Hej!

Som vanligt har det gått alldeles för länge sedan mitt senaste inlägg, men hela maj har jag återigen haft fullt upp. Jag trodde att det skulle bli lugnt eftersom jag bara hade en föreläsning i veckan, men jag har jobbat väldigt mycket på hamnpaviljongen sedan april.

Valborg firade vi i sann Uppsala-anda, vilket betyder skvalborg, kvalborg, Valborg och finalborg. På Valborg började vi med champagnefrukost i Flogsta, sen tog vi bussen in till centrum och kollade på forsränningen. Därefter hängde vi i ekoparken med övriga studenter, medan vi de andra dagarna var på nationerna. Vi blev återigen quiz-vinnare, och fick därför gå på räkan den första maj. Räkan betyder räkfrossa, öl och dans på stolarna, och var något av det skummaste jag varit på i mitt liv. Vi trodde att det skulle vara som vilken annan sittning som helst, men det var det absolut inte haha.

I början av maj åkte jag hem en sväng till Skåne igen, då för att fira min födelsedag. Jag lyckades även komma ner lagom till att vi skulle fira min kusin som fyllde 25, vilket var väldigt trevligt. På min födelsedag passade jag även på att klippa av allt hår än en gång, och denna gång når det precis till axlarna. Jag tröttnade som vanligt på det, och är nu jättenöjd med längden. Nu dröjer det ett bra tag innan jag åker ner igen, eftersom jag ska jobba här uppe hela sommaren. Förhoppningsvis får jag en vecka ledigt så att jag kan följa med en god vän till Gotland.

När jag skickar in hemtentan i pragmatik imorgon har jag alltså klarat av min andra termin i Uppsala. Lingvistik B var lite svårare än jag tänkt mig, och jag har två omtentor att skriva i höst. Det är dock inte helt ovanligt att man får omtentor, och det är inte mycket att göra åt det förutom att plugga lite hårdare nästa gång.

Nu ska jag snart gå och lägga mig så att jag kan komma upp i vettig tid imorgon och skriva klart tentan. Jag har även en del andra ärenden att fixa imorgon, för sedan blir det jobb hela helgen. När skatteåterbäringen kommer har jag bestämt mig för att köpa en ny dator, och nu funderar jag på vad alla drickspengar ska gå till. Precis som i Österrike vill jag att all dricks ska gå till presenter till mig själv och inte till saker jag behöver köpa, utan saker som jag verkligen vill ha.

Nedan finns bilder på mitt avklippta hår, och från när vi var i biergarten på skvalborg.

Ha det så bra, så hörs vi snart igen!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej!

Nu har det gått en månad sedan mitt senaste inlägg, och hela mars har jag haft fullt upp med plugg och jobb. Just nu sitter jag i min fåtölj, lyssnar på radio Wien och väntar mest på att mitt jobbpass på hamnpaviljongen ska börja. Än så länge har jag jobbat tre pass, ett den första april när vi hade fullsatt och liveband, de andra två nu i onsdags och torsdags. Jag var väldigt nervös första passet, eftersom jag inte direkt hade egna bord i Österrike utan mer hjälpte till, och skulle nu ansvara för åtta bord. De två senaste passen har det bara varit jag som serverat, plus restaurangägaren som hjälpte till om det var något jag undrade över. Det har gått jättebra alla tre gångerna, och tanken är att jag och en annan jätteduktig tjej som varit där i ett år ska ha varannan vecka under sommaren, och sedan hjälpa till den andra veckan på helgen. Det tror jag kommer bli jättebra, och läget nere vid ån där restaurangen ligger är superfint.

De tre kurserna jag läst från januari tog slut nu i slutet av mars, B-uppsatsen blev godkänd, men jag ska göra två omtentor nu i slutet av april. Den ena tentan var jag säker på att jag inte skulle klara, den andra tänkte jag ändå att jag kanske skulle kunna klara, men det gjorde jag som sagt inte. Det får bli att plugga ordentligt till omtentorna, fram till juni har jag ju bara en föreläsning i veckan så det ska nog finnas tid till plugg. Jag har även sökt tyska till nästa termin vilket kommer bli superkul, jag längtar och önskar att jag läste det redan nu haha.

