THAILAND 11 DEC - 7 FEB ( DEL 3)

Efter några dagar själva i Bangkok kom vår vän dit för att besöka oss. Vi träffade honom i Vietnam och sedan i Kambodja där vi hängde en hel del, så det var kul att vi kunde ses igen.

Vi tog nattbussen på 12 timmar upp i Thailand till Chiang Mai vilket också är en stad, men det var fantastiskt att komma dit. Härligare atmosfär och luften var mycket friskare. Vi stannade här i några dagar och på vårt hostel träffade vi en italiensk tjej som bodde i Indien som vi också hängde med, så vi var ett härligt litet gäng som utforskade staden.

Efter ett par dar här åkte vi upp till Pai. Det är så många vi träffat som älskar det stället så vi hade väldigt höga förväntningar. Även här var det väldigt friskt och härligt, det påminde väldigt mycket om svensk sommar. Varma friska dagar och kyligare nätter.

Hur som helst så verkade det supermysigt när vi anlände. Men jag har aldrig mått så dåligt och varit så ledsen som jag var här. Redan dag 2 låg jag på rummet dunder förkyld och febrig, och på detta blev Bernhard magsjuk/matförgiftad. Så vi låg båda två instängda och helt förstörda och fick hjälpa varandra så gott vi kunde. Bernhard var bra igen på ett dygn och då började även jag känna mig bättre, febern var borta och jag kände mig väldigt glad över att äntligen få se Pai dagen efter. Men den natten åkte jag också på magsjuka, kräktes en hel morgon och sen var det bra. Så dagen efter gav vi oss ut på moppen även om jag var helt orkeslös pga dålig sömn och tom mage. Men då vi enbart hade 2-3 dagar kvar där så tvingade jag mig själv att ge mig ut, och jag kände mig bättre under dagen. Fick tillbaka min aptit efter mer än 24 timmar och valde att äta lite ris till kvällsmat, men när natten sedan kom kräktes jag igen.

Jag tyckte verkligen synd om mig själv, jag var så psykiskt och fysiskt nerbruten att jag grät och jag ville inget annat än att åka hem. Tacka gudarna för att jag och Bernhard hade varandra iallafall, annars vet jag inte hur det hade gått.

Så tyvärr kunde vi inte uppleva Pai så mycket som jag hade velat, men av det vi såg så var det väldigt fint. Naturen där är magisk, sista dagen innan vi skulle åka tog jag och Bernhard en förmiddagstur på moppen ett par timmar, och vi besökte även ett ställe som heter ”Conserve natural forests” där vi fick plantera träd och mata en elefant de tagit hand om, och jag är jätteglad att vi gjorde detta då det varit en grej att bocka av på listan sedan jag började den här resan.

Vi tog oss sedan tillbaka till Bangkok för att säga hejdå till vår vän och fara vidare till en ö i Malaysia som vi är på nu, så äntligen kan jag börja blogga i nutid haha!

Hur som helst så var Thailand jättebra verkligen, om jag ska jämföra med Vietnam och Kambodja som vi besökte innan Thai så skulle jag vilja säga att det mycket mer organiserat och strukturerat här. Utöver det väldigt god mat, trevliga människor och jag kände mig mer trygg här än i de andra länderna faktiskt. Nackdelen är väl egentligen bara alla turister och priserna som höjs pga det,( och att thailand gjorde oss sjuka för första gången på resan) men jag hade absolut kunnat tänka mig att åka tillbaka!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229