Header

I lördags var jag som sagt i Stockholm. Jag var där med tre tjejkompisar och hade det hur mysigt som helst. Vi hade sådan tur att det var just den dagen snön fall ned vilket gjorde att jag äntligen fick julkänslor. Var så himla fint att gå och kolla i NK´s julfönster och se hur hela stan var dekorerad.

Meningen med resan var att shoppa lite julklappar men det slutade med att jag endast kom hem med tre saker. En tröja, läppstift och läpp penna. Fanns verkligen allt men hittade inte mitt shoppingsug.

Under de senaste dagarna har jag endast varit hemma. Idag var det vanlig dag i skolan. Imorgon är det lucia vilket ska bli riktgt mysigt.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Godmorgon på er! Uppdateringen har inte varit den bästa då jag har konstant haft prov de senaste dagarna. Men nu är det äntligen helg och jag ska få vila ut mig.

Tror dock inte det blir så mycket vila då jag nu i denna stund sitter på bussen påväg upp till Stockholm. Idag blir det en heldag i huvudstaden som kommer bjuda på shopping.

Jag har inte varit i Stockholm alls mycket utan nöjer mig alltid med Örebro's shopping. Men idag ska det bli riktigt kul att upptäcka nytt.

En till sak.. är det inte helt sjukt att det är jul om två veckor? Har nästan inga julkänslor men hoppas på att det kommer snart.

Likes

Comments

Nu vill jag uppmärksamma ett tabubelagt ämne som många har svårt att prata om. Som ni ser i rubriken så är ämnet akne. Akne är ett ämne som ligger mig nära då det har berört mig och mitt liv väldigt mycket.

Jag har i princip så länge jag kan minnas haft akne till och från i olika mängder. Jag tycker att detta ämne ska kunna gå och prata öppet om och inte vara något som man skäms utav.

Jag drabbades utav akne när jag var ungefär 12-13 år och har sen dess kämpat med att bli av med det. Jag prövade alla möjliga kurer men ingenting hjälpte. Jag började sminka mig med tjocka lager concealer och foundation för att täcka så mycket som möjligt. I och med detta så blev det värre och aknen förvärrades.

Mobbning förekom i form utav kommentarer och trakasserier. Detta var något som drog ned mitt självförtroende riktigt mycket.

För ungefär två år sen när jag var 14 år så sökte jag runt ännu mer. Jag testade akne inriktade ansiktsserier som skulle torka ur finnarna med i och med att min hud är väldigt känslig så blossade det upp och gjorde riktigt ont. Det var då jag bestämde mig för att gå till knuffen (ungdomsmottagningen) då jag verkligen ville ha hjälp med aknen.

Jag pratade med en läkare där och vi kom fram till att jag skulle börja med ett speciellt p-piller. Jag kan inte riktigt säga om det hjälpte eller inte men biverkningarna på pillerna gjorde så att jag blev tvungen att sluta med dem. I och med att jag hade partner då så valde jag att sätta in en p-stav vilket jag tror var det som vände mina hormoner.

Jag började använda mig utav Idun som är ett mineral-sminkmärke som går att köpa på apoteket och jag valde att använda en hudvårdsserie från apotekets egna märke.

Idag är min hud definitivt mycket bättre och jag lider inte alls utav den. Jag har fortfarande akneärr som aldrig kommer att försvinna men jag får nästan aldrig några finnar. Nu är jag väldigt noggrann med min hy och använder mig utav produkter som fungerar för mig.

Jag kommer i ett senare inlägg berätta om vilka produkter jag har använt mig utav.


Likes

Comments

Godmorgon!

Nu är det snart dags för nationellt i matte 1c fyy vad nervös jag är. Får hoppas på det bästa, lycka till alla som ska göra det!

Så dagen kommer bestå utav en jädrans mycket matte och sedan blir det hem och bara slappa eller rättare sagt plugga.. Då det är inlämningar som behövs göras klart.

Ne nu ska jag börja klä på dig och sedan dra till skolan. Önska mig lycka till!


Likes

Comments

Detta är ett ämne som många har svårt att prata om när dem är i tonårsåldern. Men jag vill ta tillfället i akt och faktiskt ta upp det här ämnet.

Jag har alltid varit emot alkohol i stora mängder. Dels för att jag har uppfostras så men även för att jag har bildat mig en egen uppfattning kring detta ämne.

