cd-fodral, och börja rutinen med att skrapa alla rutor innan man kunde köra. När vi kom hem så var bara Cece och pen hemma då de hade kommit hem tidigare från sitt nyårsfirande hos Rilen. Barb kom hem senare och när det närmade sig solnedgång så åkte vi till Tony och hämtade upp honom och sedan till Zoolights. Det stora Pariserhjulet påväg dit i Seattle var så fint när det var upplyst av lampor och solnedgången och det var den första av många upplysta saker vi skulle se den kvällen. Zoolights är nämligen ett zoo som de dekorerar med olika neonlampor. De sätter ihop dem som djor och allt möjligt. Det är verkligen så häftigt och det är så stort! Vi såg allt möjligt, Seahawks symbol, giraffer och tigrar var bara några av dem. Det blev också riktiga djur. Utställningarna med reptiler var fortfarande öppen för allmänheten och där fanns renar som man kunde få se. Kom att tänka på det när jag var där att jag inte har sett renar på zoo lika många gånger som jag faktiskt sett dem ute i naturen uppe i fjällen vilket faktiskt är lite coolt. Enligt både mig och Irene sprang Barb, Tony, Cece och Pen genom parken medans jag och Irene ofta hamnade efter för att vi verkligen kollade på allt! Det var väldigt kallt dock så förstår att de skyndade på lite. Påvägen hem sedan svängde vi innom en restaurang och käkade lite snabbt innan det var dags att åka hem.

Helgen var sedan lugn. Lördagen var bara läxor och film och Söndagen skulle vi åka tillbaka till vårt vanliga hem här i USA. Vi åkte först till Kyrkan med Barb och var med på gudstjänsten och när vi kom ut möttes vi av en helt underbar syn! Det SNÖADE! Åh vad jag var lycklig. Det var inte som senast så det snöade slush utan det var riktiga flingor som la sig på marken. Så fort vi kom hem så kastade vi in våra saker i hset och sedan ut för att ta bilder. Ashley mötte oss här hemma för tekiskt sett så får vi inte lov att vara ensamma två dagar utan måste ha någon över 25 som passar oss vilket käns lite löjligt men det var bara att göra. Hon har ju dock också skola och jobb så Britaini bytte av henne så Ashley kunde passa McKenzie som är 12 och faktiskt behöver någon som passar henne och det funkade bäst såhär då Ashley och McKenzie kommer bäst överens. Det var lite kaosigt i början också då vårt vatten hade fryst men ett telefonsamtal och besök från rörmokaren senare så var allt bra! Men för mig gjorde det ingenting då jag var lycklig över snön!!

Likes

Comments

Juldagen var äntligen här och det var dags att fira jul "på riktigt". Tack och lov vaknade vi inte överdrivet tidigt eftersom vi varit på midnattsmässan dagen innan. Vi gick ner och käkade frukost som blev en amerikansk cinnamon roll med glasyr på istället för pärlsocker och så gjorde vi scrambled eggs. Alla paket delades sedan ut och Kayla och Michele hade gett små paket till vår stocking vilket var så snällt av dem! Vi tänkte att eftersom vi firat jul två gånger innan med dem så skulle vi bara få 1-2 saker som typ godis men de hade fyllt en liten strumpa. Barb delade ut smällkarameller till oss alla för det är en tradition för henne och innuti fanns en liten leksak och en papperskrona. Vi fick verkligen så mycket fina saker av både Barb och vår familj och vi var verkligen så tacksamma vilket de fick hör när vi pratade med dem senare för att önska dem en god jul och ett gott nytt år. Barb gav oss bland annat ett kinderegg från Schweitz vilket var lite kul eftersom de inte är tillåtna i USA men åh vad gott det var. Det var så kul att se Cece och Pen öppna sina julklappar för detta var deras första jul någonsin! Pen är från Thailand och Cece från Pakistan så de såg fram emot detta så mycket! När alla paket sedan var öppnade var det dags att börja göra all mat. Vi skulle åka över till en av Barbs släktingar så det var mycket mat som behövdes. Irene gjorde sin pizza och kom ihåg saltet denna gången, pen gjorde chicken fried rice, Cece gjorde Lassi vilket typ var en smoothie och jag gjorde swedish rosetts, struvor. Barb har nämligen folk i sin släkt som invandrade från Sverige så hon har en massa svenska saker och bland annat ett recept på struvor. Det var lite kaos med dem eftersom jag väntade med att göra dem tills Barb kom hem från affären eftersom jag aldrig gjort dem själv men det visade sig att hon visste inte heller riktigt hur de skulle göras. Tillslut löste det sig men vi blev försenade.