Jag har hunnit vara hemma två gånger, en runda när vi kollade på Johan Glans i Kristianstad och en runda förra helgen när lillebror fyllde arton. Jag har en flygresa till inplanerad till helgen innan min födelsedag, och då ska jag även en sväng till tandspecialisten i Kristianstad för att se hur mina tänder ser ut.

I tisdag fick jag låna Rikards bil, och då körde jag och en tjejkompis till boländerna för lite shopping. Vi funderade länge på hur vi skulle fixa ölflak till valborgshelgen, och tänkte först köpa en kärra och gå hem med dem, men sen kom jag på att jag kunde fråga om jag fick låna bilen istället. Vi passade även på att köpa lite hushållsartiklar, och jag köpte lådor att ha under sängen och en tavelram till min kent-affisch. Boendet har jag fortfarande inte haft tur med, nästa skrivning är den nionde maj, så vi får hålla tummarna att jag får en lägenhet då.

Jag och en tjejkompis har snackat om att ta flyget till Wien någon gång i maj, vi har ju knappt något i skolan och jag känner några som bor i Wien vilket gör att vi inte behöver betala för boende. Är så sugen på att resa någonstans, för ett år sedan hade jag ju min lilla roadtrip i Österrike, och min rastlösa själ vill åka någonstans och bara ta det lugnt, komma bort för ett par dagar. De flesta studenter har åkt hem över påsk, och det känns så tomt i Uppsala just nu. Jag ska ju stanna och jobba över sommaren också, och då lär det förmodligen vara lika få studenter. De flesta av mina kompisar bor ju ändå ganska nära Uppsala, så jag ska nog ha någon att umgås med.

Nu ska jag göra mig i ordning för jobb, glad påsk och tänk på oss som jobbar när ni andra njuter av ledigheten.

Likes

Comments

Hej!

Det lilla äventyret förra veckan var alltså en resa med familjen till Ystad saltsjöbad. Vi tog det lugnt i poolerna, åt finmiddag och bara njöt. I onsdags flög jag sedan åter till Uppsala, och i torsdags kom en kompis hemifrån på besök. Jag visade henne Uppsala, och vi hade det jättetrevligt. I lördags var vi sedan på gasque som även det var trevligt, och nu vet hon på riktigt hur det är att vara student i Uppsala. I söndags tog hon sedan flyget hem, och hela denna vecka har jag haft fullt upp. Jag har gått med Kid hela veckan, och läst så mycket kurslitteratur jag orkat. Hela mars kommer vara stressigt, men sedan kommer det vara lugnare resten av terminen. Alla tre kurser jag läser nu kommer ta slut under mars, vilket betyder två tentor, en uppsats och ett examinerande arbete ska göras. Nästa vecka tänkte jag gå ner till restaurangen där jag blivit erbjuden jobb och prata om arbetstider och kontrakt och så vidare. Eftersom jag tar fullt CSN får man bara tjäna upp till ett visst belopp per halvår, så vi får se hur vi ska pussla ihop det. Men med tanke på att jag från April bara kommer ha en föreläsning i veckan så tänkte jag hoppa in på en del jobbpass redan då. Det viktigaste nu är ändå att ta sig igenom mars, sen får jag ta resten som det kommer.
Nu fick jag precis ett jobbsamtal så jag ska kila iväg och fixa det, vi ses och hörs snart igen!

