THAILAND 11 DEC - 7 FEB (DEL 2)

Anledningen till att jag och Bernhard stannade så länge på Koh Tao var för att han tog dykcertifikat där, och anledningen till att jag inte gjorde det var för att jag är livrädd för djupt vatten ( jag testade faktiskt, men tyvärr fick jag gå upp efter 3 meter, så jäkla sorgligt). Jag ville egentligen se lite annat av Thailand, men vi blev kvar och bodde i en liten lägenhet i 9 dar med eget kök och hängde med ett bra dyk-gäng nästan varje dag, spelade en del biljard och hade det väldigt bra. Vi firade även nyår här ihop med gänget och hamnade på en liten reggae festival på freedom beach en helg.

Det är kul att resa runt såklart, men det är också väldigt skönt att kunna stanna på ett ställe ett tag, packa upp sina saker och bli mer bekväm helt enkelt. ”Känna sig som hemma”.
Vi stannade även här när den ”stora hemska stormen” kom ( ni kan onekligen ha missat det i svensk media) så vi flyttade in på ett lite finare hotell en bra bit från stranden och köpte på oss bönor på burk och en jäkla massa vatten. Strömmen gick på natten 2 gånger en dag, och det regnade väldigt mycket under en helg. Men mer än så blev det inte, som tur var. Men det var spännande att koka tomatsoppa i en vattenkokare måste jag ändå erkänna.

”Vi tatuerar oss” sa jag dagen innan vi skulle lämna ön också förresten. Testade på metoden bamboo, man får ju inte missa att vara lite kulturell!

Vi åkte sedan vidare till Bangkok ett par dar, det luktade skit och var människor och smog överallt. Vi bodde nära den berömde ”fest-gatan” där dom spelade 25 olika låtar samtidigt från olika barer så det gick liksom inte att vara där, men vi hamnade faktiskt på ett litet schysst ställe med plaststolar på gatan en kväll ( 3 på natten) efter ett exklusiv besök på en rooftop-bar. Priserna här uppe var galna, men det var absolut värt ett första besök. Jag är väldigt fascinerad över skyskrapor upptäckte jag.

Besökte även MBK, ett stort populärt varuhus i flera våningar med allt från mat till kläder till bio till spelhall. Tyvärr är man ju en fattig backpacker med en proppfull väska, så det var mest ”se men inte röra” därinne.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229