Hurra, hurra! Eller vad säger man till sig själv på sin födelsedag. Detta måste vara bland den mest tråkigaste dagen någonsin. Exakt som dom flesta dagarna i veckan.
Jag vill ha någon som verkligen frirar en rejält och får en att känna sig speciell på sin dag. Men det finns det ju inte. Jag gjorde tårtan igår, vilket är ett resultat på helvetet. Blev så dålig! Inte alls som igår när allt byggdes på (bilden). Vi får se hur detta blir helt enkelt.

Jag har skrivit ett annat inlägg om just detta. Jag hade oskyddat sex dagen innan ägglossningen. Sen den dagen ägglossningen var eller några dagar innan så har jag haft värkar i nedre delen. Illamående konstant. Alltså har detta pågått i ca 2 veckor nu. Några dagar efter oskyddat sex, så tog jag grav - test. Visade negativt. Nu är mensen 1 dag i övertid. Jag har haft svåra illamående hela tiden, dock inte kräkts. Jag har mensvärk hela tiden. Ibland starkare eller mollande, så det känns som att nu äntligen kommer mensen.
Jag har läst olika tecken på gravid, men jag har inte några symptom helt. Förutom att jag har dessa värkar och illamåenden. Känner mig lite ovanligt trött, trots timmar med sömn. Såhär kände jag mig när jag hade vitaminbrist. Sover och sover, men lättar inte på bristen. Humörsvängningarna är upp och ner, men dom märker jag inte av så mycket som en del kanske gör i symptomen. Känner mig fruktansvärt lat. Jag har ingen ork. Vart är den? Totalt borta. Jag skickade efter ett grav - test som förhoppningsvis kommer imorgon. Jag är så trött på att må såhär! Man blir äckligt irriterande på allt just nu.
Vi får se vad det kan stå på grav - testet. Blir en lättnad vilket som!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Morgon!

Efter 2h & 30min's sömn är jag med död än levande just nu. Anledningen till tidig morgon är att jag ska tvätta 2 fulla tvättkorgen från 7:00-12:00. Nej, klockan är inte 7 än (i skrivande stund). Men kör på en timmes tidigare tvättmaskin, kan ju inte störa direkt, så den är i nu. Hoppas bara på jag blir klar innan 12:00.

Nu räknas dagarna neråt till 24 års födelsedagen. Går så fort, redan 24 år! Låter så gammalt liksom, haha!
Mamma kommer med frågan, vad önskar du dig? Det är så svårt nu för tiden. När man var mindre skrev jag upp ett halvt eller fullt A4 papper på vad jag vill ha och även till julafton, haha!
Men när åldern höjs är det så svårt. Jag har ju nästan "allt".
Denna gång önskade jag mig något annorlunda. Nämligen en minnes tatuering av mormor på höger underarm. Tatuering skulle på strax över 2000kr, dock omöjligt att sätta ett pris sa han som jag vill göra tatuera mig hos. För mamma var det mycket pengar och ja, det är ju det! Givetvis, men en tatuering som sitter för livet och ett fint minne av mormor, så värd varenda krona!
Så mamma har kommit med på andra presenter redan. Inte för att det är sämre, dock alltid roligare om man verkligen får det man önskar sig. Annars är det ingen idé att fråga vad jag önskar mig.
Hon slänger bara ut dessa höga pengar en gång på mig. Men men, jag ska skrapa ihop till den på egen hand i alla fall. För den ska göras!
Blir en egen present till mig själv med andra ord.

Jag vet inte vad jag ska bjuda på när jag fyller år. Pengarna börjar sinas redan, på grund av höga räkningar denna månad. Sen har jag inte stor handlat ännu, lite svårt när jag inte kan. Börjar bli tråkigt att fråga mamma varje gång, även om det bara är en gång i månaden, men det är trots allt inte mammas bil.
Får se vad jag lyckas skrapa ihop. Klura lite på det tror jag.

Skickade efter ny laddare och tog även med lurar, från fyndiq, här under veckan. Så nöjd med lurarna! Sånt bra ljud och basen ska vi inte snacka om. Otroligt bra!

