Header

tyckte rubriken lÀt lite fancy. Humlan stÄr i stallet nyrakad o frÀsch. HÀr sitter jag och kliar mig i ögonen och hostar titt som tÀtt. Trots att jag Àr nyduschad inbillar jag mig att jag har massa smÄhÄr kvar pÄ hela kroppen haha. Jaja, det viktigaste Àr att Humlan blev fin och det blev hon, verkligen. Hon Àr ju sÄ snÀll. Kan till och med raka i(!!) öronen. jag Àr ju lite petig sÄ hela hÀsten mÄste verkligen rakas och det Àr ju tur att jag har sÄ gulliga hÀstar att handskas med som tillÄter det.

Idag har hÀstarna varit super duktiga. Humlan fick en lÄng galopprunda och Lillis fick gÄ dressyr. Bellis fick en vÀlförtjÀnt vila.

PĂ„ fredag tog jag ledigt frĂ„n jobbet för att Ă„ka och tĂ€vla. Det Ă€r viktigt att prioritera, eller hur? ;) Åker till GrevagĂ„rden och hoppar en klass. Hoppas hoppas hoppas att bommarna ligger pĂ„ plats dĂ„. Eller snarare, hoppas att Becka rider ordentligt för dĂ„ kommer dom ligga dĂ€r dom ska, sĂ„ Ă€r det. Jag fĂ„r alltid sota för minsta misstag i hoppningen eftersom Humlan Ă€r sĂ„ kĂ€nslig. Dessutom har jag sĂ€llan turen pĂ„ min sida, sĂ„ knackar det till sĂ„ faller bommen. hosta upp det sista av Humlans pĂ€ls och gĂ„ och slĂ„ mig ner i soffan.

kram

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

HĂ€r kommer filmer frĂ„n helgens tĂ€vling. BĂ„da Ă€r pĂ„ Bellis. Ă€r nöjd med rundorna och hon kĂ€ndes riktigt fin. Är det nĂ„got som var lite minus sĂ„ Ă€r det att jag i 1.10 rider i lite undertempo i början. Samtidigt behöver hon gĂ„ vĂ€ldigt avslappnat och samlat för att fĂ„ nĂ„gon slags rundhet i sina ganska platta sprĂ„ng.

Vi nollade bÄda och det kÀndes busenkelt. NÀsta gÄng blir det nog 1.20 för dennas dam.

Lillen blir det ingen film pÄ, har inte laddat upp den. Men han va snygg som vanligt och vi dubbelnollade utan att toucha en enda bom. Hamnade trist nog precis utanför placering men det gör mig inte sÄ mycket. För mig Àr det kÀnslan som Àr viktigast.

Likes

Comments

Godmorgon! Ligger i sÀngen och lyxar till det lite med en rejÀl frukost. Snart Àr det dags att gÄ ut för jag ska hoppa Humlan och jogga Bellis. IgÄr var det hopptÀvling pÄ hemmaklubben men jag skriver ett separat inlÀgg om det senare. TÀnkte ladda upp lite filmer dÄ ocksÄ.
Kram

Likes

Comments

Kastar i mig lite mellis efter jobbet. MÄste skynda ut sÄ jag hinner rida innan mörkret. LÀtt det trÄkigaste med hösten...
Kram

Likes

Comments

​Idag har jag inte jobbat vilket var skönt. DĂ€remot har jag varit hundvakt framtill ca tre sĂ„ har inte kunnat göra nĂ„got med hĂ€starna. Vi har ju en liten valpis pĂ„ snart 11 veckor som inte klarar sig ensam. SĂ„ dagen har bestĂ„tt av promenader och bus och lite boklĂ€sande nĂ€r Alice har sovit. Vilken seg dag va? Var bara ute vid lunch och gjorde stallet nĂ€r pappa kom hem nĂ„n timma. 

SĂ„ fort mamma kom hem och bytte av mig stack jag ut till hĂ€starna. Bellis fick en lĂ„ngtur i skogen med massa galopp, ville egentligen rida dressyr pĂ„ henne men hon har varit sĂ„Ă„ pigg sĂ„ kĂ€nde att hon behövde göra av med lite energi. Humlan fick sedan ett dressyrpass i paddocken.  

Imorgon ska jag ut och galoppera Lillen, rida dressyr pÄ Bellis och rida ut och jogga Humla. Ska försöka hinna med alla pÄ förmiddagen för sen börjar jag jobbet kl 12. Det blir alltsÄ en tidig morgon imorn.

kram

Likes

Comments

Har suttit bÀnkad framför TV:n i eftermiddag nÀr vÀrldscupen i hoppning sÀndes. Det Àr verkligen jÀtteinspirerande att se vÀrldens bÀsta ryttare hoppa. Gillar att sitta och analysera lite, skillnader mellan ryttare, skillnader mellan hÀstar och allt de har gemensamt. En som sticker ut Àr ju verkligen Roger Yves Bost som har en vÀldigt udda stil. Det Àr ju ingen man vill efterlikna direkt men det Àr verkligen intressant att se att han trots sin stil nÄtt toppen och vunnit hur mycket som helst.


DrömhÀsten Àr ju verkligen Penelope leprevost hÀst. AlltsÄ vilken katt! Snabb, smidig och försiktig. Penelope rider ju fantastiskt bra ocksÄ sÄ hon förtjÀnade verkligen att vinna idag. Kul med inspiration.

