Tyskland - München & Zugspitze

Dag 13:
Från Tjeckien åkte vi till München, det gick bara bussar därifrån så vi åkte med Flixbus vilket var supersmidigt. Vi kom fram rätt sent så vi åt en snabb middag och sen gick vi till Hofbräuhaus som är ett väldigt känt bryggeri. Gustav köpte in en liter öl haha, men han drack nästan upp den! Sedan var det rätt sent och vi skulle upp tidigt så vi gick mot hostellet.

Dag 14:
München var egentligen bara ett snabbt mellanstopp för att kunna åka en speciellt vacker tågväg som gick till Innsbruck (Österrike). Tåget gick på morgonen och det var verkligen fint, så mycket dalar och så grönt! Tåget åkte nästan alltid längst upp i dalen, var riktigt fint att se vyn därifrån.

När vi väl hade kollat lite mer nogrannt på vägen så märkte Gustav att tåget stannade vid Garmisch-Partenkirchen, vilket var väldigt roligt då man därifrån kan åka till Tysklands högsta berg Zugspitze som är nästan 3000 meter över havet! Så vi valde att åka till dess topp som vår dagsaktivitet. Från Garmisch tog man ett litet tåg som gick upp på berget. Vi funderade rätt länge på hur tåget kunde åka upp på berget, men tydligen var det speciella spår med hack så att tåget kunde åka uppåt, coolt.

Väl uppe på berget gick vi runt och kollade mycket, vi tog en gondol upp till toppen där vi åt en lunch. Vi kollade även på dom som faktiskt gick upp på "the summit" (var några meter till). Vi hade ju väskorna med oss men jag hade nog ändå inte gått upp där utan rep, ush och fy, var jättebrant ner. Vi och många andra fuskade ju oss upp men man såg vissa som faktiskt tog sig upp den riktiga vägen. Hade varit sjukt kul om man kunde få göra något sånt någon gång efter lite träning då så klart haha.

Efter Zugspitze så åkte vi vidare mot Innsbruck!

Hofbräuhaus i München

Utsikten från Zugspitze

När man var på "toppen" var man verkligen bland molnen!

Till vänster: tåget upp till Zugspitze
Till höger: Zugspitze summit

Vi solade lite också innan tåget gick ner till Garmisch igen

Gillar

Kommentarer

evelinarou
evelinarou,
Åh vad roligt!! Underbara bilder 😃
nouw.com/evelinarou
rebeckasplace
rebeckasplace,
Är verkligen vackert så är svårt att inte få underbara bilder!
nouw.com/rebeckasplace