Snart är det semester! Ska bli skönt med 3 veckors semester. Då blir det ändring på mig. Köpte en köksvåg på Lidl för 99kr, som jag alltid velat ha! Så smidigt att kolla på allt. Verkligen nöjd med den :)

Nu måste jag släppa skrivandet en stund, ha en fin lördag!

Likes

Comments

Det var då att ett bra tag jag skrev något. Ibland kan det vara dött i tankarna.

Nu känner jag att det behövs en liten rensning i huvudets tankar. 

Igår träffade jag en kille om jag har pratat med i en rätt så lång tid. Vi hamnade i säng och vi hade oskyddat sex. Han kom i mig och idag oroar jag mig så in i helvete mycket! Jag har ägglossning idag och eftersom vi hade oskyddat sex igår, så lär det vara rätt så hög risk att jag blir gravid? Får lönen imorgon och det första jag tänkte var på att springa till apoteket och köpa Akut p - piller (dagen - efter - piller) för att vara lite mer "säker". Nu är frågan jag ställer mig själv hela tiden i huvudet, är det verkligen någon idé att köpa dessa piller när ägglossningen redan är igång? Eftersom jag har läst mycket om att det skjuter upp ägglossningen och gör att det inte blir befruktat och fastnar i livmodern, utan "stöts" ut. Sen har man läst att överviktiga har lite svårare att bli gravida. Men aa, jag är fett orolig. 14 dagar kvar till själva mensen. Får hålla tummarna och hoppas på det bästa! :/

Likes

Comments

Min familj har länge tyckt mina val kring att bli / är vegan / vegetarisk är sjuka. 
Bland annat får man höra -  "du får inte i allt du behöver som du får via kött, fisk, fågel med mera" -
Eller när jag väljer att motstå en bjuden middag på grund av köttet, mjölken eller annat -"Men det där lilla är inte så farligt"-.
Det är rena bullshit i mina öron. Vart är det ämne jag behöver få i mig som är så viktigt för att jag ska "må bra"?
Klart att varje lite del räknas som illa för mig!
Det är till och med illa när jag är tvungen att välja tvinga i mig den mat vi får på jobbet eller vara utan.
Jag har aldrig mått så bra i kroppen som nu!
Alla mina Hälsans Kök - råvaror är så betydligt mycket godare än det där köttet.

Visst, jag kan inte sticka under stolen och säga att jag aldrig har tyckt om kött. För det gör jag. Riktigt mycket.
Men att veta hur dessa djur blir BEHANDLADE så äcklar det mig sånt fruktansvärt.
Djur är något man ska tycka om klappa, älska och mer där till.
Inte ätas!
Folk vet för lite.
Folk väljer att blund för verkligheten och inte inse fakta.
Men kan vi öppna upp våra ögon när något mänskligt händer i världen, så kan vi fan i mig öppna ögonen för djurens rättigheter!
Allt handlar om kunskap.
Jag vet i alla fall att den dagen jag får barn, så kommer hen aldrig få känna kött smak på tungan.
Jag kommer lära hen att i vår familj klappar man djuren, inte äta dom. Hen kommer även få växa upp med stora delar av livet bland alla möjliga djur.
Vi kommer aldrig gå på zoo/djurpark och cirkus. För djur är inte till för att tillfredsställa oss.

När man får någon som hackar på en, så undrar jag stark. Vad fan gör du för bra på denna värld?
Jag gör något bra för mig och djuren.
Jag bidrar med något bra varje dag.
Så uppenbart att du inte gör det.

Min lilla har testat på veganska pannkakor och vegan färs.
Hon tyckte det smakade konstigt, men ändå gott.
Det handlar om att prova! Inte se maten och säga "äckligt".

Under sista helgen denna månad ska jag bjuda familjen på vegansk/vegetarisk mat. Så dom får en annan syn på det hela och får testa något nytt! 👊😊

Likes

Comments

Jag blir trött på att folk ska hacka på mig bara för att jag är "lat" när jag kommer hem från jobbet.
Klart som fan rent ut sagt jag blir det!
Det är 8h jobb!
8h jobb, förstår du?
Jag sitter inte framför en data skärm på en stol.
Jag går, GÅR varje dag. Sitter ner 45min+2 och 10-15+2 (Frukost, lunch och fika+2) på dom stunderna är man utmattad. Att vara stående och gående tär på mina fötter och rygg, på grund av att jag är tung. Inte bara därför, det är utmattande att jobba med matlagning/tillagningskök till äldreboende, där allt ska räknas i portioner per person. Alltså mycket tänkande.
Många tycker nog, men äh det är ju inget! Nä, men då tycker jag att DU klär på dig mina kläder och på med mina skor och utför samma sak som jag. Då är vi nog överens om att du inte kommer säga latmask till mig.
Jag har ingen energi när jag har slutat.