På vägen till hennes släktingar var där dock en massa köer och vi hamnade nästan i en bilolycka. Vi var ute och körde på motorvägen och vid en avfart var där en bil som snurrade framför oss och träffade räcket mellan vägbanorna. Barb var tvungen att bromsa väldigt snabbt och maten flög i baksätet från våra knän. Jag lyckades rädda struvorna på något sätt men Pens Chicken Fried Rice hade inte samma tur. Det var lite sorgligt för det var en perfekt halv sfär innan men det blev platt efteråt. Allt låter värre än den var. Vi blev inte träffade över huvudtaget utan var mer chockade att något hände. Tillslut kom vi fram till hudet där middagen skulle hållas och det var ett så mysigt hus och de hade dukat så fint! Vi satte upp all mat på borden och artigt pratade med alla som var där. Detta var släkten som är på Barbs "svenska" sida så de hade alla frågor om Sverige och hur det är där. Vi satte oss sedan och åt och all mat var god! Vi åt Turkey istället för skinka och där fanns potatis grantäng eller något som liknar det och en massa goda efterrätter. Det var en trevlig middag och kul att få träffa fler människor! Efteråt så dukade alla av borden och vi ställde upp en ring av stolar och alla fick vars en smällkaramell. Innuti fanns en papperskrona och en visselpipa innuti som alla hade olika toner. Där var också en bok med olika julsånger som man kunde spela med hjälp av dessa. Det blev så roligt och vi kunde faktiskt spela flera låtar! På kvällen började alla sedan bli trötta så vi åkte hem. På hemvägen åkte vi dock genom ett bostadsområde där alla husen var fullt dekorerade med olika belysningar och dekorationer! Det var verkligen så häftigt och så amerikanskt. Det tog sin lilla stund att ta sig genom hella området men det var så värt det! När vi sedan kom hem så var alla trötta men Barb gick ut med sina vänner och såg en film. Vi andra stannade hemma och snackade och mös i mitt och Irenes rum.

Lördagen var sedan en shopping dag. Vi åkte upp till en Outlet norr om Seattle mer än en timme bort med Tony. Både han och Barb hade en massa kuponger med rabatter och det var ju redan sales överallt eftersom det var efter jul och en outlet. Jag hittade ingenting men de andra hittade en massa saker. Irene hittade bland annat en sommar klänning från Abercrombie and Fitch för $5 vilket typ är 40kr tack vare rabatt på rabatt som drog ner priset från $30. När alla shoppat färdigt åkte vi till the Golden Corral som är ett matställe där du betalar ett fast pris och sedan är buffen öppen för att äta hur mycket du vill! Där fanns en massa interesanta saker och derast dessert bord var ju lätt allas favorit. Där fanns sockervadd, en choklad fontän med frukt och marshmallows, tårt bitar, glass och kakor! Vi var definitivt nära mätta från den vanliga maten men efter desserten var vi proppfulla! Vi rullade sedan söderut igen och stannade vid flera affärer på vägen. Pen gjorde nog dagens bästa köp när hon köpte en Seahawks NFL Jersey med nummer 12 på! Här är nummer 12 the twelfth man, the fans, då det är 11 man på the football field och den 12e är fansen. Totalt var vi ute i mer än 12 timmar vilket jag tyckte var lite mycket speciellt eftersom jag inte hittade något jag ville köpa. Hade jag hittat något hade det definitivt varit bättre.

