VART BEFINNER VI OSS NU?

Vi var sugna på att skaffa lite rutiner igen och hitta ett volontärjobb efter Thailand och lyckligtvis träffade vi ett par på Koh Tao som hade hjälpt en kille i Malaysia som sökte volontärer, så vi hörde av oss till honom och nu är vi här!

Ön vi är på heter Langkawi, och innan vi kom hit hörde vi att det skulle vara ganska dyrt i Malaysia, men just på denna ön skulle allt vara väldigt billigt och taxfree. De har en del shoppingcenter med billig alkohol, tobak och godis, och det finns såklart en del billiga lokala matställen, men det är faktiskt dyrare att hyra moped här än i de andra länderna vi varit i, samt att det är ganska låg standard på boenden så vill man bo fint får man betala lite mer. Men Langkawi är också väldigt annorlunda, det är svårt att säga varför men dels på grund av religionen (bara muslimer och en del indier) och ja, strukturen i trafiken, byggnader. Här röks det vattenpipa för fullt på stränderna, serveras falafel eller kebabrulle, folk åker jetski och familjer ligger och pressar på stranden. Ja, jag vet inte. Det är bara annorlunda, vi har inte riktigt sett detta innan.

Vi har iallafall varit här i 3 veckor nu och en vecka till återstår. Vi bor på ett guesthouse där vi hjälper till med städning om det behövs och varje kväll hjälper vi till att öppna upp och ställa fram vattenpipor och frukt på Jays ( killen vi hjälper) café. Vi får gratis boende, vatten och tvätt för detta och vi har även ett kök där vi ofta lagar vår egna mat. Så det är absolut inget jobbigt ”jobb”, och vi har inte heller några timmar som vi ska göra varje dag. Det är ganska chill och o-organiserat här vilket är både på gott och ont, jag hade gärna gått upp 8 på morgonen och jobbat till lunch, men istället kan vi vakna lite när vi vill och den enda tiden vi behöver passa är på kvällen. Så man är fortfarande väldigt lat här, och eftersom det är så otroligt varmt på dagarna så blir man ett nattdjur.
Men jag vill inte sitta här och klaga, för vi sparar ju en del pengar vilket är toppen!
Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229