Jag kan inte bara släppa allt när jag kommer hem. Har ett HEM att ta hand om. Städ, disk, tvätt och annat som kan behövas göras ibland.
Kan inte släppa det för att gå ut och gå.
Fritiden är liten i timmar från det att jag kommer hem till det att jag går och lägger mig.
Ska jag hinna med allt hemma + jogg, så är det bara att lägga sig när jag kommer hem. Vill kunna sätta mig ner, ta det lugnt, mysa framför tv innan jag ska lägga mig för kvällen.

Istället för att hacka på mig och säga saker som gör att jag ger upp, så kan man försöka förstå mig! Jag vill inte gå in i väggen, för ung för det!

Likes

Comments

Goddag goddag!

Vaknade vid 10:00 denna söndag och är inte direkt utvilad. Tack vara att jag vaknade till och från för att katterna var ute hela natten och vägrade komma in för natten. Imorse vid 5:00 kom en av katterna in och den sista kom in vid 10:00.
Sedan dess har det varit frukost och mys framför tv i soffan. Just nu är det När och Fjärran

Solen lyser denna härliga söndag och fiskmåsar flyger och låter omkring. Även om det är lite mulet här och där.
Märks att våren är här!
Så underbart!

Går dagen blev det inget med promenad förrän sent på kvällen, 22:00-23:00, då det har slutat regnat. Men det var riktigt skönt att få gå på en kvälls runda.
Förhoppningsvis kan jag ta mig ut idag på promenaden.

Ha en härlig dag!
Så hörs vi i ett senare inlägg där jag skriver om mina drömmar i livet!

Likes

Comments

God eftermiddag!

Jag vaknade för någon timme sen. Åt lite frukost och la mig tillbaka i sängen. Men får ångest nu när jag ser att efterlängtade solen är framme. Lite molnigt.
Hoppas det håller i sig, då blir det promenad.

Jag har länge haft tankarna velande i huvudet nu om jag ska skriva detta långa inlägg eller låta bli. Många tankar om hur jag ska lägga upp det och hur jag ska skriva på bästa sätt.

Precis som rubriken lyder är det om mobbning och matmissbruk. Jag har länge skylt min övervikt på mobbning som ledde till att jag åt mer, tröst åt, vilket är helt fel. Om jag tänker efter riktigt noga.
Det är inte på grund av mobbningen. Jag blev aldrig riktigt så illa mobbad.
Jag har alltid älskat den där jävla maten. Jag har inte kunnat begränsa mig själv och verkligen satt stop, nu är det bra!
Inte bara maten. Även godis, chips, dricka m.m när jag var i en ung / liten ålder.
Det var illa. Riktigt illa! Sen.. till den andra delen. Aldrig rört på mig. Degat i soffan eller uppe på mitt rum (när jag bodde hemma). Aldrig någonsin var jag ute och rörde på fläsket! Vilket satte spåren djupare.

Jag minns allt så väl när vi i familjen var ute och campa med släkten och övrigt folk (bekanta till alla) ute vid Älgsjön. Mamma tog massa kort när jag badade med syster och min kusin. Fick i efterhand se dessa foton.
Jag fick mig en chock!
Är det där verkligen jag? Åh, fy fan! Jag började nästan gråta över hur jag själv såg ut. Valkar på ryggen, "kärlekshandtagen" på sidan, stora lår. Ja, listan kan bli lång.
Det var det första kortet jag såg på mig själv för ett par år sedan.
Jag började smått med viktresan när jag flyttade hemifrån. Modifast var det första jag testade. Håll inte då jag helt enkelt inte klarade av det. Jag började uteslutade pasta, ris och potatis. Kände rätt snabbt att det var något jag skulle kunna håll. Fall tillbaka till att börja med allt igen men det varade inte så värst länge innan jag slutade med det.
Det gick i perioder med allt.
Jag gick ut och gick mycket, förlorade 7kg på 2 veckor. Det gick framåt. Sen har det hänt massa saker i vardagen som har satt käppar i hjulet som har gått att man mår dagligt och sket i allt.