Likes

Comments

Hej!
Just nu sitter jag på bussen till Arlanda för att flyga ner till Skåne en runda. De senaste veckorna har jag också haft fullt upp, tänk om jag någonsin skriver att jag haft det lugnt haha. Kommer förmodligen aldrig hända.
Jag har pluggat, jobbar och quizat, precis som alla andra veckor. Nu har vi dock fått lite vårvärme, och idag när jag var ute med Kid behövdes endast en tjocktröja och en vindjacka. Igår hade jag vinterjacka, halsduk och vantar och frös ordentligt när jag cyklade, men idag var det riktigt skönt. Vilken omställning det kommer bli att komma ner till kyliga Skåne.
I morse jobbade jag med Rikard, därefter cyklade jag bort till Kid och gick med honom i det fina vädret, och sedan packade jag det sista och hoppade in i duschen. Dock var jag lite av en tidsoptimist och tänkte att det inte alls skulle bli stressigt om jag hoppade in i duschen en timme innan bussen gick. Det jag glömde bort var att jag på den tiden även var tvungen att ta mig till centralen.. det löste sig som tur var, men jag sitter nu med blött hår på bussen haha.
Ikväll ska jag ut och bowla med nära och kära, och imorgon ska vi fira en viss person som blir femtio. därefter bär det av på äventyr under tisdag och onsdag, sen flyger jag åter till Uppsala. En nära kompis hemifrån ska också komma och hälsa på i Uppsala i slutet på näste vecka, och det ska bli så roligt! Vi har även bokat in en gasque (en middagssittning för studenter) nästa lördag, och jag är så glad att jag får visa henne hur studentlivet går till.
Nu närmar vi oss Arlanda, ni får ha det så bra så hörs vi snart igen!

  • 781 Readers

Likes

Comments

Hej igen!

Hela Januari har jag haft fullt upp. Vi hade tenta den tolfte i Språket, individen och samhället, som var mycket större än någon hade förväntat sig, och just nu sitter vi mest och stressar över resultatet som kommer nästa fredag. Jag har också börjat på tre nya kurser i Lingvistik B som heter fonetik, funktionell grammatik och kognitiv lingvistik. Från mars kommer jag läsa den sista kursen som heter semantik & pragmatik. Två av kurserna är obligatoriska, sen hade vi fyra andra kurser att välja mellan. Detta betyder att jag nu läser 150%, och att jag sen från mars till juni kommer läsa 50% vilket är ungefär en tvåtimmarsföreläsning i veckan. De andra kurserna vi kunde välja på låg senare på terminen, men det var inget jag var intresserad av, vilket ledde till att jag får läsa extra nu istället. Dock känns detta hanterbart, eftersom två av kurserna handlar om sådant vi precis har lärt oss.
Dessutom hjälper jag Rikard en del med hans klädmärke, jag hoppade in bakom baren någon kväll och går med Kid ett par gånger i veckan. Nästa vecka ska jag ta kid varje vardag, och det är något jag alltid ser fram emot. Behöver en hund i mitt liv, känner jag. Hur mycket jag än har att göra kan jag alltid ta det lugnt de gånger jag är ute med honom, och det händer även att jag stannar och pluggar. Dessutom blir han alltid så glad när jag kommer hem till honom, och hur underbart är inte det?
För någon dag sedan var jag ute på shoppingrunda och lyckades hitta ett par helt fantastiska skor, ett par roséfärgade adidas superstars! Blev helt kär i dem, och rosé är min nya favoritfärg. Hade jag fått bestämma skulle allt varit i rosé. Passande nog köpte jag en roséfärgad sminkväska, och även ett perfekt smink- & smyckeställ. Äntligen börjar jag få ordning på mina saker igen, vilket är så skönt. Behöver ha ordning och reda runt mig.
Jag har även fått ett sommarjobbserbjudande på en restaurang här i Uppsala, men vet inte om jag ska ta det eller inte. En liten del av mig vill vara hemma i Kristianstad, men en del vill även stanna kvar här uppe. Samtidigt kommer jag förmodligen ha någon vecka ledigt, så det är ju inte så att jag måste stanna på ett ställe hela sommaren. Jag har också fått resfeber och vill helst resa jorden runt nu direkt, men kanske får en helg över någon gång senare i vår så att jag kan ge mig iväg en sväng. Även när jag har mycket att göra är jag rastlös, haha.
Imorgon är jag ledig från skolan, så istället ska jag gå med Kid, tvätta och därefter fira en kurskompis som fyller år. Ha det så bra, så hoppas jag vi hörs snart igen!
Likes

Comments

Hej!