Söndagen började med kyrka och vi träffade Teresa den tyska före detta utbytesstudenten igen och pratade med henne en stund. Vi åkte sedan förbi en craft shop då Barb var tvungen att köpa något och sedan var det hem för att se the Seahawks game. Det blev en bra vecka och ne bra amerikansk jul trots att vi inte spenderade den med vår familj. Det var definitivt annorlunda att inte vara med sin biologiska familj och inte sin amerikanska familj men det blev bra ändå. Det är definitivt något jag kommer minnas!

Likes

Comments

Första halvan av julveckan startades hemma. Jag hade träning hela morgonen och när jag kom hem så var det mest bara film tittande. Plötsligt kom Michele in och sa att det snöade ute och jag blev så glad! Det var dock mer slush som regnade från himlen men innan det landade såg det ut som stora snöflingor. Vid 11-12 på kvällen så kom jag på att dagen efter så skulle vi ha vår secret sister utdelning med laget så jag gjorde chokladbollar till Amaia som jag hade som secret sister. De blev sötare än vanligt men de var goda ändå.

Tisdagen började också med träning och jag fick reda på att jag ska göra ett splitdrop. Det innebär att jag ska göra en front leg extension och sedan falla direkt ner i en front split. Har bara en månad på mig att lyckas få min split och vi får se hur det kommer gå. Direkt efter träningen bytte alla om och vi åkte till BJ's. Det blev ett väldigt långt bord men åh vad kul det var! Vi delade ut våra secret sister gifts och Amaia blev väldigt glad för chokladbollarna. Jag fick min gift från Krystal som också är senior och som är min stretchingpartner och det var strumpor och en body lotion som luktade så gott! När alla var mätta och belåtna så gick vi till the Mall som bara var några hundra meter bort. Vi gick och tittade i olika affärer och tog bilder framför den stora julgranen som många gör. Jag blev sedan upplockad av Kayla och jag och Irene åkte till en Bowling Alley för att möta upp Jacobo, Mariana, Ysaline, Pietro och Mario från vår utbytesgrupp, samt Celeste som är vän till Jacobo. Vi fick två olika banor och delade upp oss. Det var så roligt och det gick faktiskt hyfsat bra för mig. Efter att ett game var slut så bytte vi lagen och körde igen och det gick inte lika bra för mig men det var kul ändå. När vår timme var slut så gick vi till en asiatisk restaurang i närheten och jag åt för första gången i mitt liv sushi. Valde något som lät gott så det blev sushi rolls med krabba, avokado och ris. Vi hade så kul när vi satt och åt bland annat för det blev flera missförstånd när vi beställde maten. Jacobo beställde och sa sedan yummy yummy och menade att det var gott men där finns en rätt som heter yummy yummy så han fick mycket mer mat än vad han trodde. Jag och Irene blev sedan hämtade och när vi kom hem så hade GG börjat sy fast mina bokstäver på min filt. Hon var dock lite stressad över en massa saker så jag tog över och sydde fast resten på min och Michele gjorde Irenes. Det är lite kul att de tycker jag kan en massa saker när det egentligen bara handlar om att vi i Sverige har hemkunskap, syslöjd och träslöjd där vi lär oss basic skills inom det området samt att jag har föäldrar som låter mig göra saker och lär mig hur man hittar lösningar till alla problem. Jag hade även fått ett paket och det var min graduation ring som äntligen kom! Den var mindre än vad jag trodde och lite stor men den är så cool och är så glad att jag beställde den!

Onsdagen, lillejulafton, var inte en lika händelserik dag men det var bra för nu kunde man sova lite längre vilket vi alla behövde. Vi packade våra väskor för att åka till Barb och blev upphämtade av Kim. Alla skulle nämligen åt olika håll då det även var idag som de andra skulle till Florida. Bilen blev rejält packad med bagage och eftersom jag är den minste så fick jag sitta längst bak med väskor och blommor och kuddar i famnen. Vi anlände hos Tony där Barb, Cece och Pen var för att hjälpa honom slå in julklappar. Alltså mängden julklapar han hade för sin familj var galen. Det var stora högar och halva vardagsrummet var fullt av julklappar.

