2 månader till julafton

Den här veckan har gått så snabbt, redan onsdag liksom. Vidar har ju vaknat mellan 12-2 den esenaste 1,5 månaden och sen inte velat sova längre än till 5. Så i måndags så börja det vi lägga om rutinerna här hemma, vi tog bort morgon vila. Eftersom han dom senaste veckorna sovit eftermiddags lurren senare och senare varje dag. Så tänkte att det kanske var dax att gå ner till en vilostund per dag istället för två.

Så nu sover han 12-14 ibland halv 3, Istället för 8-9 och 13-15. Detta har resulterat i att han dom senaste dagarna har sovit till halv 7-7, men han vaknar fortfarande på natten fast nu vid 3. Han brukar inte vilja ligga kvar i sin säng efter man bytt blöja på natten, utan då lägger sig antingen jag eller P med Vidar inne på en madrass vi har på golvet i hans rum. Inatt fick jag honom att ligga kvar i sin säng och jag låg på madrassen själv. Var så mycket mer utvilad imorse än jag varit på länge. Tror jag spänner mig när vi samsover och inatt kunde jag bara slappna av istället. Har ju blivit mycket bättre nu den här veckan så får hålla tummarna att han snart sover hela nätter igen.

Något som vi varit väldigt bortskämda med, när Vidar sluta äta på nätterna vid 3 månader, så sov han hela nätter. Man kanske har fått gå in till honom och stopp i nappen men oftast har han somnat om själv. Tror väl att hans dåliga sömn nu är för att det händer mycket, han har ju lärt sig så mycket senaste månaderna. Han går ju inte själv än men har tagit 1-3 steg själv när han går i mellan soffan och tv bänken. Och han är väldigt stadig när han går och bara håller i en hand. Får se hur lång tid det tar innan han börjar knata nu.


Idag gick vi till Ica efter frukost för att köpa jäst, blev så sugen på att baka lussekatter. Konstigt nog då jag inte gillar saffransbröd alls, men det gör P som tur är. Så när Vidar somnade vid 12 så satte jag igång med degen, blev lussekatter och saffransbullar med mandelremons. Gjorde även en pepparkaksdeg som ligger och gotter till sig i kylen tills imorgon.

Idag ska P iväg efter jobbet och hjälpa min syster Erika med hennes halltak. Så jag och kotten är själv hela dagen, när han har lagt sig ikväll ska jag göra svamprisotto till mig och P. Har varit sugen på det sen vi gjorde det sist, hoppas det blir lika gott den hör gången också.

Gillar

Kommentarer

nobodyals
nobodyals,
gott med lussekatter.
nouw.com/nobodyals
RebeckaMejstedt
RebeckaMejstedt,