THAILAND 11 DEC - 7 FEBRUARI (DEL 1)

Vi lämnade Kambodja för att möta upp våra föräldrar i Thailand över jul.

Vi landade i Krabi och spenderade ett par dagar själva innan mamma och pappa kom till Koh Lanta. Det var skitskoj att få se dem igen efter 2,5 månader hemifrån, har tidigare bara åkt på en 3 veckors resa till Sri Lanka så det blev ett känslosamt men glädjefyllt möte.

Bernhard åkte iväg i 5-6 dar för att möta upp sin mamma och då bodde jag med mina föräldrar på deras resort. Det var skönt att spendera lite egentid med dem, och speciellt att få bo lite finare. Jag hade inte haft tillgång till varmvatten eller pool under ett par veckor så det kändes riktigt lyxigt för mig. Att kombinera slitna hostel och fina hotell är faktiskt väldigt bra, man lär ju sig verkligen att uppskatta en skön kudde eller gratis schampoo liksom.

Bernhard och Maggan landade hos oss någon dag innan julafton, den 23:e tog vi en heldags båttur ihop med 6 andra vänner till familjen, skitnajs. Jag började dock må väldigt dåligt vid den här tiden, jag hade en dag med feber och i nästan en vecka kände jag mig trött och orkeslös. Har aldrig känt så innan, så jag övervägde att gå till doktorn då jag trodde jag drabbats av dengue-feber eller nåt liknande, men tillslut kände jag mig bättre som tur var.

På julafton körde vi iallafall julklapps spelet hela gänget och på kvällen hade vi bokat bord på en restaurang. Det är andra gången jag firar julafton i Asien och första gången var utan familjen så det var väldigt jobbigt, men denna gången kändes det bra att ha dem nära. Men det är såklart väldigt annorlunda att fira utomlands och inte alls samma sak som hemma, så jag föredrar faktiskt att sitta framför kalle ankas jul hemma hos någon släkting.

Den 27:e december fick jag säga hejdå till mor och far för att fara vidare till Koh Tao ett par dagar ihop med Bernhard och hans mamma. Vi hade det supermysigt, trots att jag även här inte mådde så bra då jag åkte på en hosta ( som än idag sitter kvar...) Det slutade iallafall med att jag och B stannade på Koh Tao i en månad innan vi åkte vidare igen.


Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229