Julafton var sedan här och vi var hemma hos Barb där vi skulle spendera jul och nyår. Hon hade verkligen en cool julgran med ornaments från runt om i världen, från alla ställen hon varit. Vi började med att åka till en affär för att köpa ingredienser för eftersom vi nu var 4 utbytesstudenter så kunde vi göra en ännu mer internationell jul. På kvällen åkte vi till en candle light service i Barbs kyrka. Det var en mysig gudstjänst och det var väldigt fint när alla tände sina ljus. Efteråt hade de dukat upp ett bord fyllt av kakor som vi alla samlades runt. Vi träffade en tysk tjej som var utbytesstudent för ett tag sedan och hon var verkligen trevlig så vi pratade en stund innan vi alla behövde gå. Barb har som tradition att gå till Red Robin efter the candle light service men i år så hade de stängt tidigt så vi åkte till BJ's istället. Hon och hennes två vänner som också var där fick ett bord för sig och jag, Irene, Cece och Pen fick ett bord för oss eftersom det var snabbare än att få ett bord för 7 personer. Vi åkte sedan hem och Tony kom och plockade upp mig, Irene och Barb för att gå på en candle light service vid midnatt, typ som vår midnattsmässa. Det var väldigt mysigt och verkligen något häftigt att uppleva när alla står och sjunger ljulsånger med tända ljus.

Skillnaden på min och Jacobos skostorkek är stor. Han har storlek 13 och jag storlek 5 i bowling skor.

Back row: Claudine, Maiah, Paola, Daisy, Solis, Athena Front Row: Me, Amaia

Likes

Comments

Lördagen efter vår Mock-Christmas började jag äntligen förbereda min filt. Jag klippte ut mallar och även bokstäverna och började nåla fast dem på tyget som skulle bli filten. Jag, Irene och Kayla åkte på kvällen till BJ's för att möta upp Steve och Grandma Pauline som kommit hit över jul. Grandma Pauline är farmor till Kayla och mamma till Steve som inte bor här i Washington. Det var kul att få träffa henne och se ännu fler från Kaylas släkt. Jag beställde bara in en sallad för BJ's är llite kända för sina desserter, Pizookies. Det är en kaka som serveras i formen den bakades i direkt från ugnen med glass ovanpå och det är såå gott!! Jag körde på en Cookies 'n' Cream som är typ en chokladcookie med oreo glass vilket var ett utmärkt val.

Söndagen den 20e kom sedan och det var dags att fira vår "familje-jul". Vi började dagen med att åka till GG's kyrka och vara med på en av gudstjänsterna. Många kyrkor här i USA har två Gudstjänster under förmiddagarna, en tidigt och en vid 10. Vi valde att gå på den sena då ingen av oss riktigt kände för att gå upp vid sju. Det var en trevlig gudstjänst, den var inte riktad mot en yngre/medelålders befolkning men GG blev glad att vi följde med henne och det var det viktigaste. När vi sedan kom hem så var det dags för present utdelning. Vi började med the stocking och de hade verkligen fyllt våra strumpor! Det var strumpor och choklad och jag fick ligonsylt och kakor från Ikea och en alarmklocka eftersom jag under flera tillfällen försovit mig. Både jag och Irene fick disney lands 60 year anniversary Mickey Mouse öron från Kayla från när hon sprang sitt halvmara. Hon har också ett par så det är något vi tre delar. Det var en massa små saker som verkligen passar oss alla. Uncle Scott kom över så då började vi med den riktiga julklappsutdelningen. Vi öppnade alla vars en julklapp med yngst först så för en gångs skull i mitt liv så fick jag börja då jag är yngst! Jag, Irene och Kayla fick alla vars ett par mjukisbyxor som är likadana och jag och Irene fick en Hoodie från PHS vilket vi båda blev så glada över!! Fick verkligen så bra julklappar, Kayla, Michele och GG är duktiga på det där med att hitta bra saker.

