Hej! Bästa idag var att tränade ute i paddocken, i tjocktröjor klockan halv 7 och det var fortfarande ljust, hur underbart?!

Fokuset idag låg på gas och broms, den evigt nyttiga grundridningen. Så jobbade på kvartslinjerna med övergångar från trav till skritt och sen igång igen, noga med att hon behåller formen och rakheten även i övergången. Sedan gjorde vi samma fast i galopp. Öka galopp på långsidan, samla ihop och in på en liten volt, sakta av till trav och sedan lugn trav innan fattning igen.

Cash var duktig hela passet och jobbade på bra hela tiden, imorn blir det en uteritt!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hellu! Hoppas ni mår i Sveriges extremt varierande vår/höst/vinter väder...

Jaja idag traskade jag och Cash bort till ridhuset för ett helt vanligt trimm pass. Dock tog jag med mig ett dressyrspö för att se om det kunde hjälpa, och det hjälpte en hel del faktiskt. Kunde dutta med det för att förstärka min skänken när jag skulle ställa i böja henne, men även dutta för att aktivera bakbenen framför allt i galoppen.

Jobbade lite blandat, flyttade henne, ökade minska volter osv. Hon trampade på bra med bakben, blev lite orolig i munnen stundtals men mjuk o fin! Imorn dressyrträna!

Likes

Comments

M- promenad
T - lösgörande
O - dressyrträning
T - rida ut
F - bommar
L - kondis
S - Longera

Likes

Comments

Cacharel

Hej! Det har ekat lite tomt här men mycket tankar och lite tid har lett till att bloggen blivit bortprioriterad. Men nu är det ny vecka, idag kommer veckoplaneringen upp och även utvärdering + bilder från ridpassen i helgen.

Hjärtis ❤️

Likes

Comments

Cacharel, MiDi Young Riders

Hej! Lite sent kommer inlägget men har inte haft någon tid alls för att sätta mig ner och skriva det.

Vi var i allafall nere i Flyinge och tränade, kul att se en ny terrängbanan! Tränade för Janne Jönsson och det var väldigt lärorikt och roligt!

Hoppade fram på ett par stockar, hon var väldigt på så vi fick lite helikoptersprång men efter ett tag lugnade hon ner sig och gjorde dem bra! Sedan hoppade vi en linje mellan en lite större gul stock och ett smalhinder. I början låg jag lite för mycket på bromsen så hon blev för kort i halsen men blev bättre efter någon gång och fick bättre flyt. Vi hoppade sedan även vatten vilket hon älskade, så taggad blev hon då haha. Sedan även linje: bank till smalhinder. Är väldigt nöjd med henne och blev bättre och bättre ju längre träningen gick. Ska försöka hitta ett annat bett också då 1, får jag inte tävla på kombinationsbettet och 2, blir hon lite svårsvängd på det så ska se om jag kan hitta nåt mer ;)

Men överlag superbra träning och superinspirerande att rida med dem i min grupp. Min tränare Anna Felé, Frida Andersen och Sandra(som även är med i MiDi!) riktigt lärorikt att bara kolla hur dem gjorde!

Likes

Comments

veckoscheman

M - Skritta ut
T - rida ut
O - styrka
T - bommar/lösgörande
F - konditionsträning
L - hoppa bana i paddocken
S - longera/jobba från marken

Likes

Comments

Cacharel

Smakprov från idag, fullständig utvärdering kommer imorn då jag ligger liite efter i min to do. Men kan sammanfatta de som roligt, lärorikt och motiverande!

Likes

Comments

Cacharel

Hej! Lika fint väder idag och kunde rida i paddocken utan ländtäcke, den lyckan!

Jobbade iaf ett vanligt "trimm pass" med fokus på övergångar på rakt spår - riktigt jobbigt tyckte cash. Överlag gjorde hon alltid bra, galoppfattningar på rakt spår var jobbigt men hon gjorde det bra i slutet. I slutet kändes hon dock väldigt igenom sig och kunde ställa åt båda hållen utan tjafs, duktig tjej! Kände av att gas och broms fungerar och jobbade även på den förvända galoppen som hon gör bättre och bättre!

Imorn är det somsagt terrängträning nere i flyinge, ska bli jättekul och tror att Cash kommer tycka det med ;)

Likes

Comments

Hej! Här har det ekat tomt i en vecka... Ledsen för det men anledningen är att Cash inte kändes 100 i ryggen förra veckan så jag promenerade henne bara fram till i tisdags när Viveca kom och kollade henne igen, dock inget konstigt så vi tror på träningsvärk/öm efter behandlingen.

Joggade henne i onsdags och igår. Värdigt pigg, ganska spänd i början men slappnade av efterhand. Dock inga stora krav utan bara joggning. Idag red vi ut i det helt magiska vädret. Det var så så härligt och Cash hade öronen framåt hela tiden. Gick ner till en liten vik där vi plaskade runt, i början trodde hon att hon skulle dö för varje våg men i slutet gick hon glatt runt i vattnet! Sedan kunde vi galoppera på mjuka grusvägar och det var så härligt. Solen får gärna stanna ett tag nu!!

Imorgon tänkte jag rida henne i paddocken och funderar på o ställa upp något hinder då vi på söndag ska ner till Skåne o terrängträna. tjoho tror jag att både jag o Cash säger, blir spännande ;)

Ser ni hur härligt!!

Likes

Comments

Cacharel

Igår traskade vi iväg till ridhuset vid kvart över 8. Väl där jobbade vi med en serie, ni ser på filmen, med bom-kryss-ett galoppsprång-räcke-två galoppsprång-oxer.

I början la vi ner allt till travbommar och sedan galoppbommarna som vi rullade över. Hon spände sig en del över travbommarna men efter ett tag slappna hon av mer, hon var duktigare på galoppbommarna! Överlag är jag nöjd med henne hela passet igår, hon hoppade bra även i slutet när oxern ut låg på ca 1.25. Dock kändes hon lite trött och omotiverad överlag igår, hon var väldigt trött innan ridpasset också och kändes lite tjej trött. Jag kan väl erkänna att efter att ha varit uppe i 16h innan jag satte mig i sadeln gjorde även att jag inte var helt på topp. Men hon kändes mycket bättre i slutet och framför allt när jag travade av för då jobbade hon igenom hela kroppen mer och frustade, idag ska vi jobba lösgörande för att få loss henne lite.

Likes

Comments