Som många vet var jag hemma i Skåne över jul & nyår. Julafton firade vi hemma hos mina morföräldrar, och nyår firade jag och lillebror hemma hos vår kusin (bild finns nedan). Jag träffade även på en del kompisar hemma, vilket var väldigt trevligt. Jag passade också på att städa undan mycket från mitt tonårsrum, och sorterade vad som skulle få följa med upp när jag får tag på en lägenhet, och vad som kunde vänta ett tag till. Vi var på bostadsskrivning nu under januari, men fick inte tag på någon. Det får vänta någon månad till helt enkelt, även om jag hade velat ha en nu direkt. Jag lyckades inte få så mycket tentapluggandet gjort hemma, utan det fick bli på tåget och när jag kom tillbaka till Uppsala. Jag fick det jag önskade mig i julklapp, en kaffepress, en ny sängklädsel som syns nedan på bilden, en powerbank till mobilen och så vidare. För någon vecka sedan var jag också en runda på ikea och köpte ett nytt påslakan och en ny filt som ligger över sängen som matchar sängklädseln, tyckte det blev jättebra!
Sammanfattningsvis kan man säga att min resa hem blev väldigt lyckad, och det var roligt att träffa familj och vänner igen. Om två veckor beger jag mig hemåt igen, precis lagom till någon fyller jämnt och en liten resa är planerad, som ännu inte är officiell...

Likes

Comments

Hej!
Just nu sitter jag på Arlanda och väntar på flyget hem. Igår skrev jag sista tentan för i år, och efteråt gick vi ut och firade med ett par tenta-öl. Dock var det många nationer som redan stängt, och den enda klubben som var öppen hade över en timmes kö. Istället drog vi till barer som "vanliga" människor går till. När natten led mot sitt slut hälsade vi varandra en god jul, innan alla idag är på resande fot.
Förra julen jobbade jag ju för fullt i Österrike, så det ska bli skönt att bara ta det lugnt och umgås med familjen i år. Jag har inte direkt något inbokat hemma förutom nyår och tentaplugg. Jag tar tåget upp i början av januari, så det blir den längsta hemvistelsen sedan jag flyttade upp.
En sak studenter har svårt för är att skilja på hem som i Uppsala och hem som hos sina föräldrar. Det bästa alternativet vi kommit på är hemhem till föräldrahemmet, så det får duga så länge.
Nu är det snart dags för mig att stiga på flyget, vi ses hemhemma.

  • 1119 Readers

Likes

Comments

Hej,

Jag är helt förstörd efter gårdagens Kent-konsert på tele2 arena. Jag och en kursare åkte till Stockholm vid tvåtiden igår, sen mötte vi upp hennes kompisar som även de är trogna kantfans. Jag passade på att kolla upp min tatuering som jag gjorde för lite mer än två månader sedan, och sen åt vi på Vigårda, tog en öl på söderkällaren och tog därefter tuben ut till globenområdet. Eftersom de andra var lite mer vana vid Stockholm åkte vi till Gullmarsplan istället för att trängas med de som åkte hela vägen till globen, och sedan gick vi bort till arenan.
När vi närmade oss globen fylldes det på med folk, och det kändes som om vi tillsammans marscherade till de sista konserterna. Med tanke på hur många tusen som gick var det förvånansvärt tyst, precis som om alla förstod att det inte gick att sätta ord på det som snart skulle ske. Vi stod i evigheter i den långa garderobskön, och därefter klev vi in i arenan. Vi hade ståplatser, och lyckades komma ganska långt fram. Dock var inte prio ett att vi skulle se dem på scenen, tre av oss var under 1,65 och vi hade alla gått på spelningarna tidigare under hösten. Det var så himla bra stämning och vi skrattade och grät om vartannat under hela konserten. De spelade en del andra låtar än vad de gjorde i Malmö, och personligen tyckte jag denna setlisten var bättre. Det var verkligen en sån upplevelse att se alla dessa människor lysa med mobilerna och skriksjunga till Sverige och fuldansa till musik non stop. Detta kommer jag leva på så länge, och hela upplevelsen har etsat sig fast i mitt huvud där mitt tentapluggande borde finnas.
Om det är någonting jag ångrar är det att jag inte tvingade någon att följa med på konserter tidigare. Jag behöll min Kent-hysteri för mig själv så länge, eftersom man tydligen var "självdestruktiv" om man lyssnade på dem, vilket jag för övrigt inte var. Deras musik funkar när som, och jag fastnade direkt för de fantastiska textraderna. På den sista skivan sjunger Joakim Berg att man ska sälja sin själ till ett band, och det är ungefär så det känns. Man måste sluta skämmas över den man är, och bara leva leva livet.
Tatueringen gjorde jag på Porky Royal Tattoo på Kungsholmen i Stockholm. Det är en textrad från en Kentlåt som går runt min högra ankel, och som delas av med en Ankh-kors som man kan hitta på albumet jag är inte rädd för mörkret. För mig kommer det vara för alltid.