Jag har fått tacka nej till alkohol ett flertals tillfälle och har då fått kommentarerna "sluta vara så tråkig" "kan du inte bara vara lite kul för engångsskull" Ja ni förstår grejen, jag klassades som tråkig för att jag sa nej till alkohol. Jag resonerar att det inte är alkoholen som gör att allt blir roligt utan dem man är med.

Alkoholen gör så att det oftast slutar i kaos. Människor börjar må dåligt, gör saker som dom inte skulle gjort annars och blir arga.

Jag har alltid och kommer alltid ha respekt för alkohol. Jag tycker oftast att påverkade människor blir oberäkneliga och rent utav lite läskiga. Jag säger inte nu att alla behöver bli så men till stor del så inträffar faktiskt detta.

Grupptrycket som skapas i en tonårings vardag är svårt att säga nej till. Speciellt om man står som själv i en åsikt och har dom andra emot sig. Allt jag kan säga är att våga kämpa emot för detta kommer man att tjäna på i slutänden.

Jag har varit den som fått ta hand om dom som varit för påverkade och varken kan stå på sina egna ben eller ta sig hem på egenhand. Att dricka sig så påverkad så att man inte kan ta hand om mig själv finns ingen mening att göra. Så om du ska förtära alkohol gör det på egen vilja och i en måttlig mängd.

Jag vill även tillägga att jag absolut inte tycker illa om dom personerna som gillar att dricka och festa mycket. Jag respekterar deras val lika mycket som dem ska respektera mitt.

Våga säga nej till alkohol!

Likes

Comments

Södagskvällen spenderades en stund på stan idag då O helga natt inspelades. Men i och med att det var så kallt ute så stack vi innan det slutade. Tyckte att det verkligen var kass i år. Trodde stenmarck skulle göra det bättre men men. Nu blir det planering utav veckan och sen blir det att hoppa i säng då en ny dag börjar i morgon. Måndag och jag slutar 17:00 hur kul?

Likes

Comments

Hatar

° Fuckboys

° Ormar

° När någon knäckar sina fingrar


Gillar

° Omtänksamma människor

° Julen

° Mysa

Älskar

° Min familj

° Mina vänner

° Min säng

Likes

Comments

Äntligen är fredagen gjord och äntligen helg! Ska bli så skönt att äntligen få sovmorgon imorgon och bara få sova ut. Denna vecka har som sagt varit fullspäckad med allt möjligt. Jag älskar att ha mycket att göra men i och med detta så behövs noggrann planering. Jag tänkte under ett senare inlägg berätta om hur jag brukar planera mina veckor och hur jag hinner med både jobb, skola och träning.

Imorgon står det plugg och jobb på schemat. Nu är det stenhårt arbete inför tisdagens nationella prov i matte.

Min fredag blev väldigt lång då jag började 8:15 och slutade 16:45 men i och med detta så fick jag mycket gjort vilket känns väldigt bra då stressen kring plugg la sig. I morse blev det frukostbuffe i skolan vilket var hur mysigt som helst.


Likes

Comments

Hejsan på er! O gud vad trött jag är! Mitt första pass på McDonalds är över och det var både händelserikt och lärorikt. Jag lärde mig det mesta väldigt fort och jag vart utbildad att stå i kassan. Trodde verkligen inte att jag skulle klara av det då det var rätt lång kö och mycket människor. Men dom hade hänsyn till att jag var ny vilket var sjukt skönt. Så inpincip så kan jag allt vad som har med kassan och att plocka ordrar att göra. Jobbet är väldigt stressigt och krävande men jag tyckte verkligen att det var så roligt. Gillar när man måste agera snabbt och vara trevlig. Så idag jobbade jag från 15-19 så det blev några timmars arbete. Skolan idag gick jätte bra då det var kortdag och inte så krävande lektioner.

Imorgon är det skola som gäller och spanskaprov för min del, efter det blir det jobb på hockeyn. Så skönt att man inte är lika ny där :) Men nu ska jag nog hoppa in i duschen och sen skriva lite inlägg inför imorgon.

Likes

Comments

Godmorgon på er! Äntligen är det onsdag och häften av veckan har gått. Så skönt! Det bästa med mina onsdagar är att det är kortdag i skolan. Slutar alltså 14 idag.

Efter skolan ska jag åka direkt ned till Marieberg där jag ska jobba. Så spännande och har många nya grejer att lära mig. Vet dock inte hur länge jag ska jobba men efter det blir det att sätta igång och plugga lite inför nationella och även lite so.

Ha en bra dag!
Likes

Comments