Så är det än idag.
Matmissbruk är en del av mig. Som känns som en evighet att få bort. Jag försöker hela tiden hejda mig från att låta bli. Jag går i kylskåpet när jag har tråkigt, inte för att jag är hungrig. Vilket leder till matmissbruket och övervikten.
Många skulle nog vilja se min övervikt som allt för mycket skräpmat, men där säger jag nog lite emot. Har alltid ätit relativt bra. Grönsaker på tallriken, mindre portioner o.s.v. Men det är just latheten och spring i kylen som gör mig överviktig.

Jag har idag förlorat 25kg.
Dock är det inte riktigt den summan utan 20,5kg, är den rätta då jag nu har gått upp 4,4kg.
Jag äter bättre. Håller mig borta från pasta, ris och potatis, men det är endast hemma. På jobbet äter jag för det mesta potatis eller mos. Mer än halva tallriken med grönt och gott. Äter veganskt / vegetariskt.
Tränar. Älskar att jogga, så blir en runda med syster ibland. Men där känner jag att jag har tappat gnistan. Vi bestämde oss för att börja träna varje dag i en hel vecka. I en och halv vecka höll det i sig.
Jag måste hitta tillbaka till gnistan.

Jag har ett matmissbruk.
Jag skäms över mig själv.
Jag älskar mig inte själv.
Jag hatar det jag ser.

Vill få bort mitt matmissbruk.
Kunna sätta stopp, att nu är det bra! När jag närmar mig kylskåpet utan att vara hungrig. Får sätta en lapp på kylskåpet - "Du är inte hungrig, du är bara uttråkad. Lär dig skillnaden" - men inte 100% säkert att det ens lyckas.
Jag har slutat ge upp hoppet.
Slutat att bry mig om mig själv tillräckligt för att fortsätta kämpa med helvetet.

Jag har ingen runt omkring mig i samma situation som jag.
Ingen som kan kämpa med mig eller stötta mig i rätt riktning. Då är verkligen så mycket svårare att kämpa med sig själv.
Det finns ingen som kan ge mig en stor spark på vägen.
Jag har kommit så långt redan, så jag vill inte blicka bakåt. Men samtidigt inte hamna där igen.
Måste tro på mig själv igen. För jag vet att jag innerst inne kan mer än vad jag tror!

Likes

Comments

God eftermiddag!

Äntligen fredag och helgen börjar.

Klockan ringde 5:35 för att inta jobb. Men det hann långt då gallsmärtorna är / var i farten igen.
Jag har varit vaken sedan dess och började tvätta vid 7:00 och hållit igång sedan dess. Inne på min 4:e tvätt och har en tvätt kvar.
På började med dammningen, och lunch.
Blir att städa och avsluta allt jobb för idag. Detta skulle ta mig hela kvällen om jag skulle ha jobbat.

Jag har slarvat så otroligt mycket med träningen i 2 veckor. Inte så bra! Har inte kunnat gå ut och springa då vädret vill något helt annat!
Nu när jag har olika appar med övningar och mitt egna lilla schema så får jag all den träning jag behöver.
Tänkte då alltså att träna lite sen efter allt är gjort.
Men nu blir det och dona! 🙂

Likes

Comments

Godkväll!

Precis som rubriken lyder så tänker jag ägna mig till mens + tampong prat i detta inlägg
🙂

