Frukost och Wahlgrens värld innan ett lååångt jobbpass.

Den här helgen kommer vara av det tråkigare slaget. Tre långa jobbpass står schemat. Men jag inte har något plugg att göra ska det nog inte vara något problem.

Trevlig helg på er!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Återigen en tidig morgon i skolan för att göra lite lagboksuppgifter innan en gruppträff och sedan en föreläsning i juridik. Tycker juridik är så intressant och kul MEN att sitta och leta rätt lagar och paragrafer när man knappt förstår texten i boken är inte så kul.

Trevlig torsdag på er!

Likes

Comments

Den här dagen har verkligen gått i ett. Var i skolan 8 imorse och pluggade och sedan träffades vi med gruppen efter lunch och gick igenom lite inför seminariet som var på eftermiddagen. Lekande lätt som vanligt haha, det låter som jag skryter nu men det ska MYCKET till för att bli underkänd på ett seminarium, dom är så chill och kraven är så låga. Åkte direkt från skolan till gymmet för ett ben och triceps pass och sedan hem och slängde ihop denna goda kycklingpastan. Hade planerat att steka kyckling och äta sallad till men hittade en creme fraiche i kylen som behövde användas så då började jag ”experimentera”. Och kan verkligen rekommendera den!! Stekte kyckling i bitar med salt och peppar och tillsatte sedan creme fraiche, röd curry pasta och soltorkade tomater. Super enkelt, tog inte ens en halvtimme. Nu inväntar vi farmen och Sveriges mästerkock, ett perfekt avslut på en bra dag.

Likes

Comments

Började dagen i sängen med en sovmorgon framför youtube. Och sedan lästes några kapitel i kurslitteraturen.

Sedan blev det lite lunch. Tonfisk, äpple, melon, tomat och soltorkade tomater. Ett ihop plock av det som fanns i kylen.

Efter det styrde jag stegen mot gymmet för ett träningspass. 2km rodd som uppvärmning och sedan blev det biceps, övre rygg och mage.

Nu ska jag avnjuta denna smoothie på äpple, honungsmelon, bladspenat och mildyoughurt. Framför föreläsningen som inte hanns med igår då jag fick ett eftermiddagspass på jobbet.

Likes

Comments

Den här helgen har det varit dött här tyvärr. Men jag valde att lägga energi på att umgås och ha kul istället för att blogga.

Så vad har vi gjort? Vi har kollat mycket bandy, då Hugo hade match både fredag och söndag och i lördags var vi ut på isvägen en sväng och sedan gick vi på stan. Jag som inte skulle handla var den som handlade mest Hahah. Men när en bomberjacka som kostar 500 hade sådan rea att den kostade 150kr kunde jag ju bara inte låta bli hehe. På kvällen hade vi sedan bord på oh’learys och sedan åkte vi hem och kollade mello. En mycket mysig och rolig helg. Nu har vi fått lite ny energi.

Idag är jag ledig, har egentligen inte så mycket att plugga och har inte fått något jobbpass. Ska titta på en föreläsning ikväll/imorgon beroende på när den läggs ut bara. Det finns ju alltid saker att plugga på men jag känner att jag ligger i fas och det jag ska göra är det inget ”brottom” med. Men något ska jag ändå se till att få gjort!

Likes

Comments

Började dagen med att åka till skolan vid halv 10 för att göra klart det sista på labbrapporten och bocka av ett quiz. Planen var att det skulle ta ett tag så jag skulle åka direkt från skolan till jobbet (börjar 16) men klockan 12 var vi redan klara haha. Så åkte hem och nu har jag precis ätit lunch och sitter i soffan framför youtube. Har fastnat på Gillis (som varit med i Sveriges mästerkock) kanal där han lagar mat. Älskar matlagningsprogram haha.

Det här är sista dagen med måsten innan helg och 3 helt lediga dagar. Skönt. Imorgon förmiddag landar flyget som Hugos familj kommer med och de stannar ända till söndag kväll så det här kommer bli en helg av det roligare slaget. Fint väder idag också, solen lyser och det är bara -2 grader ute!