Likes

Comments

Hej!

De senaste veckorna har vi haft fullt upp i skolan med grupparbeten och tentaplugg. Det är nu åtta dagar till tenta, och hela denna veckan kommer jag sitta på Engelska Parken och plugga. Julklappshandlandet är klart, och det enda jag har att göra denna vecka förutom plugg är promenader med Kid imorgon och på fredag.

Förra veckan var vi med på ett Harry Potter-quiz på Smålands, inträdet och typ 10% av matpriserna gick till musikhjälpen som drar igång ikväll. I fredags och lördags var vi ute och drack drinkar alldeles för länge, och igår kollade jag på love actually och Bridget Jones för att komma i julstämning (och för att jag inte orkade göra något annat).

En kurskompis berättade även att de hade fått en kentbiljett över, så på fredag bär det av till Stockholm och konsert! Kan behöva en ledig kväll där jag slipper tänka på tentan, och sen är det även den näst sista spelningen någonsin så jag kunde inte tacka nej.

Nästa onsdag flyger jag ner till Skåne igen, och stannar sedan där under jul & nyår. Nästa tenta är dock redan den 12:e januari, så lär få spendera större tiden hemma också med plugg. Fick även reda på att jag ska läsa lingvistik B nästa termin, alltså samma som jag gör nu, men mer ingående. I höst blir det tyska, vi får se om jag läser första eller andra tyskkursen på utbyte i Freiburg.

Nu ska jag gå tillbaka till pluggandet, vi hörs snart igen.

Likes

Comments

Hej!

Den senaste veckan har jag haft fullt upp, och den kommande veckan blir lite lugnare. När jag kom tillbaka till Uppsala gick jag till en frisörsalong som hade drop-in, och bestämde mig då att jag skulle klippa av allt hår. Nu når det lite längre än till axlarna, och jag är så nöjd! Att ha långt hår är egentligen något jag föredrar, men på vintern när man har halsduk och tjock jacka kommer alltid håret i vägen, så jag tyckte det kändes smidigast att bara klippa av det. Ombrén jag gjorde i augusti blev också perfekt, frisören frågade nämligen om jag nyligen färgat det, och att man inte såg min utväxt på 5 cm.
Under veckan hann jag med en del shopping, jag köpte en ny vaxduk (som inte alls ser ut som en vaxduk), glöggmuggar och en adventsljusstake. Som man ser är det ganska stora hål och jag tyckte därför det kändes bättre med små julgranskulor än med mossa. Jag har även satt upp en julstjärna i fönstret, så nu är jag helt förberedd för jul.
I helgen skulle vi egentligen gått på adventsbalen på Göteborgs eftersom vi vann biljetter till det när vi vann quizet, men ingen av oss hade egentligen tid så vi skippade det. På torsdag ska vi på julgasque med språkvetarna, och det kommer nog bli jätteroligt och mysigt.
Jag har förutom skolan haft fullt upp med att hjälpa Rikard med hans klädkollektion, Vi har haft en del visningar och jag hjälper även till med inventering och liknande, ett perfekt extrajobb!
På tal om extrajobb körde jag ett elvatimmarspass i fredags natt, först var jag sittningsbartender och därefter jobbade jag i baren på klubben fram till halv fem på morgonen. Att stå i baren är också något jag verkligen tycker om, och det är även lite extra pengar.
Idag vaknade jag till snötäckta träd och strålande sol, och nu ska jag försöka skriva klart en inlämningsuppgift innan jag beger mig till föreläsning på Engelska parken.
Flygbiljetten hem är också bokad, och jag flyger den tjugoförsta till sydligare breddgrader.
Hoppas allt är bra med er, så hörs vi snart igen.

Likes

Comments