När alla klappar var utdelade, familje bilder tagna och vi ätit lite av allt gott vi fått åkte jag, Kayla och Irene hem till Steve och Venicia för att äta Steves väldigt goda Lasagna, leka med tvillingarna och se the Seahawks game. När vi kom dit kom vi alla tre i våra lika dana mjukisbyxor och det var lite roligt för Steve tyckte det såg ut som att vi hade pyjamas på oss men de var för bekväma för att inte ha på sig! Det blev en bra vinst över Cleveland Browns och jag lärde mig ännu mer om Football tack vare Steve som har tålamodet att besvara alla mina frågor och förklara vissa saker som är lite flummiga.

Det blev ännu en bra jul och det var mysigt att få göra den med familjen. De blev glada över presenterna jag gav vilket var skönt då jag var osäker över vissa saker. Det är definitivt en jul jag kommer minnas länge.

Likes

Comments

När vi kom hem från Assemblyn så var det direkt till att börja förberedelserna med all mat då släkten skulle komma om några timmar. Jag började värma upp köttbullarna i en crockpot och började på brunsåsen. Den blev faktiskt väldigt lyckad! Den blev väldigt ljusbrun men smaken var den samme så färgen kvittade! Irene bakade ut sin pizza och det luktade så gott!! Vi dukade även alla bord och la fram alla julklappar under granen! Det blev verklligen många speciellt eftersom de inte har någon gräns för mängden julklappar till de under 18 år. Så tvillingarna och McKenzie hade verkligen stora högar. Allt eftersom alla gäster droppade in så blev det mer och mer mat. Det var inte bara släkt som kom utan även Kim och hennes son Jacob och Jamie och hennes pojkvän. När alla sedan började äta gick jag, Irene, Kayla och Blake och satte oss vid ett bord för sig. då de flesta borden bara höll 4 personer. Långbord får vi nämlligen inte plats med utan att flytta varenda möbel i vardagsrummet. Det var bara en handfull köttbullar kvar när alla var klara och ingen brunsås så det verkade som att många tyckte om det. Pizzan försvann också snabbt! Jag och Irene fick många tack för att vi gjorde internationell mat så det var kul att det uppskattades! När alla var mätta och belåtna var det dags för spelet Bunco. Orkar inte riktigt förkklara vad det är men det är ett tärningsspel där det gäller att få en viss summa och kombination av nummer. Det var väldigt roligt och vi är många som blir tävlingsinriktade när det kommer till spel så det blev många rop när det gick bra! Man fick spela med olika personer hela tiden så det var kul att få umgås med alla som kom! Har för mig vi var drygt 20 pers som spelade och några som satt utanför så det var liv och rörelse!

När alla spelat klart och vinnarna fått sina priser var det dags för julklapparna. Barnen var definitivt mest exhalterade över det och de fick även dela ut alla paket vilket de tyckte om. Jag såg nog mest fram emot att få börja med alla kakor och desserter som dukades upp. Trots att jag och Irene inte önskat mycket och att vi då bara varit här i 4 månader fick vi julklappar som verkligen passade oss!! Min favorit och troligtvis Irene's också var ett armband som vi fick av Kayla med koordinaterna hit till Puyallup! Verkligen en så genomtänkt gåva och något vi alltid kommer minnas och bära med oss!

Det blev en riktigt bra jul! Vi firade ju tidigare än vanligt så det var annorlunda men annars var den väldigt lik hemma med hela stora släkten. Maten var ju dock inte den samme. Jag fick mina köttbullar men annars var där mycket nytt vilket var kul! Nu väntade ytterligare en jul med bara Kayla, Michele, GG och Irene och en med Barb, Pen och Cece som vi skulle vara hos över jul och nyår.