Likes

Comments

HĂ€starna har tatt det lugnt nu efter de tuffa trĂ€ningsdagarna. Bellis Ă€r ju inte sĂ„ gammal sĂ„ det Ă€r bra om hon fĂ„r smĂ€lta allt. Humlan fick mest ta det lugnt för att hon hade gĂ„tt stenhĂ„rt. Vi har myst i skogen och busat pĂ„ fĂ€ltet. SĂ„nt Ă€r bra för bĂ„de hĂ€st och ryttare ibland. Idag dĂ€remot fick alla jobba lite hĂ„rdare. Jag har hoppat gymnastik pĂ„ Bellis och Lillen vilket gick kanon. Bellis var on fire, minst sagt. Hon Ă€lskar verkligen att hoppa. Lillen Ă€r ju minst lika förtjust i hinder sĂ„ han va ocksĂ„ pigg och glad. Fick en riktigt fin kĂ€nsla och han har kommit ihop mycket mer och Ă€r mer reglerbar i hoppningen vilket underlĂ€ttar mycket.

NÀr min syster tog studenten önskade hon sig att fÄ hoppa Humlan en gÄng. Nu, ca 2,5 Är senare har hon för första gÄngen fÄtt göra det haha. Jag lÄnar ju helst inte ut Humlan men idag var jag snÀll. Humlan fick hoppa lite gymnastik med min syster. Det var kul att se henne hoppas av nÄgon annan.

Likes

Comments

Första dagen fick Bellis ett rejÀlt lösgörande pass. Hon har varit lite ojÀmn i sidorna det senaste och ville fÄ bukt pÄ det. Alla hÀstar har ju alltid en svagare sida men det har varit sÄ extremt tydligt pÄ Bellis. Vi fick jobba med att stretcha högersidan och fÄ henne runt vÀnster skÀnkel. Detta tyckte hon var jobbigt eftersom hon Àr svag i höger och inte vill strÀcka ut den sidan. Men hon blev vÀldigt fin sen.

Andra dagen fortsatte lösgörandet och vi jobbade Àven vÀldigt mycket med att rakrikta galoppen, göra högerfattningar utan att vÀnsterbogen Äkte ut. Det lyckades vi ocksÄ med tillslut.

Sista dagen fick Àven Bellis jobba pÄ samlingen. Vi samlade lite "extremt" för att hon skulle fÄ en jÀmn och lugn takt dÀr framdelen kom upp lite. Bellis Àr ganska lÄng och med lÄnga bakben sÄ detta Àr vÀldigt jobbigt för henne. Men hon blir fin och hon har otroligt hÀrlig och taktmÀssig trav! I galoppen jobbade vi faktiskt med byten Àven pÄ lillBellis. Hon Àr ju bara 6 men hon kan ju byteshjÀlpen och Àr vÀldigt cool i sjÀlva situationen sÄ hon kan gott lÀra sig hon med. Hon var nÀstan lite för lugn sÄ var tvungen att vÀcka henne lite med ganska tydlig gest för att hon skulle kvickna till i bytet.

Dessa dagar har gett sÄ mycket för mig och hÀstarna. Dels för att jag verkligen fÄtt jobba igenom dom pÄ rÀtt sÀtt och dels för att jag lÀrt mig massor av nya saker. Jag har fÄtt mÀngder av bra övningar med mig hem som jag kan jobba med nÀr idéerna tar slut. Eftersom de lite svÄrare rörelserna, som byten och piruett, Àr rÀtt nya för mig med, sÄ har jag fÄtt lite mer insikt i hur man utför det korrekt. JÀtteskoj!

Likes

Comments

Andra dagen jobbade vi mycket galopp. Mycket rakriktning och samling. Fokus lÄg ocksÄ pÄ bytena och vi jobbade dom lite som dom ligger i B4 programmet. Denna dag var hon vÀldigt spÀnd och dÄ fÄr jag jobba lite extra för att sjÀlv slappna av i sitsen osv. I slutet gick hon superfint och jag kom liksom pÄ hur jag skulle göra för att fÄ till bytena.

Humlan Àr ju en otroligt kÀnslig och ambitiös hÀst och dÄ gÀller det att sjÀlv inte göra för stora gester. DÀrför skulle jag byta genom att "gunga" in henne i bytet och sedan anvÀnda sitsen. Detta var för att hon inte skulle slÄ och kicka mot sporren. Det funkade utmÀrkt.

Sista dagen lÄg fokus pÄ samlingen. Vi samlade mycket i traven för att fÄ en lÄngsammare takt. Detta ska i sin tur (i framtiden) leda till att kadensen ökar, alltsÄ att humlan "gestikulerar" mer i sina rörelser. Det krÀvs i de högre dressyrprogrammen. För vissa dressyrhÀstar kommer detta naturligt, men eftersom Humlan inte Àr en flashig dressyrhÀst fÄr vi skapa det sjÀlva. Det Àr dock roligt att fÄ göra detta arbete med henne. Hon har en sÄn positiv instÀllning till arbetet.

Mamma har filmat lite men jag laddade bara upp lite smÄklipp. BÀttre Àn inget, eller hur!?

Likes

Comments

Denna dag lÄg fokus mest pÄ travarbetet. Vi jobbade mycket med olika rörelser i programmen som ska ridas. Jag strÀvar ju efter att fÄ toppresultat i MSV klasserna, frÀmst B4 och B5 för att kunna kvala till MSV A. Vi gjorde mÄnga öppnor och slutor och det som Àr viktigt Àr att jag alltid fÄr henne pÄ yttertygeln runt innerskÀnkeln. Humlan Àr vÀldigt liksidig men lite för lÀtt i munnen sÄ om jag fÄr tag pÄ stödet sÄ blir skolorna vÀldigt runda och kraftfulla.

I slutet av passet gick vi igenom bytena och checkade vad vi behövde öva pĂ„ mer de andra dagarna. Överlag var jag nöjd med ridpasset.

Skriver mer om trÀningarna nÀr jag kommer hem och kan skriva pÄ datorn!

Likes

Comments