Jag fick min första mens när jag var drygt 11-12 år gammal. Jag fick sån panik när man såg lite blod i trosorna och skrek på mamma. Men jag vande mig rätt så snabbt vid det och tyckte inte det var så värst konstigt eller obehagligt. Några månaders uppehåll visste jag att det skulle bli, då mensen var oregelbunden i början. Ju äldre man blev ju mer regelbunden blev mensen.
Under alla år som jag har haft mensen, som är i cirka 11-12 år, har jag alltid haft bindor. Vilket jag i själva verket inte tyckte var några konstigheter med det.
Många gånger läste man om tamponger i tidningar och funderingen kring att börja med det blev allt mer vanligare. Men efter att man har läst om hur den ska föras in, om snöret som lossnar (vad man trodde), infektioner och massa skrämmande saker vid en sån ung ålder så vägra jag börja med det.
Jag ändrande mig väldigt snabbt, nu i dags läget. Jag var på jobbet en morgon när jag hade mars - månads - mensen och glömde naturligtvis bort en binda för byte. Jag fick "låna" en tampong av en kollega och jag vågade först inte föra in den. Jag visste hur långt in den skulle och inget skulle kännas vid uppstående och gående. Jag bytte efter endast 1-2 timmar bara för att se så att snöret höll
😂 vilket det självklart gjorde.
Nu, när man är 23år och testat tampong. Känner jag att jag aldrig någonsin skulle vilja gå tillbaka till bindor.
Med tampong är det så mycket enklare. Jag slipper blödningar utanför på trosorna. Jag kan få "vädra" fiffi på nätterna
😂 helt enkelt få sova naken. Jag kan gömma tampongen enkelt i handen när jag behöver små smyga iväg och byta. Håller mensen på inne. Jag känner mig fri helt enkelt! Så aldrig någonsin bindor igen.
Köpte 2 olika storlekar denna månad, då det varierar på blodflödet.
Nu längtar man till att mensen ska komma nästa vecka
🙂
Vilket man aldrig har gjort förr
😂

Ha en fortsatt go kväll!

Likes

Comments

God förmiddag denna söndag!

Idag är det en söndagsångest. På grund av att helgen redan är slut och en ny vecka intar.
Vaknade med ont i magen, yrsel och allmänt konstig. Inte första gången som detta har hänt direkt, så jag visste att blodsockret är / var för lågt. Har fått i mig lite frukost och lagt mig tillbaka i sängen och hoppas på någon liten förändring. Ganska så jobbigt att gå och snurra omkring här hemma, haha!

Ja, vad ska göras idag då?
Hmm, jo för mig blir det att ta den enorma disken som växt sen igår! Känns inte så bjudande, men något som måste göras i vilket fall som helst. Ser katastrof ut 😱!
Sen ska jag städa, ta en varm dusch och bara hänga i sängen och mysa. Kommer att bli en relax söndag för mig faktiskt. Vila upp mig för en kommande jobbar vecka. Vilket kan behövas ibland.

Förra vecka var det äntligen en full veckas jobb. Jag har varit borta allt för mycket under februari månad och verkligen känt att detta går inte längre. Även om jag har haft gallbesvär, sjukan, vad som, så är det funkar det inte!
Jag vill ha en bra närvaro om jag någonsin kommer få provanställning.
I fredags fick jag ett mail av min projektledare. Hon hade vidarebefordrat ett mail som min gruppledare / chef hade skickat till henne.
Jag blev super glad över det jag läste. Att jag är så behövlig där borta jag är nu, känns så otroligt bra och framförallt roligt!
Jag har känt mig lite i vägen till en början, men att dom faktiskt är så nöjda med mig får mig att kämpa.

Eventuellt under påsk veckan / helgen så kommer jag få mammas bokhylla. Äntligen!
Som man har längtat. Först behövs det en liten makeover av det jag redan har där.
Vitrinskåpet ska bort och flyttas in till sovrummet. Men .. jag går i tankar om inte den ska flyttas in till systers "sovrum" i stället. Inte 100 % klart än om den verkligen ska det! Eftersom den inte får plats på något annat sätt där inne, så kanske det inte går.
Men men, det tar jag då.
Den är så otroligt fin!
Är från mormors bortgång och att få ärva den betyder så mycket för mig.
Det tråkiga är att jag har knappt saker som jag kan fylla upp den med. Då kommer det stora plusset att en del av det som står i bokhyllan, ska mamma rensa en del ur. Så jag får en del av det och då kan jag fylla ena halvan av bokhyllan.
Sen kommer jag få mera saker av mamma som ska rensas bort, så det kommer att bli bra i slutet.

Nä, nu måste jag ge mig innan inlägget blir alldeles för långt. Risken är att det redan är det, haha!
Blir att dona lite nu, ha en fortsatt go söndag!

Likes

Comments