Likes

Comments

Sista veckan av skolan innan jullovet var det mycket som hände. Veckan startade inte så bra med att bussen på måndag eftermiddag avr en timme sen då en kvinna hävdade att bussen kört på hennes bil när hon var felparkerad. Tisdagen började vi göra Baby Miles' tie blanket. Det tar sin lilla stund men jag, Kayla, Irene och Michele hjälptes åt så det blev mysigt.Det var även ytterligare en lockdown drill men denna gång mellan 5th och 6th period så alla var ute på campus. Jag var närmst biblioteket så vi var tvugna att gå in där och sätta oss på golvet i 10 minuter. Onsdag smakade jag för första gången en Peanut Butter and Jelly Sandwich. En kille i min 6th period class var chockad över att jag aldrig ätit en så han gjorde en åt mig. Jag kan inte direkt säga att den var god men jag gillar ju inte heller Jordnötssmör så det är inte så konstigt. Vi skulle även uppträda på vår Winter Wishes Assembly så vi smög alla upp i the upper gym och övade under vår lunch.

Torsdag var en vanlig dag i skolan men på träningen så skulle vi ta vår winter team picture. Detta gjorde att jag missade en Seattle trip med alla utbytesstudenter från PHS Rogers och Emerald Ridge vilket var lite tråkigt. The Trip var först tänkt att vara förra fredagen men blev flyttad så jag inte längre kunde gå. De andra hade jättekul dock så jag var glad för deras skull. Jag han träffa några av dem efter träningen när vi åkte och plockade upp Irene. När vi sedan kom hem var det dags att börja göra mat inför vår mock christmas. Eftersom vår familj åker till Florida över jul och nyår så firar vi en tidig jul med alla som åker och som stannar hemma. Jag skulle göra svenska köttbullar och Irene skulle gör Italiensk pizza. Det var första gången jag någonsin gjort det själv och utan alla ingredienser som vi har hemma så det fick bli lite improvisation. Det lyckades dock efter ett tag och de blev goda! De föll isär lite men det gjorde inte så mycket. De åkte sedan in i kylen för att tas ut på fredagen för uppvärmning och ätning. Irene gjorde sin deg men glömde lägga i salt så hon körde på lite improvisation hon också.

Fredagen var en bra dag. Jag vaknade på morgonen och var nästan helt säker på att jag drömt på engelska. Oftast så minns jag inte en enda dröm jag drömmer under nätterna förrutom om jag sover riktigt dåligt vilket händer typ en gång per år. Men jag vaknade och mindes att jag drömde om mina föräldrar och mitt rum här. Jag presenterade min pappa på engelska för någon och räknade pengarna jag tjänat när jag jobbade på the Huskie Games. Det var en udda dröm men jag mins att det var inte svenska. Tyvärr har jag inte drömt något jag kommer ihåg sedan dess men det var rätt coolt då det innebär att min hjärna har switchat till engelska. Våra klasser i skolan var bara halvlånga då vi hade en winterwish assembly. I vår 5th period klass så bjöd miss. Gerhardt på tårta och vi fick se the muppets' christmas vilket var mysigt. Efter skolan slutade gick jag och resten av mitt dansteam till the lockerrooms för att byta om till våra uppträdes kläder. Mina jazzpants var lite förlånga så vi var tvugna att vika upp dem och häfta ihop dem. Vi var nästan sist upp så alla i publiken var trötta men det var kul att få uppträda!

Winter Wishes hade delats ut under hela dagen vilket är saker som elever och lärare önskat för andra tidigare under året som delades ut utav leadership klasserna, speciellt delas det ut till dem som inte annars kanske får något under jul pga ekonomi eller liknande. Någon hade önskat för min lärare Mr. Sirl att han skulle få ett rum fyllt av ballonger vilket var roligt. Under Assemblyn som hölls i the gym så delades de sista och de stora ut. Det var allt från kläder och skor som delades ut till Drivers ed och golfbagar. Det var även en Alumni Assembly vilket innebär att alla som tagit graduation därifrån tidigare kom tillbaka och deltog. De som speciellt hyllades var klasserna från 1995 och 1965 och där var folk från 1930 talet med på assemblyn. Har för mig att den äldsta som var med skulle fylla 98 och graduated år 1937. Verkligen så coolt att de gör detta och kommer definitivt komma tillbaka och vara med när jag blir en av de klasserna. Det var en riktigt häftig upplevelse och något jag kommer minnas länge!

Likes

Comments