Header

Mode

Hoppas att ni har en acceptabel måndag, då jag vet att många kan tycka det är den segaste dagen i veckan. För mig är det som vilken av veckodagarna som helst, det funkar helt enkelt.

Efter skolan så gick jag och min vän Elin till Håkansson då hon hade lagt undan ett par skor som hon idag skulle köpa, vilket gav mig chansen att besöka mina just nu favorit skor. Har kikat på dem ett tag nu, och har bestämt mig för att köpa dem inom kort. Hur läckra är inte dem? Älskar boots, speciellt nu till hösten. Jag har ett par bruna och ett par svarta, och det är bara de färgerna jag har sett på boots. Så när jag såg dessa blåa så ville jag genast ha dem. Älskar den dova färgen, de skulme passa så bra till jeans (!!!) Älskar också hur klacken kontrasterar det blåa. Är så taggad!

Kram, Rebecka

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Inspiration, Mat

En vecka senare. Ber både er och mig själv om ursäkt för dålig uppdatering. Jag har knappt haft en minut fri denna veckan. Allt tid går åt att plugga och träna, plugga och träna, plugga och.. Ja, ni förstår. Och att jag slutar mellan 15 och 16.20 varje dag gör ju inte saken enklare. Men jag ska inte klaga, jag gillar ju att träna och jag läser faktiskt något jag brinner för.

Till andra tankar så hade lördagen kunnat  börja bättre. Imorse var jag påklädd redan 08.10 för att trampa upp och köpa frukost frallor. Men under min färd började det småregna som i sin tur övergick till öSregn. Men, efter att nått botten, kan man bara nå toppen. Resten av dagen var desto bättre då jag spenderade den med min kompis Julia. Vi åtnjut goda scones, pratade om allt mellan himmel och jord och strosade runt på en shoppingrunda (!!!).

Har nu precis ätit en riktigt god middag med familjen på M.E.A.T. Grillat pitabröd, rostad paprika, Salsa Piccante, koriander, sotad lime, sesam-mayo och sallad. Rekommenderar verkligen! Nästa station är Kino där vi ska åtnjuta en polsk film. Intressant! Hoppas ni också har en härlig kväll.

Kram, Rebecka

Likes

Comments

Mat, Inspiration, Tankar

God morgon!

Något som kan vara bra att känna till är att jag är en extREM morgonmänniska. Jag har aldrig problem att gå upp på skolmorgnarna och när det är helg eller lov så vaknar jag vanligtvis runt åtta tiden (jag vet, galet !!!) och då är jag utvilad och kan starta dagen. Så ni hör ju. Jag tror det har att göra med att när jag var liten så brukade min pappa dra upp mig och min lillebror riktigt tidigt på morgonen, då snackar vi vid 06.00. Sen har det bara suttit i mig antar jag.

Fördelarna är att man hinner med så mycket mer när man stiger upp tidigt, man är oftast helt ensam, både i hemmet och på stan (om du inte möter andra morgonmänniskor såklart) och det är så tyst och fridfullt. Men såklart finns det ju nackdelar också. Även om jag går och lägger mig 03.00 så kommer jag automatiskt vakna vid 08.00 eller 09.00 och känna mig hyffsat utvilad, men jag lurar bara mig själv. Det kommer bara sluta med att jag är trött resten av dagen om jag inte tar en power nap. Det finns helt enkelt pros and cons med allt. Men mellan er och mig, så föredrar jag att vara en morgon människa.

Jag startade i alla fall min morgon med att sträcka på mig som en katt för att sedan dra mig i sängen med PH. Lättsam underhållning som inte kräver så mycket fokus. Sen köpte min underbara pappa frallor som jag genast gjorde till avokado toast toppat med havssalt och peppar. Är inte avokado typ det godaste som finns? Till det lyssnade jag på "Saving all my love to you" av Whitney Houston. Underbar låt. Hoppas att er morgon har varit lika bra!

Kram, Rebecka

Likes

Comments

Inspiration, Tankar

Istället för att bara leva på äpplen och bananer till frukost så testade jag turkisk yoghurt med honung, vilket var sÅ gott. Honungens sötma kompletterar syrligheten i yoghurten och det blir en perfekt kombo. Toppat med lite banan eller lite nötter så blir det verkligen en lyxig frukost.

Till något helt annat så har det nu gått lite mer än tre veckor i gymnasiet. Och kanske är det lite för bra för att vara sant, men jag storm trivs. Både i min skola, linje och klass. Allt är toppen. Det är precis som jag tänkt mig. Bra lärare, trevlig atmosfär och elever som är flitiga, roliga men framförallt målmedvetna. För mig är det viktigt att gå i en skola som är strukturerad och som har välutbildade lärare och studiemotiverade elever, eftersom att jag själv (utan hybris) är flitig i skolan och vill läsa vidare efter gymnasiet. Det är också skön att ha hamnat i en klass där alla i klassen delar ett av mina intressen, ekonomi och juridik. Förut i högstadiet hade alla så olika mål och intressen, vilket såklart också vad härligt. Men nu kan jag prata om ekonomi och juridik relaterade ämnen utan att någon blir störd eller tycker att det är ointressant, för om de tycker det, vad gör de annars på ekonomi linjen?

Kort sagt är jag nöjd med allt och min gymnasie idyll är verklighet. ÄN. Det har ju trots allt bara gått tre veckor av tre år. Men man ska leva i nuet tycker jag. Om det är fler som börjat gymnasiet så får ni jättegärna skriva vad era tankar om det är.

Kram, Rebecka

Kram, Rebecka

Likes

Comments

Jag heter Rebecka, är 16 år och läser ekonomiprogrammet. På min fritid så tränar jag, går på scouter och andra små intressen som att rita, vara med vänner, lyssna på musik, läsa och fotografera

Jag startar min blogg med tre fina foton jag tog i sommar. De senaste året så har jag fattat tycke för mode och fotografi. Konst och att rita, måla eller skissa har alltid varit ett intresse och något jag älskar att göra, så det är inte så konstigt att jag vill fördjupa mig i mode och fotografi då det faktiskt är en typ av konst. Just nu så fotar jag med min mobil, men jag tycker trots det att bilderna inte är så pjåkiga. Det får helt enkelt funka tills vidare, då jag tänker testa på att fota och blogga ett tag för att se om det är något jag vill fortsätta med.

Jag startade denna blogg för att kunna lägga ut mina bilder förutom på instagram (@rebeckarenneus) samt att kunna skriva om bilderna. Något jag också tänkt skriva om är tankar och åsikter. För det är något jag också älskar att göra, skriva och att säga vad jag tycker. Jag älskar att uttrycka mig i saker, speciellt i områden där det finns väldigt blandade åsikter. Det kommer nog dyka upp allt möjligt här. Men bilder kan jag lova att det kommer.

Kram, Rebecka

Likes

Comments