Likes

Comments

​​Min vän Ola lyfte ikväll en fundering jag många gånger grubblat över och tänkte därför spinna vidare på den här. Nämligen det här med sociala medier och vilken stress och ångest de framkallar. Det har blivit som att alla ska visa upp sina perfekta liv, man publicerar bara bilder på "speciella saker" man gör, tex. går ut och äter, reser eller något man shoppar bara för att visa upp vilket lyx man har råd med. Eller att man måste ha den perfekta effekten eller perfekta redigeringen för att bilden måste vara perfekt och för att den ska passa in och ge ett fint flöde. Det har till och med blivit så att man inte längre kan skriva vad som helst till bilderna man lägger ut, den perfekta texten måste stå. Jag känner väldigt många gånger att "den här bilden vill jag lägga ut" men jag kan inte för den är inte tillräckligt fin nog och den följer inte normen för hur bilder ska se ut nu för tiden. Och det har också blivit så att man måste fota allt man gör för att kunna visa alla andra hur perfekt liv man lever. Det blir som att man enbart unnar sig saker för att kunna visa upp att man gör något och man gör det inte av rätt anledning, för att man vill för att njuta. 

Jag kan omöjligt vara den enda som tänkt eller tänker såhär. Jag blir lite rädd att det ska behöva vara så för gud vad det bidrar till stress och ångest. Man får ångest när man ser hur perfekta alla andra är och när man inte är det själv. Varför kan man inte visa upp de mindre perfekta sidorna i sina liv. Varför ska allt vara så perfekt hela tiden? Det finns dom jag följer som faktiskt lägger upp helt vanliga bilder, bilder ur deras icke perfekta liv och skriver vilka texter de vill utan att bry sig, och ska jag vara ärlig så är det dom det är roligast att följa. De är sig själva och "leker inte perfekta". Alla är inte perfekta, alla har inte råd att shoppa kläder ofta, alla har inte råd med de dyrare prylarna, alla har inte råd att gå på resturang och alla har inte råd att resa. De äldre (som är närmare 30) vet detta och kan tänka bort det mer. Men hur är det för de i yngre åldrar, 15-16 åringar som känner att de måste jaga perfektheten men inte når fram. Det är här ångesten och stressen är blir störst och mest oroväckande. 

Varför måste man lägga upp en bild på vartenda inköp man gjort, varför måste man lägga upp en bild från varje resa man är på eller på varje resturang besök man är på? Varför kan man inte åka på en resa utan att visa omvärlden vad man gör? Varför bryr man sig om vad andra tycker och varför känner man ett behov av att visa upp allting. Blir resan mindre bra om du inte visar alla att du är där? 

Hur skönt är det inte när man haft så mycket att göra, nu menar jag inte massa sysslor utan när man kanske umgåtts med vänner eller familj en hel dag och glömt bort att kolla telefonen. Man inser då så skönt det är utan sociala medier. Man fokuserar på att vara i nuet och ha kul istället för att vara nyfiken och bry sig om vad andra gör eller att visa upp för andra vad man själv gör. 

Likes

Comments

Alltså shit vad den här dagen gått fort. Efter att jag handlat mat, lagat 9 matlådor, dammsugit och tvättat så var klockan helt plötsligt halv 5 och jag hade inte börjat plugga än?? Hur kunde timmarna gå så fort? Aja, fick lite plugg gjort men långt ifrån allt jag planerat. Tänker i alla fall inte plugga mer eller göra ett handtag till för nu tänker jag stanna upp och njuta lite av att jag faktiskt fyller år haha.. Hinner trots allt plugga imorgon då jag bara har ett träningspass på morgonen och sedan ett kvällspass på jobbet inbokat.

Likes

Comments

Ja så var man 21 år då, känner mig dock fortfarande som 16. Dagen började med lite sovmorgon och sen fick jag gå upp till denna mysfrulle som Hugo fixat. Denna födelsedagen kommer vara lite tråkigare än åren innan då Hugo jobbar kväll och jag inte har någon annan i familjen eller släkten här. Men det gör inte mig så mycket. Vi har precis avverkat ett träningspass och resten utav dagen ska ägnas åt sysslor, åka och handla, laga matlådor, tvätta, städa och plugga. Vilken rolig födelsedag haha. Ska nog köpa hem något extra gott och äta med mig själv i alla fall.

Likes

Comments