Vabruari och surdegsbak

Ja i helgen sa jag att, -Tänk Vidar har inte varit sjuk sedan innan jul!

Tji fick jag för det, för igår efter vilan vaknade han med 39,4 graders feber. Inte undra på att han varit lite tjurig på föris och inte hade orkat gå tillbaka från skogsutflykten. På kvällen blev det även en kaskad spya över hela vardagsrummet. Men efter det har han mått mycket bättre, han hade lite feber i morse men nu verkar den vara borta. Skönt om det bara var det här och att han är frisk nu. Men vad kunde man ha väntat sig när ”vabruari” precis börjat och vi klarat oss hela det nya året från sjukdom.

Jag försökte göra en surdeg förra veckan men den dog tyvärr i lördags då jag hade den på spisen och ugnen var på typ hela dagen pga all mat vi skulle göra till kalaset. Så den blev troligtvis lite för varm och dog. Gjorde en ny i söndags och den lever och bubblar så fint. Så idag är den redo att bakas med, ska testa att göra ett durum bröd. Satte en fördeg imorse, då jag glömde göra det igår pga sjukdomen som kom och hälsa på. Men eftersom Grimm vaknade redan vid 5, så gjorde jag den tidigt så bör kunna baka brödet ikväll. Hoppa det blir bra och att vi får ett riktigt gott bröd till helgen. Tror jag ska prova att göra knäckebröd också, är typ ett nyårs löfte jag har att jag ska försöka baka allt bröd själv i år. Dels för att jag vill bli bättre på att baka bröd och det blir ju både billigare och ibland godare att göra eget bröd.

Har även hunnit städa undervåningen när båda baren sov och slängde ihop en plåt med jitterbuggare som Palle ska ha med till jobbet imorgon.
Men just nu sitter vi bara och myser i soffan och äter glass och kollar på mamma mu.

Gillar

Kommentarer